KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2025 Perşembe
°C

2016 'temizlik yılı' olacak

Bingöl ve köylerin çöplerden arındırılarak daha temiz bir çevreye kavuşturulması ve kamuoyuna temizlik bilincinin kazandırılmasına yönelik 2016’da yıl temizlik seferberliği başlatılacağını belirten Vali Köşger, “Kentin temiz tutulması noktasında seferberlik başlatmamız gerekiyor. Öğrencilerimize de bu konuda alışkanlıkları kazandıracak olan eğitim müesseseleridir” dedi.

2016 `temizlik yılı` olacak
02 ARALIK 2015 ÇARŞAMBA 22:40
0
1987
0
AA aa

 Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan ‘Temiz Okul, Sağlıklı Okul' projesi kapsamında Bingöl'de yapılan denetimler sonucunda başarılı görülen 13 okul, ‘Beyaz Bayrak'la ödüllendirildi.

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğiyle oluşturulan komisyonca yapılan denetimler sonucunda ‘Beyaz Bayrak' ödülünü almaya hak kazanan okullar için 60. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen programa, İl Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Halk Sağlığı Müdürü Vedat Söyiler ve okul müdürleri katıldı.

Komisyon tarafından yapılan denetimlerde başarılı görülen 7 lise, 4 Ortaokul, 6 ilkokul ve 1 anaokuluna ‘Beyaz Bayrak' ve pirinç levhalar, Vali Köşger, Milli Eğitim Müdürü Sarı ve Halk Sağlığı Müdürü Söyiler tarafından verildi.

Programda konuşan Vali Köşger, Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okul müdürlerini tebrik ederke, “Okullarımızı ve müdürlerimizi tebrik ediyorum. Aynı performansı sürdürmelerini ve bunu öğrencilerimize bir yaşam biçimi haline getirecek şekilde, bir alışkanlık haline getirecek şekilde, terbiye ve talim kazandırmalarını diliyorum. İnsanımız her türlü eğitime, yeniliğe, gelişmeye açıktır. Bingöl'deki yavrularımız da, çocuklarımız da hem aile ortamında aldıkları eğitim itibariyle hem de zekâları ve kapasiteleri itibariyle her türlü yeniliğe, gelişmeye, ufukları açık insanlardır. Dolayısıyla bu konuda toplumsal değişimi sağlayacak olan temel dinamolardan biri eğitim müessesesidir. Toplumsal değişimi güzele doğru eğriltecek daha iyi noktalara taşıyacak olan sizlersiniz. Okul idarecilerimizin bu konudaki gayretlerinin devamını diliyorum. Sizlerin yaptığı faaliyetlerin diğer okullara da örnek olmasını Bingöl'ün il olarak etrafındaki diğer illere de örnek olacak şekilde bütün ildeki okullarımıza beyaz bayrak takılmasını temenni ediyorum” dedi.

TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ BAŞLATILACAK

Önümüzdeki yıl köyler de dâhil olmak üzere tüm ilin çöplerini alacak bir çalışma başlatacaklarını kaydeden Vali Köşger, şunları söyledi: “Kamusal alanlarımızın temizliği konusunda sıkıntılarımız var. Öğrencilerimize bu konuda alışkanlıkları kazandıracak olan eğitim müesseseleridir, bunu süratle kazandırmamız lazım. Biz de kamu olarak buna yönelik tedbirlerimizi alacağız. Önümüzdeki yıl köyler de dâhil olmak üzere tüm ilin çöplerini alacak bir çalışma başlattık.  Böyle bir çalışmamız var. Temizlik önce kişisel öz bakımı ile başlayan bir süreç. Sonra evini ve etrafı ile gelişiyor. Sonra da kentini ve tüm dünyayı temiz tutması lazım. Kentini de temiz tutması noktasında bir süreç ve seferberlik başlatmamız gerekiyor. Bunda temel dinamo, okullardır. “

Vali Köşger, ‘Beyaz Bayrak' almaya hak kazanan okul sayısının 37'e yükseldiğini söyledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.05.2025
17:39
Bingöl`de yabancı uyruklu hırsız deport edildi
Bingöl'de yabancı uyruklu hırsız deport edildi
Bingöl'de bir bank üzerinde unutulan telefonu çalan yabancı uyruklu şahıs, polis tarafından tespit edilerek yakalandı. Vatandaşın zararı karşılatılırken, şahıs, İl Göç Müdürlüğü tarafından alınan karar ile ülkeden deport edildi.
15.05.2025
16:37
Bingöl Engelliler Platformu Kuruldu
Bingöl Engelliler Platformu Kuruldu
Bingöl'de farklı kategorilerde çalışma sürdüren engelli dernekleri bir araya gelerek platform oluşturdu. Platform başkanlığına Bingöl Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mücahid Korkutata getirildi.
15.05.2025
14:25
Liselere yeni ders geldi: Not verilmeyecek…
Liselere yeni ders geldi: Not verilmeyecek…
Millî Eğitim Bakanlığı 12 yıllık zorunlu eğitim tartışmaları sürerken liselerle ilgili dikkat çeken bir karara daha imza attı. Lise son sınıf öğrencilerinin akademik başarısını artırmak ve üniversiteye hazırlık sürecini desteklemek için müfredata yeni bir ders daha ekliyor. İşte liselerdeki yeni ders ile ilgili detaylar…
15.05.2025
14:17
Memura Haciz Şoku! Ödemeyen yandı!
Memura Haciz Şoku! Ödemeyen yandı!
Memurlara 2012 yılından beri yapılan 'giyim yardımı'nın Sayıştay'a takıldığı öğrenildi. Sayıştay'ın 2021 yılında ödenen giyim paralarını faiziyle geri istediği, ödemeyene haciz gönderileceği aktarıldı. İlk uygulamanın ise DSİ çalışanlarına yönelik olduğu belirtildi.
15.05.2025
13:56
HüDAPAR, kanun teklifi için toplumsal destek turuna çıktı!
HüDAPAR, kanun teklifi için toplumsal destek turuna çıktı!
Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Bingöl İl Başkanı ve beraberindeki heyet, Meclis'e sunulan 'Ailenin Korunması, Sapkınlığın Suç Sayılmasına Dair Kanun Teklifi'ne yönelik toplumsal desteğin sağlanması kapsamında sivil toplum örgütlerini ziyaret edip destek istediler.
15.05.2025
13:33
Bingöl Umut Kervanı`nda Deprem Semineri
Bingöl Umut Kervanı'nda Deprem Semineri
Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı ve Afet Yönetimi Başkanı Cafer Ökmen, Bingöl Umut Kervanı Arama ve Kurtarma Birimine deprem semineri verdi. Afet anı ve sonrasında yapılacaklarla ilgili bilgi veren Ökmen, yürütülecek hazırlıklar için de bilgiler paylaştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın