KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2024 Salı
°C

2012'de neler yaşandı?

Yapılan derlemede Bingöl’de 2012 yılında ekonomi, siyasi, eğitim, sağlık, kültür ve diğer alanlarda öne çıkan başlıklardan bazıları şöyle;

2012`de neler yaşandı?
05 OCAK 2013 CUMARTESİ 00:32
0
1809
0
AA aa

İLKA Bingöl Temsilcisi Nihat Kanat, Bingöl'de 2012 yılında ekonomi, siyasi, eğitim, sağlık, kültür ve diğer alanlarda yaşanan gelişmeleri derledi. İşte Kanat'ın derlemesinden özet başlıklar…

03 Ocak: Şırnak'ın Uludere İlçesi Ortasu Köyü'nde 35 masum insanın katledilmesi ile ilgili açıklama yapan Mustazaf-Der Bingöl Şubesi, Katliam üzerine nemalanmanın masum canlara kıymak kadar bir facia olduğunu belirtti.

05 Ocak: Bingöl'de canlı bombalı eylemde yaşamını yitiren Hatice Belgin'in eşi ve çocuklarına maaş bağlandı.

25 Ocak: OHAL'in uygulandığı 1995'te Bingöl'ün Genç ilçesi Yazıkonak köyünde hayvanlarını otlatırken kaybolan ve 17 yıldır kendisinden haber alınamayan Muhyettin Kökel'in oğlu Veli Kökel; babasının ölü ya da diri olarak biran önce bulunmasını istedi.

27 Ocak: Bingöl'ün Karlıova ilçesinde mutfakta silahla oynayan çocuk yanlışlıkla annesini vurarak ölümüne sebep oldu.

08 Şubat: Yoğun karın etkili olduğu Bingöl'de okullarına gitmek isteyen 17 öğrenci, 20 kilometrelik yolu yaya olarak kat etmeye çalışınca donma tehlikesi geçirdi.

14 Şubat: Bingöl'de kanserden korunmak isteyen bayanlar, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'nde ücretsiz hizmet alabilecek.

21 Şubat: Taziye için gittikleri köyde mahsur kalan vatandaşlardan 40 kişilik bir grup çığ tehlikesine rağmen 20 kilometreyi yürüyerek Solhan'a ulaştı.

28 Şubat: Bingöl'de AKSA FEDAŞ'ın habersiz değişim yapıp 50 liraya fatura ettiği elektrik sayacının elektrikçi esnaf tarafından işçilik dâhil 35 liraya takıldığı iddia edildi.

06 Mart: 29 Ekim 2011 Cumartesi günü PKK'lı Nazlı Görer'in Bingöl kent merkezine düzenlediği ‘Canlı Bomba' saldırısında eyleme yardımcı olduğu tespit edilen Erdal T, yakalandı.

19 Mart: Bingöl Belediyesi tarafından Belediye İşhanı ile ilgili olarak 3 ayrı tapu iptal ve tescil davaları sonuçlandı. Mahkeme belediyenin açtığı 3 davada da kabul kararı verdi.

24 Mart: Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı bir köyde eriyen karların oluşturduğu sel suları 130 kuzunun boğularak telef olmasına sebep oldu.

29 Mart: Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Bingöl'de afet kapsamındaki 32 yerleşim yerinden 27'sinin altyapısının 2012 yılı yatırım programına alındığını açıklayarak, İşlerin yapımı için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın 2012 yatırım programı kapsamında Bingöl'e 19,5 milyon TL ödenek tahsis ettiğini vurguladı.

31 Mart: Bingöl'de uygulanmaya konan Ceviz Fidanı Dikim Projesi Kampanyası kapsamında 5 yılda 500 bin ceviz fidanı dikilecek.

03 Nisan: Saman fiyatındaki aşırı artış nedeniyle hayvan üreticilerinin büyük sıkıntı yaşadığını dile getiren Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan Koç, hükümetin et fiyatlarına yaptığı müdahale gibi saman fiyatlarına da müdahale etmesi gerektiğini söyledi.

06 Nisan: Bingöl'de düzenlenen KCK operasyonunda gözaltına alınan ve aralarında BDP'li Karlıova Belediye Başkanının da bulunduğu 3 kişi tutuklandı.

11 Nisan: Genç ilçesine bağlı Gözütok köyünde ineğini sağmak isteyen yaşlı bir bayan, huysuzlaşan ineğin boynuz darbesine maruz kalması sonucu bir gözünü kaybetti.

16 Nisan: Bingöl Müftülüğü "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında, "Peygamberimizin Kardeşlik Ahlakı ve Hukuku" konulu konferans düzenledi.

17 Nisan: Bingöl'de eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yerine yapılması planlanan İl Sağlık Müdürlüğü, Ağız ve Diş Sağlı Merkezi ile Acil 122 Komuta Merkezi ile Aile Hekimliği Merkezi inşaatlarının temeli kazılmaya başlandı.

18 Nisan: Bingöl Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında aldığı kararla Kültür Mahallesi'nde yeni yapılan bir parka 'Bediüzzaman Said-i Nursi' ismini verdi. Kararla birlikte Üstadın ismi ilk kez bir parka verilmiş oldu.

19 Nisan: Kur'an-ı Kerim'in ve Hz. Peygamber'in hayatının ortaokul ve liselerde seçmeli ders olarak okutulmasının temelinin 25 yıl önce Bingöl'de atıldığı ortaya çıktı.

24 Nisan: Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen, ‘CNC Operatörlüğü ile İşsizlik Kaygısına Son' isimli SODES projesi ile ilk defa Bingöl Üniversitesi'nde CNC torna tezgâhı kuruldu.

26 Nisan: Bingöl Belediyesi Hizmet Binası'nın karşısında bulunan 35 bin metre karelik arazinin ve arka tarafındaki 7 bin 238 metre karelik işgali arazinin Bingöl Belediyesi'ne devri ile ilgili talep Milli Savunma Bakanlığı tarafından uygun görüldü. Çalışma ile birlikte Bingöl'ün ticari alanı genişlemiş olacak.

28 Nisan: Bingöl'ün Genç İlçesi'nde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 571 adet gül dikildi.

30 Nisan: Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformu'nun merkez şehir stadyumunda düzenlediği "Kutlu Doğum" programı, yağmur ve rüzgâra rağmen yoğun ilgi gördü.

08 Mayıs: Okullarda dağıtılan sütten zehirlendikleri iddiasıyla Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırılan toplam 36 öğrenciden alınan numunelerin temiz çıktığı ve sütten dolayı herhangi bir zehirlenmenin olmadığı bildirildi.

09 Mayıs: Bingöl'ün Adaklı ilçesine bağlı Çomak Mezrası sakinleri, telefon icat edileli 136 yıl geçmesine rağmen halen telefonla tanışamadıklarını belirttiler.

12 Mayıs: Bingöl'de 1 Mayıs 2003 yılında meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin Mevlid-i Şerif okutuldu.

18 Mayıs: Mustazaf Der'in kapatılması ve kızını başörtülü olarak okutmak istediği için yargılandığı mahkeme tarafından bir anneye verilen 2 yıl 10 ay hapis cezası Bingöl'de düzenlenen kitlesel basın açıklaması ile kınandı.

22 Mayıs: Bingöl merkezde bulunan Ulu Camii 2003 depreminde gördüğü hasar nedeniyle tadilat ve güçlendirilmesi amacıyla bir süreliğine ibadete kapatıldı.

27 Mayıs: Bingöl'de şehir içi toplu taşımacılıkta akıllı bilet dönemi başlıyor.

30 Mayıs: Araştırmacı Yazar Emine Şenlikoğlu Bingöl Üniversitesi'nin davetlisi olarak geldiği Bingöl de bir konferans verdi. Şenlikoğlu konferansta İslam dışındaki dinlerde bulunan çelişkilere değindi.

12 Haziran: Uzun süre Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürlüğü görevini yürüten Yasin Altunyuva'nın görevinden alındığı bildirildi. Altunyuva, Karayolları Genel Müdürlüğü Etüt Daire Başkanlığı'na atandı.

26 Haziran: Bingöl İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevine atanan Sedat Ildız görevine başladı.

29 Haziran: Bingöl Üniversitesi, 75 Kürtçe ve 75 Zazaca olmak üzere toplamda 150 tezsiz yüksek lisans kontenjan açtı.

03 Temmuz: Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay'ın girişimleri sonucu ihalesi yapılan içmesuyu projesi kapsamında Bingöl'de 4 yeni depo yapılacak. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte 430 lt/sn su Bingöl'e düzenli ve sağlıklı bir şekilde akıtılmış olacak.

10 Temmuz: 1 Mayıs 2003 tarihinde Bingöl'de meydana gelen depremde hasar gören şehrin en eski okullarından 100. Yıl İlköğretim Okulu yıkılarak yeniden inşa ediliyor.

12 Temmuz: Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Kabul edilen 3'üncü Yargı Paketi çevresinde Bingöl Açık Cezaevinden toplam 80'e yakın kişinin tahliye edildiği bildirildi.

13 Temmuz: 4+4+4 eğitim kademeleriyle ilgili açıklamada bulunan Bingöl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, il genelinde 14 İmam Hatip Ortaokulu'nun açıldığını söyledi.

28 Temmuz: Bingöl'de bir araya gelen İslami STK'lar, yaptıkları basın açıklamasıyla Myanmar'da Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamları kınadı.

29 Temmuz: ‘Medrese ve İlahiyat Kavşağında İslami İlimler Sempozyumu'na katılan İhsan Süreyya Sırma, Müslümanlara Kur'ân ve sünnetten ayrılmamaları tavsiyesinde bulunarak "Ancak bu şekilde haklarını alırlar, zorla da olsa…" dedi.

30 Temmuz: Bingöl Üniversitesi, Ilıcalar Beldesi'nde sit alanı nedeniyle kuramadığı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi projesini hayata geçiriyor.

06 Ağustos: Sağlık Bakanlığı, damacana su denetimleri sonuçlarını açıkladı. Bingöl'ün Solhan İlçesi'nde bulunan Binpınarsu tesisinden alınan numuneler temiz çıktı.

14 Ağustos: Bingöl'de 50 projeyi destekleyen SODES'in hep bazı çevrelere destek verdiğini belirten Kalem Eğitim ve Kültür Derneği, "SODES kimin tekelinde?" diye sorarak tepkisini dile getirdi.

22 Ağustos: Bingöl'de bayramın ilk günü şeker toplamak için evlerinden çıkan iki kuzen akıl almaz bir işkenceye maruz kaldı.

23 Ağustos: Bayram için Bingöl'e gelen Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Turan Buzgan, Bingöl'de sağlık kompleksi yapılacağını açıkladı.

04 Eylül: Bingöl Açık Cezaevinde bulunan mahkûmlar yataklarını ateşe vererek isyan başlattı.

06 Eylül: Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YÖK tarafından gönderilen listeden 23 üniversiteye yeni rektör atadı. Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Gıyaseddin Baydaş'ı tekrar seçildi.

16 Eylül: Bingöl-Erzurum Karayolu Hacılar köyü mevkiinde polis aracının geçişi sırasında mayın patladı. İlk bilgilere göre 8 polis hayatını kaybetti, 9 polis de yaralandı.

18 Eylül: Bingöl'de askeri konvoy PKK'lıların saldırısına uğradı. Saldırıda 10 asker şehit oldu, 60 asker de yaralandı.

27 Eylül: Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Bingöl Üniversitesi'ne bağlı Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'nun açılmasına karar verdi.

01 Ekim: Bingöl ve genelinde öğrencilerin büyük çoğunluğu seçmeli derslerden "Kur'an-Kerim ve Hz. Muhammed'in Hayatı" derslerini tercih etti.

02 Ekim: Bingöl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü'nde ilk Kürtçe ve Zazaca Yükseklisans eğitimleri başladı.

12 Ekim: Bingöl İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Vali Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl'de yürütülen projelerin toplam bedelinin yaklaşık 3 milyar lira olduğunu söyledi.

16 Ekim: Bingöl İŞKUR Müdürü Mehmet Fesih Güler, kentte 912 kişiye işsizlik sigortasının uygulandığını belirtti.

13 Aralık: 12.12.12 Bingöllüler Günü nedeniyle 12 parkın açılışı ve 12 bin ağacın dikim törenine katılan Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, 40 yıllık sorunlara el attıklarını söyledi.

31 Aralık: Çevre ve Şehircilik Bingöl İl Müdürlüğü'nce düzenlenen 'Temiz Köyüm' yarışmasında birinci olan köylere ödülleri verildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.05.2024
17:46
Bingöl`de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl'de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT dedektifleri, kasten öldürme suçundan dolayı 2 yıldır firari olan şahsı ve cinsel istismar suçundan aranan şahısları yakaladı.
13.05.2024
17:27
Bingöl`de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Bingöl'de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Valilik: 'Güvenlik eksikliği tespit edilen kamu işyerlerine ve özel işletmelere, otuz günden az olmamak üzere eksikliklerini giderebilecek kadar makul bir süre tanınacak ve tanınan süre sonunda işyeri alması uygun değerlendirilen tedbirler yönünden tekrar kontrol edilecek ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletme sahipleri hakkında ilgili mevzuatlar gereğince işlem yapılacaktır.'
13.05.2024
16:45
Bingöl`de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl'de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl Belediyesince düzenlenen farkındalık etkinliğinde bir araya gelen özel gereksinimli bireyler, hem gönüllerince eğlendi hem de hünerleriyle katılımcılara keyif dolu anlar yaşattı.
13.05.2024
14:16
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi' çerçevesinde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Ambulans, savunma ve güvenlik gibi alanlarda zorunlu ihtiyaçlar hariç yeni araç satın almayı ve kiralamayı 3 yıl süreyle durduruyoruz. Mevcut kiralık taşıt sözleşmeleri de izin alınmadan yenilenmeyecek' dedi. İşte tedbirler ve öne çıkan başlıklar…
12.05.2024
17:39
Bingöl`de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl'de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl merkez Çapakçur Vadisi'nde iki akraba arasındaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan gerilimde ateş açan kişi, bir kişinin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına sebep oldu. Polis, cinayet zanlısını yakalama çalışmalarını sürdürüyor.
12.05.2024
16:22
Bingöl`de yol levhasına çarpan araç hurdaya döndü! 1 ölü 3 yaralı
Bingöl'de yol levhasına çarpan araç hurdaya döndü! 1 ölü 3 yaralı
Bingöl'de kontrolden çıkan hafif ticari araç, yol levhasına çarptı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken 3 kişinin de ağır yaralandığı öğrenildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın