KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Ekim 2026 Salı

2009 çok zor geçecek

Döviz fırladı, faizler arttı para bulmak zorlaştı. Hazine ise 6 yılın en yüksek dış borç ödemesini yapacak

2009 çok zor geçecek
26 EKİM 2008 PAZAR 16:07
0
1112
0
AA aa
Devlet, 2009 yılında bütçeden, önümüzdeki 6 yılın en yüksek dış borç ödemesini yapacak.

Hazine'nin 2009 yılı Bütçe Gerekçesinde yer alan projeksiyonlarına göre, Merkezi Yönetim Dış Borç ödemeleri kapsamında, yeni yılda 7 milyar 525 milyon doları ana para, 4 milyar 63 milyon doları da faiz olmak üzere, toplam 11 milyar 588 milyon dolar dış borç ödemesinde bulunulacak.

Bu rakam, 2010 yılında 7 milyar 667 milyon doları ana para, 3 milyar 605 milyon doları da faiz olmak üzere 11 milyar 273 milyon dolar olarak gerçekleşecek.

Dış borç ödemeleri, 2011 yılından itibaren kademeli olarak düşecek. Buna göre, dış borç ödemesi 2011 yılında 9 milyar 201 milyon dolar, 2012 yılında ise 8 milyar 140 milyon dolara gerileyecek.

Önümüzdeki dönemde bütçeden en düşük dış borç ödemesi 2013 yılında yapılacak. Buna göre, 2013'te 3 milyar 279 milyon dolar ana para, 2 milyar 491 milyon dolar da faiz olmak üzere toplam 5 milyar 770 milyon dolar ödenecek.

Devlet, 2014 yılında ise 4 milyar 765 milyon dolar ana para, 2 milyar 246 milyon dolar da faiz olmak üzere, 7 milyar 12 milyon dolar ödemede bulunacak.

2015 ve takip eden yıllarda ise merkezi yönetim dış borç ödemelerinin toplamı 46 milyar 673 milyon doları bulacak.

Dış borç ödemesi, bu yılın son 3 ayında yapılacak 3 milyar 717 milyon dolar ve 2015 sonrasını içeren dönemle birlikte toplam 106 milyar 374 milyon doları bulacak. Bu tutarın 69 milyar 278 milyon dolarını ana para ödemesi, 37 milyar 96 milyon dolarını ise faiz ödemesi oluşturacak.

Böylelikle devlet söz konusu dönemlerde en yüklü dış borç ödemesini 2009 yılında gerçekleştirmiş olacak.


HABERTÜRK
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.10.2026
18:28
Fon mağdurlarına ödeme için yeni düzenleme geliyor
Fon mağdurlarına ödeme için yeni düzenleme geliyor
AK Parti, fonların tasfiyesi ve yatırımcılara yapılacak ödemelerin çerçevesini belirlemek amacıyla yaklaşık 10 maddelik kanun teklifini TBMM'ye sunmaya hazırlanıyor. Düzenlemede 1 milyon liranın altında yatırımı bulunan yaklaşık 355 bin yatırımcı için tam ödeme mekanizması, daha yüksek tutarlar için ise kademeli ödeme planı öngörülüyor.
06.10.2026
15:57
Bingöl Umut Kervanı`ndan 2,1 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan 2,1 milyon TL'lik yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, Eylül ayında kentteki ihtiyaç sahibi aileler ve öğrenciler için 1 milyon 536 bin 29 TL ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yurt dışı ve Gazze'ye yapılan 566 bin 350 TL'lik destekle birlikte derneğin aylık toplam yardım tutarı 2 milyon 102 bin 379 TL'ye ulaştı.
06.10.2026
15:04
Meclis`e yeni teklif: 6 meslek grubuna yeşil pasaport yolu açılıyor
Meclis'e yeni teklif: 6 meslek grubuna yeşil pasaport yolu açılıyor
TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle hususi damgalı pasaportun kapsamının genişletilmesi gündemde. Teklifin yasalaşması halinde belirli şartları taşıyan muhtarlar, mali müşavirler, eczacılar, doktorlar, mühendisler ve mimarlar yeşil pasaport alabilecek.
06.10.2026
14:02
Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu
Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu
Bingöl Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuştu. Yeni statüyle birlikte hastanenin ileri teknoloji, modern tıbbi altyapı ve nitelikli insan gücüyle Bingöl ve bölgeye daha kapsamlı sağlık hizmeti sunması hedefleniyor.
06.10.2026
13:30
Bingöl`de jandarmadan operasyon: 3 aranan şahıs tutuklandı
Bingöl'de jandarmadan operasyon: 3 aranan şahıs tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 25 Eylül-2 Ekim 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, haklarında toplam 37 yıl 11 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 aranan şahıs yakalandı. Çalışmalarda çok sayıda uyuşturucu madde, silah, mühimmat ve kaçak ürün ele geçirilirken, 49 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.
06.10.2026
13:00
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı!
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı!
Bingöl Valiliği, kent genelinde bugün öğle saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı. Yağışların saat 22.00'ye kadar sürmesi beklenirken, ani sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgâra karşı vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olmaları çağrısı yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın