KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

200 mezuna girişimcilik kursu

Bingöl Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilen 'Eğitimle Kariyerime Yön Veriyorum' Projesi kapsamında yaklaşık 200 mezun öğrenciye girişimcilik kursu verilmeye başlandı.

200 mezuna girişimcilik kursu
31 TEMMUZ 2019 ÇARŞAMBA 18:51
2
2099
1
AA aa

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası eğitim salonlarında düzenlenen kurs, Bingöl Üniversitesi Öğretim Görevlisi M. Ali Kutlu tarafından veriliyor.

“Eğitimle Kariyerime Yön Veriyorum” Projesi ve girişimcilik kursu hakkında açıklama yapan Bingöl Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Said Ayrancı, “Derneğimizin kuruluş aşamasından sonra üniversitemizden mezun olan gençlerimize yönelik proje hazırlayıp, bu proje kapsamında gençlerimizi özel sektöre ve istihdama yönelik hazırlamak istedik. Projemiz İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından kabul görüp, finanse edildi.  Çok önemsediğimiz “Eğitimle Kariyerime Yön Veriyorum” Projesinde mezun öğrencilerimize öncülük etmek, onları özel sektöre teşvik etmek ve onlara istihdam sağlamayı kolaylaştırmayı hedefledik. Faal ve aktif bir dernek olup hem mezun hem de mensup üyelerimizin yaşam koşullarını elimizden geldiğince daha da düzeltmek istiyoruz. Bunun için bir proje ekibi oluşturduk. Proje ekibimiz ile birlikte öğrencilerimize daha faydalı olacağımıza inanıyorum. Proje ekibimizle hazırladığımız ilk projede on farklı oturumda girişimcilik kursu vermeye başladık. KOSGEB ve Esnaf Sanatkarlar Odası ile birlikte yürüttüğümüz girişimcilik kursuna ilginin hayli yoğun olması bizleri sevindirdi. Umarım mezun öğrencilerimize yönelik verilen bu kursumuzu başarı ile tamamlayan arkadaşlarımız kendilerine ve topluma faydalı işlere vesile olurlar” dedi. 

Derneğin en önemli amaçlarından birinin Bingöl Üniversitesi ve Bingöl şehrinin tanıtımına katkı sağlamak olduğunu da dile getiren Başkan Ayrancı, “Mezunlarımız arasındaki dayanışmayı güçlendirmek, onlara yeni iş olanakları sağlamak da en önemli amaçlarımızdan biri. Bunlar için ciddi çalışmalarımız olacak. Mevcut öğrencilerimiz ve mezunlarımızın sorunları ile de ilgileneceğiz. Hem ulusal hem uluslararası kuruluş ve derneklerle işbirliğini geliştirerek; mezunlarımızın birikimlerini, ülkenin ve üniversitenin sosyal, kültürel ve bilimsel gelişimine katkıda bulunacak şekilde çalışmalarımız olacak” diye konuştu.

Amaçlarını gerçekleştirmek için gerekli olan her türlü bilgi, belge, doküman ve yayınları temin etmek üzere bir dokümantasyon merkezi oluşturacaklarını söyleyen Başkan Ayrancı, “Bu amaçlarımızın gerçekleştirilmesi için sağlıklı bir çalışma ortamını da sağlayacağız. Tabi bu çalışmalarımızda Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü ile işbirliği içerisinde olacağız. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak, her zaman bizlere destek oluyor. Her daim bizlere destek olan Sayın Rektörümüze sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıca “Eğitimle Kariyerime Yön Veriyorum” Projemize verdikleri destekten ötürü AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz'a,  Milletvekilimiz Sayın Feyzi Berdibek'e ve Sayın Valimiz Kadir Ekinci'ye de çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_47982)
31 Temmuz 2019 Çarşamba 22:14
Allah aşkına bu M.ALI Kutlu 30 yıldır bu şehre ne katti
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın