Zübeyde Hanım Anaokulu'nun organize ettiği ‘Anaokulları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri'nde yaptığı konuşmasında okul öncesi eğitimin her geçen gün daha da ilerlediğini belirten İl Milli Eğitim müdürü Mehmet Ali Hansu, 2 yıl içinde yüzde 25'e yükselen okul öncesi eğitim oranının 2007 yılı hedefinin yüzde 40 olduğunu söyledi.
Bingöl 1. Eğitim Bölgesi Anaokulları ve ana sınıfları, ‘Anaokulları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri'nde bir araya geldi. Minik öğrenciler, Zübeyde Hanım Anaokulu bahçesinden düzenlenen programda hünerlerini sergilediler.
Milli Eğitim müdür Yardımcıları, şube müdürleri, anaokulu öğrencileri ve öğrenci velilerinin katıldığı programda açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hansu, okul öncesi eğitime verilen önemin her geçen gün daha da arttığını söyledi.
2004 yılında yüzde 5 olan okul öncesi eğitim oranının 2 yılda yüzde 25'e yükseldiğine dikkat çeken Hansu, bu oranı 2007–2008 eğitim yılında yüzde 40'a yükselmeyi hedeflediklerini vurguladı.
Bu oranın yükselmesinde velilerin büyük katkısının olduğunu ifade eden Hansu; “Avrupa ülkelerinde okul öncesi eğitim oranı yüzde 100'dür. Ülkemizde ise bu oran önümüzdeki eğitim öğretim dönemine kadar yüzde 60'a çıkarılması hedefleniyor. Bizde Bingöl'de bu oranı yakalamayı hedefliyoruz” dedi.
Hansu'nun konuşmasının ardından minik öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler yapıldı. Velilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, şehir merkezinde yürüyüş yapılmasının ardından sona erdi.
BİNGÖL KENT HABER