KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Mayıs 2024 Pazartesi
°C

2 vekil ebe hemşire alınacak

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı sağlık birimlerinde istihdam edilmek üzere 2 vekil ebe hemşire alımı yapılacağı duyuruldu.

2 vekil ebe hemşire alınacak
31 MART 2011 PERŞEMBE 08:33
0
2079
0
AA aa

2 vekil ebe hemşire alınacak

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı sağlık birimlerinde istihdam edilmek üzere 2 vekil ebe hemşire alımı yapılacağı duyuruldu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, yaptığı yazılı açıklamada sağlık birimlerinde istihdam edilmek üzere 2 vekil ebe hemşire alımı yapılacağını bildirdi.

2007-2008 yılları arasında Bingöl'e 90 vekil ebe hemşire ataması yapıldığını ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr. Tekin, sağlık birimlerinde çalışan 2 vekil ebe hemşirenin istifa etmesinden dolayı boşalan yerlere ebe hemşire alımı yapılacağını söyledi.

Vekil ebe hemşire kadrolarına başvurmak isteyen adayların İl Sağlık Müdürlüğü'ne şahsen başvurmaları gerektiğini belirten Tekin, “İlimiz Merkez Sağlık Birimleri için başvuracak vekil ebe, hemşire, sağlık memuru (toplum sağlığı) adaylarının İl Sağlık Müdürlüğümüze 30 Mart 2011-06 Nisan 2011 tarihleri arasında hafta sonu (cumartesi, pazar) hariç olmak üzere şahsen başvurmaları gerekmektedir. Yerleştirme işlemleri 07 Nisan 2011 Perşembe günü Saat 15.30'da yapılacaktır. Bu nedenle başvuran adayların 07 Nisan 2011 Perşembe günü saat 15.30'da İl Sağlık Müdürlüğünde hazır bulunmaları gerekir. Vekil ebe/hemşirenin atanacağı sağlık biriminin bulunduğu yerde sağlık tesisi bulunması durumunda orada ikamet etmesi zorunludur. Sağlık tesisi bulunmaması durumunda ise sağlık biriminin bulunduğu geçici olarak adına kiralanacak konutta kalmak suretiyle ikamet etmesi zorunludur” dedi.

Vekil ebe/hemşire kadrosuna başvuracak adaylarda aranacak özellikler;
1- Sağlık Meslek Yüksekokulu veya Sağlık Meslek Lisesi (Ebelik, Hemşirelik,
Sağlık Memurluğu (Toplum Sağlığı Teknisyeni) alanından) mezun olmak,
2- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48.maddesindeki şartları taşıması,
3- Sağlık Memuru (Toplum Sağlığı Teknisyeni) için; Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 08/08/2007 tarih ve 104273 sayılı yazılarına istinaden “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın 18/05/2007 tarihli ve 1849 sayılı kararı doğrultusunda, sağlık memurluğu programından mezun olanlar, vekil ebe/hemşire ihtiyacı bulunan köy ve belde sağlık ocaklarında istihdam edilecektir.

Vekil ebe / hemşire kadrosuna atanacaklardan istenilecek belgeler;

1- Nüfus Cüzdanı veya onaylı örneği (18 yaşından küçükler için, 657 sayılı kanunun
değişik 40 ıncı maddesinin ikinci fıkrası gereğince kaza-i rüşt kararı veya onaylı
örneği),
2- Diplomanın aslı veya noter onaylı örnekleri, diplomaları düzenlenmemiş olması halinde öğrenim durumlarını belirtmek üzere ilgili kurumlarca usulüne göre verilecek ve daha sonra diploma ve örnekleriyle değiştirilecek belgeler,(Bu belgelerde diploma notu yok ise, diploma notunu gösteren belge),
3- Başvuru tarihinden en fazla 1 ay önce, cumhuriyet savcılığından alınmış sabıka
kaydı,
4- Görevinin devamlı yapılmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmadığını gösterir, Başvuru tarihinden en fazla 1 ay önce alınmış, tek hekim raporu,
5- Son 6 ay içinde çekilmiş 6 adet vesikalık fotoğraf
6- İkametgah Belgesi, Nüfus Müdürlüğünden alınacak.
7- Mal Bildirim Beyannamesi, (Doldurularak kapalı zarf içinde teslim edilecektir.),
8- Varsa KPSS sonuç belgesi, ( Son iki dönemin KPSS puanı geçerli olup, Birden fazla KPSS sınavına giren adayların yüksek olan puanları göz önüne alınacak.)
9- Başvuruda bulunan erkek personellerin Askerlik durum belgesi (Terhis belgesi, tecil belgesi, muafiyet belgesi)

 

 


Vekil ebe/hemşire atamasında Öncelikli durumlar (Sağlık Bakanlığının 27.12.2006 tarih ve 241016 sayılı yazıları gereği):

1. İkamet Esasına göre;
a) Müracaatlarda bulunanlardan, sağlık biriminin bulunduğu yerleşim yerinde ikamet edenlere (ebe veya hemşire) öncelik tanınır.
b) O Yerleşim yerinde ikamet eden ebe ve hemşirenin ilgili sağlık birimine aynı anda müracaatta bulunması halinde 1-Ebe, 2-Hemşire ve 3-Toplum Sağlığı Teknisyeni sıralamasına göre öncelik verilecektir.
2. Öğrenim Durumuna göre;
a. İhtiyaçtan fazla müracaat olması halinde (1-Lisans, 2-Önlisans, 3-Lise Mezunu) sıralamasına göre atamalar içinde öncelik verilecektir
b. Eğitim durumu eşit olan ; KPSS puanına göre atamada öncelik verilecektir. Yeterli sayıda KPSS puanına sahip olan aday bulunmaması durumunda Diploma puanı esas alınarak atamalarda öncelik verilecektir.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


07/04/2011 TARİHİNDE VEKİL EBE, HEMŞİRE, SAĞLIK MEMURU (TOPLUM SAĞLIĞI) ALIMI YAPILACAK BİRİMLERİMİZ


S.NO VEKİL EBE / HEMŞİRE ALIMI YAPILACAK BİRİM ADET
1 BİNGÖL MERKEZ TSM SUDÜĞÜNÜ SAĞLIK EVİ 1 Kişi (E & H&SM)
2 BİNGÖL MERKEZ TSM ERDEMLİ SAĞLIK EVİ 1 Kişi (E & H&SM)
TOPLAM 2 KİŞİ

E : EBE
H : HEMŞİRE
SM : SAĞLIK MEMURU(TOPLUM SAĞLIĞI)

 

 

Dr.Cihan TEKİN
Sağlık Müdürü

 

 


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.05.2024
15:10
Bingöl`de deprem çalıştayı
Bingöl'de deprem çalıştayı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Bingöl genelinde 2 bin 544 yapının yıkılarak dönüşümü gerçekleştirilmiştir' dedi. Bingöl Valisi Usta ise '6 Şubat depremlerinden sonra Bingöl'de hasar tespit çalışmalarında toplam 29 bin 26 adet başvuru alınıp incelenmiştir' bilgisini paylaştı. İşte açılış konuşmalarından öne çıkan başlıklar…
06.05.2024
14:44
Bingöl Havalimanı`nda uyuşturucu operasyonu
Bingöl Havalimanı'nda uyuşturucu operasyonu
Bingöl Havalimanında valizlere zulalanmış şekilde 37 kilo 200 gram skunk esrar ele geçirildi. 2 şüpheli şahıs yakalanarak tutuklandı.
06.05.2024
14:27
Benzin ve motorine indirim geliyor
Benzin ve motorine indirim geliyor
Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre benzin ve motorin grubuna salı gününden itibaren geçerli olmak üzere 1,5 liralık indirim bekleniyor. İşte Bingöl'deki güncel akaryakıt fiyatları ve indirim sonrası oluşacak fiyat tablosu…
06.05.2024
13:47
Karlıova Mayıs`ta beyaza büründü
Karlıova Mayıs'ta beyaza büründü
Baharı yaşarken bir anda hava sıcaklığında yaşanan düşüşle birlikte Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, yüksek kesimler ve köylerinde kar etkili oldu. Dağlar ve köyler beyaza büründü.
06.05.2024
13:46
Bingöl için sel ve su baskınlarına karşı uyarı
Bingöl için sel ve su baskınlarına karşı uyarı
Bingöl ve çevresinde yağışların süreceğini bildiren Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı uyardı.
06.05.2024
13:45
Bingöl`de rüzgârın yönü değişti!
Bingöl'de rüzgârın yönü değişti!
Bingöl'de bulunan 49,7 MW'lık Metafor Rüzgâr Enerjisi Santrali (RES) ve Ağrı'da bulunan 33,6 MW'lık Yakaağzı RES, İş Enerji bünyesine dahil oldu. İş Enerji, bu alımla birlikte toplam kurulu gücünü 1000 MW'a çıkardı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın