KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Haziran 2025 Cumartesi
°C

‘‘2011’de uçacağız’’

   Aralık 1995'de Valilik İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından ihalesi yapıldı.

‘‘2011’de uçacağız’’
10 MAYIS 2010 PAZARTESİ 12:26
0
4024
0
AA aa
·     26 Şubat 1996 yılında yer teslimi yapıldı.
·     21 Haziran 1996 tarihinde yüklenici firma tarafından inşaatına başlandı.
Çalışmaların belli bir aşamasında yapımı durdurulan Bingöl Havaalanı inşaatı, 15 yıl aradan sonra çalışmalara yeniden başlandı. Bingöl Havaalanının 2011 yılında bitirilmesi planlanıyor. 
ŞANTİYE KURULDU 
8 Nisan 2010 tarihinde şantiye temeli atılan “Bingöl Havaalanı” inşaatının şantiyesi tamamlandı. Şantiye kurulmasının ardından gelen ekipler, çalışmalarına hava şartlarının uygun olmamasına rağmen devam ediyorlar.
Şu an yapılan çalışmalarda pist sayım çalışması yapıldığını belirten şantiye ekipleri, pist sayım çalışmasının ardından kazı dolgu çalışması yapılacağını söyleyerek, “Şantiye temelini 8 Nisan'da attık ve şantiyeyi tamamlamış durumdayız. Şantiyemiz kurulduktan sonra çalışmalarımız hava şartlarının olumsuz olmasına rağmen devam ettirmeye çalışıyoruz. Havaalanı çalışmamızda ilk olarak pist sayım çalışmasına başladık. Havaalanının pisti 2 bin 300 metre olacak. Pist sayım çalışmasının ardından kazı dolgu çalışmasına başlayacağız. Mayıs ayı itibariyle iş makinelerimiz havaalanının asıl inşaatı için iş başı yapacak. 2011 yılının sonu itibariyle Bingöl halkı havaalanına kavuşmuş olacak” dediler.
BAKAN YILMAZ: BİNGÖL HAVAALANI'NIN ÜST YAPI TESİSLERİNE EN KISA ZAMANDA BAŞLANILACAK”
Bingöl Havaalanı ile ilgili yazılı açıklama yapan Devlet Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Bingöl Havaalanı'nın 2011 yılı içerisinde bitirileceğini belirterek, üst yapı tesislerine de en kısa zamanda başlanacağını duyurdu.
Bingöl Havaalanı'nın 2011 yılı içerisinde bitirilip hizmete gireceğini söyleyen Devlet Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, ihale şartnamesine göre 10  Temmuz 2011 tarihinden bitirilmesi gereken havaalanına, uçakların daha önceden inmesi için ellerinden geleni yapacaklarını kaydederek, “bilindiği üzere 2 Şubat 2010 tarihinde yer teslimi yapılarak çalışmalara başlanılan ilimiz havaalanının, sözleşme hükümlerine göre 10 Temmuz.2011 tarihinde tamamlanması gerekiyor. Teknik işlerde beklenmedik sıkıntıların olması süreci uzatabiliyor. Fakat havaalanının 2011 yılı ilk çeyreğinde hava trafiğine açılabilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. En geç 2011'de havaalanımız tamamlanmış olacak. Ulaştırma Bakanlığı'nın 1 Nisan 2010 tarihli onayıyla, havaalanının kalitesinin arttırılması, daha fazla tip uçak inişi ve kalkışı olabilmesi için pistin genişliği gibi hususlarda bir sıkıntımız kalmadı çok şükür” dedi.  
BİNGÖL'ÜMÜZE HAYIRLI OLSUN
“Havaalanının üst yapısı ile ilgili olarak bu dönem yapılacağını belirttiğimiz, ilave ihaleler de hayata geçiyor” diyen Bakan Yılmaz, “Üst yapı ve müteferrik işler inşaat işi, Ulaştırma Bakanlığı Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları İnşaat Genel Müdürlüğünce 3 Mayıs 2010 tarihinde Kamu İhale Bülteni'nde ihaleye çıkmış olup 10 Haziran.2010 tarihinde ihalesi yapılacaktır. Yapılacak olan ihalenin şimdiden Bingöl'ümüze hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.  
BUGÜNE NASIL GELİNDİ?
Bingöl Havaalanı inşaatı 27 Aralık 1995 yılında Valilik İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından ihale edilmiş, 26 Şubat 1996 yılında yer teslimi yapılarak yüklenici firma tarafından 21 Haziran 1996 tarihinde inşaatına başlanmıştı. Ödenek sıkıntısı nedeniyle bitirilemeyen havaalanı inşaatı yıllarca atıl durumda bekletilmişti. Altyapısı tamamlandıktan sonra yapımı durdurulan Bingöl Havaalanı inşaatının pist, apron, taksirut inşaatı, aydınlatma ve diğer müteferrik işlerinin yapımı için 15 yıl aradan sonra yeniden şantiye kuruldu.
2009 yatırım programında yer alan Bingöl Havaalanı'nın alt yapı ikmal ve müteferrik işleri inşaatı için 27 Ağustosta açık ihale yapılmıştı. Bingöl Havaalanının pist, apron, taksirut inşaatı, PAT Sahaları aydınlatması işleri ve diğer müteferrik işlerini kapsayan ihale ilanında, yapım süresi, yer tesliminden itibaren 500 takvim günü olarak belirlenmiş, bu da 2011 yılının son aylarına denk gelmektedir.
27 Ağustos 2010 tarihinde ihalesi yapılan havaalanı inşaatı çalışmalarının başlatılması vatandaşların olumlu tepkisine neden oldu. 2009 yılı yapım programına alınan havaalanı için çıkarılan ödenek Kamu İhale Kurumu (KİK) ve kamulaştırma işlemlerinin gecikmesinden dolayı başlatılamamıştı.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2025
22:54
Turhan`dan Bingöl`e vefa! İki okul yaptıracak
Turhan'dan Bingöl'e vefa! İki okul yaptıracak
Bingöl'de birçok alanda destek sunan Katılımevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan, bu kez eğitime sunduğu büyük katkıyla adından söz ettirdi. Turhan, Bingöl'de anne ve babası adına iki okul yaptıracak. Protokol sonrası Turhan'a teşekkür eden Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Okullarımızın Bingöl'ümüze ve evlatlarımıza hayırlı olmasını diliyorum' dedi.
20.06.2025
21:35
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl`e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl'e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK Birinci Dairesi'nin hâkim ve cumhuriyet savcılarının talepleri doğrultusunda yaptığı değerlendirme sonucu hazırlanan kararname, Kurulun internet sitesinde yayımlandı. Kararname kapsamında Bingöl geneli 22 isimin yeri değişti. İşte Bingöl'e gelenler ile Bingöl'den gidecekler…
20.06.2025
18:17
Bingöl`de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Bingöl'de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Konuyu uzmanına sorduk ve fiyat yüksekliğinin sebepleri, diğer illerle fiyat farklığının sebepleri, kurumsal çerçevenin kamuoyunda yanlış yorumlanışı ve dahil edilmeyen konutların akıbetini tek tek açıkladı. Fiyatı yüksek bulan uzman isim, yapılacakları ise şöyle sıraladı;
20.06.2025
17:02
Bingöl`de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 5 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı ve işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi.
20.06.2025
16:54
Bingöl`de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 4 farklı noktada toplam 19 bin 513 kök skunk bitkisi ele geçildi.
20.06.2025
16:37
Bingöl`de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl'de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bir zincir markette tarihi geçmiş süt, tavuk ve açıkta bırakılmış kıyma ürünleri tespit etti. Denetim sonrası markete 21 bin TL ceza kesildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın