KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ağustos 2026 Pazar
°C

2007 yılı diş tedavisi ücretleri

Diş hekimlerinin 2007 yılında uygulayacağı tedavi ücretleri belirlendi. Yeni tarifeye göre, çalışma saatleri dışında veya gece yapılacak tüm uygulamalarda ücretler yüzde 50 oranında artırılacak. İşte yeni tarife:

2007 yılı diş tedavisi ücretleri
29 ARALIK 2006 CUMA 08:59
0
1293
0
AA aa
“Diş Hekimlerinin Yapacakları Muayene ve Tedavilere Uygulanacak Ücretlerin Asgari Hadleri Hakkında Tebliğ”, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

1 Ocak 2007 tarihinden itibaren geçerli olacak tarifeye göre, çalışma saatleri dışında veya gece yapılacak tüm uygulamalarda ücretler yüzde 50 oranında artırılacak.

Türk Diş Hekimleri Birliği Genel Başkanı Celal Korkut Yıldırım, yaptığı açıklamada, halen bölgelere göre 5 farklı grupta uygulanan tedavi ücretlerinin gelecek yıl için 3 farklı bölgeye göre belirlendiğini bildirdi. Yıldırım, bölgelere göre tedavi ücretleri belirlenirken maliyet analizi yaparak illerin ve ilçelerin gelişmişlik düzeyini esas aldıklarını ifade etti.

İllerdeki tedavi ücretleri ile ilçelerinde uygulanan fiyatların genel olarak farklı belirlendiğini kaydeden Yıldırım, “Ancak bazı ilçeler gelişmişlik düzeyi bakımından bağlı oldukları ilden daha iyi durumda. Bu nedenle aynı fiyatların uygulanması yoluna gidildi” dedi. Tedavi ücretlerinde bu yıla göre bir artış olmadığını kaydeden Yıldırım, şunları söyledi:

“Halkımıza yoğun olarak uygulanan tedavi ücretlerinde herhangi bir artış yapmadık. Mesela tedavide en fazla uygulanan amalgam dolgunun fiyatında artış olmadı. Artışlar daha çok spesifik tedaviler için ve yüzde 10 oranında uygulandı. Ücret artışı olan tedavilerin uygulama sıklığı yüzde 5 oranında bile değil. Yani diş hekimleri olarak gelecek yıl için de fedakarlık yaptık.”

Tarifeye göre, 2007 yılında Ankara, İstanbul, İzmir'in de aralarında bulunduğu illerin yer aldığı grupta, diş hekimi muayenesi 22.53 YTL, uzman diş hekimi muayenesi 31.24 YTL, diş röntgen filmi 15.71 YTL, kontrol hekim muayenesi 24.71 YTL, amalgam dolgu (bir yüzlü) 45.37 YTL, kanal tedavisi (tek kanal-dolgu hariç) 61.76 YTL, diş beyazlatma (tek diş) 28.74 YTL, tam protez (akrilik-tek çene) 563.80 YTL, diş çekimi 47.13 YTL olacak.

AA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın