KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2026 Cuma
°C

20 yıl açık kaldı!

1987 yılında kapatılması ön görülen okulun 20 yıl sonra açık olduğu fark edildi. Kapatılan okulun 20 yıl öncesi ve sonrası..

20 yıl açık kaldı!
02 EKİM 2007 SALI 06:47
0
1417
0
AA aa
1987 yılında müfettiş raporuyla heyelan bölgesinde yer aldığı belirlenen Bingöl'ün Adaklı İlçesine bağlı Gökçeli Köyü'ndeki ilköğretim okulunun 20 yıl boyunca eğitime açık kaldığı ve öğretmen atamalarına devam edildiği görüldü.
390 Nüfusa sahip 70 haneli Gökçeli köyündeki okul heyelan nedeniyle eğitime kapatıldı
Bir öğretmen 45 öğrenci açıkta kaldı
Edinilen bilgiye göre, Milli Eğitim Müfettişleri, 1987 yılında Adaklı İlçesine bağlı Gökçeli Köyündeki ilköğretim okulunda yaptıkları incelemede,  okulun heyelan bölgesinde yer aldığı gerekçesiyle kapatılmasını öngördü.  Ancak, bilinmeyen bir nedenden dolayı 2006–2007 eğitim-öğretim dönemi sonuna kadar okulda eğitime devam edildi.
20 yıl boyunca bu okulda öğrenciler eğitim görürken, okula öğretmen ataması da yapıldı. 1987 yılında verilen rapor 2007–2008 eğitim-öğretim döneminde uygulamaya alınınca kapatılan okulda görev yapan bir öğretmen ile 45 öğrenci açıkta kaldı.
1987 yılında Gökçeli Köyü'nün başka bir yerleşim bölgesine taşınmasına karar verilmiş ancak köyde bulunan okul, 2006–2007 yılı eğitim dönemi sonuna kadar eğitime açık tutulmuş. Köyün öğrencileri de bu okulda eğitimlerine devam etmiş.
20 yıl sonra fark edilen bu durumla ilgili açıklamayı köy muhtarı yaptı. Gökçeli Köyü'nün 1987 yıldan beri devletten her türlü hizmeti aldığını belirten Muhtar Faruk Bulgu, 2002 yılında okula devlet tarafından elektrik ve su verildiğini ayrıca Telekom İl Müdürlüğü tarafından da 2005 yılında okulun bilgisayarlarına bağlanmak üzere internet hattı çekilmesi için köye santral kurulduğunu söyledi.
45 öğrencinin eğitimden geri kalmaması için uğraştığını ifade eden köy Muhtar Bulgu, öğrencilerin okuması için köye konteynır veya prefabrik baraka yapılması hususunda köy alanında zemin etüdü yapılarak yer vereceklerini yetkililere ilettiklerini söyledi.
Bulgu, köyde lojman olmadığı için de kendi evini okul öğretmenine verdiğini ifade ederken, 45 öğrencinin eğitimden geri kalmaması için 4 yıldan beri çözüm arayışında olduğunu, bu konuda yetkililerden destek beklediğini dile getirdi.
Gökçeli Köyünün en yaşlı ninesi olan 74 yaşındaki Rukaş Duygulu, yıllardan beri bu okulun açık olduğunu, tüm torunlarının da bu okulda eğitim gördüğünü söyledi.
Köy halkının yüzde 85 'nin bu okulda eğitim gördüğünü ve çocukların birçoğunun üniversite ve askeri okullarda eğitimlerine devam ettiklerini söyleyen köylüler “köyümüzde cahil adam yok” dediler. 
Gökçeli Köyü Öğretmeni Ramazan Kaymaz ise okulun kapanmaması için 07.03.2007 tarihinde internet sitesinden sesini duyurmaya çalışmış. İşte öğretmenin internetteki yazısı.
" Okulumuz Kapandı"
Merhaba arkadaşlar,
Sözlerime başlamadan önce okulumuzun kapandığını söyleyerek ve çok üzgün olduğumu ve ne kadar uğraşsam da kendimi yırtsam da okulun kapanmasına engel olamadım o yüzden bu yolda bana yardım eden herkese gönülden teşekkür ederim.
Ben Bingöl Adaklı İlçesi Gökçeli İlköğretim okulunun tek öğretmeniyim. Burada şehirlerdeki gibi bağımsız sınıf değil de 5 sınıf bir arada okutmak zorundayım. Burada büyük okullar gibi büyük okul aile birliği gelirlerine sahip değiliz. Okulum için elde edebildiğim tüm giderleri her ayki maaşımdan ayırabildiğim küçük bir miktarla karşılıyorum. Daha önceki ilanımda bana yardım gönderen herkese gönülden teşekkür ediyorum.
Şimdi ki okul heyelan nedeniyle bu seneyi tamamlayıp kapanacak. Seneye ise en yakın yatılı okulda eğitim öğretim başlayacak bu yüzden de kampanyalar düzenleyerek okula kazandırdığımız özellikle kız öğrenciler büyük bir ihtimalle eğitimini yarıda kesecek en çok üzüldüğüm şey bu. Şimdiden teşekkürler."
 
Köy halkının iddiasına göre, köylerindeki içme suyu kaynağını komşu köye vermedikleri için Adaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından heyelan uygulaması yapıldı.



BingolOnline / Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2026
18:06
Bingöl Valisi Çelik`ten Gazze`ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın