KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Aralık 2025 Cuma
°C

2007'nin kralı yeni türk lirası

Maliye Bakanlığına göre Yeni Türk Lirası (YTL), geçen yıl 100 ülkeden 99'unun para birimleri karşısında değer kazandı, sadece Brezilya realine karşı değer yitirdi.

2007`nin kralı yeni türk lirası
17 OCAK 2008 PERŞEMBE 12:29
0
1267
0
AA aa
Maliye Bakanlığı, borsada rayici olmayan yabancı paraların 2007 yılı değerlemelerinde esas alınacak alış kurlarını belirledi.
 
Bu amaçla hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ Taslağına göre, borsada rayici olmayan yabancı paralar ve bu paralarla olan senetli ve senetsiz alacak ve borçların değerlemesinde, 2007 yılı sonu itibarıyla tespit edilen kurlar uygulanacak.

Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı taslakta, Yeni Türk Lirası, 100 para biriminin yer aldığı kur listesinde 83'üncü sırada bulunuyor. YTL'nin, kendi üstünde kalan 16 para biriminden dördüyle de kur açısından büyük farklılık bulunmuyor.

YTL değerleniyor

Maliye Bakanlığı'nın 2007 ve 2008 kur listelerine göre, Yeni Türk Lirası, son bir yılda, 100 ülkeden 99'unun para birimleri karşısında değer kazandı.

2007 başında Amerikan dolarının karşılığı 1.40560 YTL olarak tespit edilirken, bu yılki listede söz konusu tutar, 1.1647 YTL olarak yer aldı. Aynı şekilde İngiliz sterlininin 2.75690 YTL olan değeri, bu yılki kur listesinde 2.3259 şeklinde hesaplandı.

YTL'nin değer yitirdiği tek para birimi olan Brezilya reailinin 2007 listesindeki kur değeri 0.66155 YTL, bu yılki listedeki kur değeri ise 0.66596 olarak belirlendi.

2007 değerlemelerine ilişkin kur listesinde 1 Burundi frangının karşılığı 0.00105 YTL, 1 Botsvana pulasının 0.18935 YTL, 1 Guyana dolarının 0.00573 YTL, 1 Haiti gourdesinin 0.03206 YTL, 1 Nepal rupisinin 0.01829 YTL, 1 Nijerya nayrasının 0.00991 YTL, 1 Zambia kvaçasının da 0.00030 YTL olarak saptandı.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.12.2025
18:43
Bingöl Basın Konseyi`nden Yedisu ve Karlıova ziyaretleri
Bingöl Basın Konseyi'nden Yedisu ve Karlıova ziyaretleri
Bingöl Basın Konseyi, Yedisu ve Karlıova ilçelerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerle hem yerel basının sorunlarını masaya yatırdı hem de kurumsal iş birliğini güçlendirmeye yönelik kararlı mesajlar verdi.
25.12.2025
18:40
Bingöl`de tabanca ele geçirildi
Bingöl'de tabanca ele geçirildi
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada bir adet tabanca ele geçirildi.
25.12.2025
18:02
Cezaevlerinden tahliyeler başladı
Cezaevlerinden tahliyeler başladı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 11. Yargı Paketi kapsamında bazı hükümlülerin tahliye edilmeye başlandığını duyurdu. Tunç, 'Ceza İnfaz Kurumlarında hazırlıklar tamamlanmış olup bugün itibariyle düzenlemeden faydalanacak hükümlülerin işlemleri başlatılmıştır' dedi.
24.12.2025
22:38
LÖSEV`den Bingöl Üniversitesi`nde Anlamlı Etkinlik
LÖSEV'den Bingöl Üniversitesi'nde Anlamlı Etkinlik
LÖSEV'in 27. kuruluş yılı ve Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikte, lösemiyle mücadelede farkındalık çağrısı yapıldı; kanser bilinci ve sağlıklı yaşam vurgusu öne çıktı.
24.12.2025
20:24
Meteoroloji`den Bingöl`e Yoğun Kar Uyarısı
Meteoroloji'den Bingöl'e Yoğun Kar Uyarısı
Sürücüler ve besiciler için kritik günler başlıyor! Bir diğer önemli uyarı ise sürücülere! Kış lastiği olmadan yola çıkılmaması istenirken, olası tipi ve buzlanma nedeniyle yollarda mahsur kalma riskine de dikkat çekildi.
24.12.2025
20:20
50 bin mahkûma tahliye yolu
50 bin mahkûma tahliye yolu
Kamuoyunda 'Covid-19 düzenlemesi' olarak anılan ve infaz indirimini içeren 27. madde kabul edildi. Deprem suçları ise pakete dahil edilmeyerek, deprem suçlularının infaz indiriminden faydalanılmasının önüne geçildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın