KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2025 Cuma
°C

2012'de bin 526 kişi geçici istihdam edildi

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı’nda konuşan İş-Kur İl Müdürü Güler: “Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında bin 526 kişi geçici olarak istihdam edilmiştir. Yine mesleki eğitim kurslarından 380 kişiye mesleki eğitim kazandırılmış, işbaşı eğitim programlarında da 72 kişiye eğitim verilmiştir” dedi.

2012`de bin 526 kişi geçici istihdam edildi
19 OCAK 2013 CUMARTESİ 02:01
0
1495
0
AA aa

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Vali Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında, Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkan Vekili Ahmet Gündoğdu, Vali Yardımcısı Mutlu Akyol, İş-Kur İl Müdürü Fesih Güler ve kurul üyeleri katıldı.

Toplantıda çalışmalar hakkında bilgilendirme yapan Güler, ilin istihdam ve mesleki politikasını oluşturmak, muhtelif sektör ve branştaki iş gücü ve mesleki eğitim ihtiyacını belirlemek amacıyla çalışma yürüttüklerini ifade ederek, İŞKUR bünyesinde 2012 yılında gerçekleştirilen faaliyetleri açıkladı.

Geçici istihdam sağlamak ve insanlara meslek edindirmek için projeler geliştirdiklerini vurgulayan Güler: “Geçen yıl toplum yararına çalışma programı kapsamında milli eğitim müdürlüğü, belediyeler, köylere hizmet götürme birlikleri ve Bingöl Üniversitesi işbirliği ile 47 toplum yararına çalışma programı düzenledik. Toplum yararına çalışma programı kapsamında bin 526 kişi geçici olarak istihdam edilmiştir. Yine mesleki eğitim kurslarından 380 kişiye mesleki eğitim kazandırılmış, işbaşı eğitim programlarında da 72 kişiye eğitim verilmiştir” dedi.

231 iş yerinin ziyaret edildiğini belirten Güler, iş yeri sahipleri ile yapılan görüşmelerde 2013 yılı içinde en fazla ihtiyaç duyulacağı düşünülen ilk beş mesleğin makineci, pazarlamacı, diş protez teknisyeni, inşaat mühendisi ve fırıncı ustası olacağını sözlerine ekledi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın