KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2024 Pazartesi
°C

2017'de 951 kurs açıldı

Son dönemlerde sağladığı faydalarla adından söz ettiren Bingöl Halk Eğitim Merkezi'nde (HEM) 2017'de 192 alanda 951 kurs açıldığını bildiren Akıncı, kurslara katılan 18 bin 615 kişiden 12 bin 422'sinin başarılı olup sertifika aldığını vurguladı.

2017`de 951 kurs açıldı
28 OCAK 2018 PAZAR 23:41
2
2227
1
AA aa

2017 yılı içinde merkez ve merkeze bağlı köylerde, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün belirlediği programlar çerçevesinde kurs verdiklerini aktaran Bingöl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selahattin Akıncı, eğitimlerin vatandaşların talepleri doğrultusunda verildiğini belirtti.

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kursların, birçok kurum ve kuruluşça işbirliği içinde açıldığını belirten Akıncı, “Kurslarımıza 18 bin 615 vatandaşımız katılmıştır. Düzenlediğimiz kurslarda toplumun her kesimine ulaşmayı hedefliyoruz. Bu amaçla, 951 kursun 118 tanesi başta İŞKUR il müdürlüğü olmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü Toplum Ruh Sağlığı, Çağrı Merkezi, Kredi Yurtlar Kurumu, Türkiye Gençlik Vakfı, Ensar Vakfı Belediye Başkanlığı bünyesindeki Gençlik Merkezi,  Kültür Turizm İl Müdürlüğü, Yeşilay Cemiyeti (Türkiye Bağımlılıkla Mücadele) Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Arıcılar Birliği ile işbirliğinde açılmıştır. Kurslarımıza katılan 18 bin 615 vatandaşımızdan 12 bin 422 vatandaşımız kurslardan başarılı olup sertifikalarını almışlardır” diye konuştu.

192 alanda kurs açtıklarını belirten Akıncı, açılan kurs alanlarını ise şu şekilde sıraladı: “Okuma Yazma, Müzik ve Gösteri Sanatları, Halk Oyunları, Bağımlılıkla Mücadele, Hijyen Eğitimi, İlk Yardım, Cenaze Hizmetleri, Cam Süs Eşya Yapımcısı, Ahşap Boyama, Trikotaj, Aile Eğitimleri, Çocuk oyun etkinleri, Cilt Bakımı, El Sanatları, Giyim, Spor Bilgisayar, Standart Türk Klavyesi, Bilgisayarda Hızlı Klavye kullanımı, Kura-ı Kerim Okuma, Emlak Danışmanlığı Yabancı Diller, Doğal Gaz Kalorifer Yakma, Katı Yakıtlı Kalorifer kursu, EKPSS, Diksiyon ve Türk İşaret Dili başta olmak üzere 951 Adet kurs açılmıştır.”

Açılan kurslarda okuma yazma zorunluluğu getirdiklerini kaydeden Akıncı, “Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz bünyesinde kurslar iki ana bölüme ayrılmıştır. Bunlar Mesleki Teknik ve Genel Kurslardır. Okuma ve Yazma kursları ile ilgili çok ciddi çalışmalar yaptık ve 2017 yılında 702 vatandaşımıza ulaşıp kurslara aldık 2018 yılında da eğitimlerimiz devam edecektir. Merkeze Bağlı Mahalle, Köy ve Beldelerde açılan kursların tümünde günün belli saatlerinde kitap okuma zorunluluğu getirilerek, özellikle eğitim imkânları kısıtlı olan bayan kursiyerlerimiz okumaya teşvik edilmektedir” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22285)
29 Ocak 2018 Pazartesi 00:49
Tebrik ederim müdürüm başarılarınızın devamını dilerim helal olsun size
27.04.2024
23:24
Genç`teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
Genç'teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
İlçe girişinde bulunan kum ocaklarının başka alanlara taşınması için tüm kurumlar nezdinde girişimlerde bulunacağını söyleyen Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar; 'Devlet bu alana milyonlarca lira tutan millet bahçesi yatırımı yapmış her gün yüzlerce belki binlerce insanımızı buraya toplayıp tozda boğamayız' dedi.
27.04.2024
16:51
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mahalle bazlı gerçekleştirilen şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi.
27.04.2024
16:50
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan ve 2013'te startı verilen yol projesinin 2022'de tamamlanması gerektiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sordu; 'Bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?'
27.04.2024
16:49
Bingöl`de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Bingöl'de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Artan ameliyat sayılarının sadece rakamsal olarak ifade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başhekim Tatlı, 'İlerleyen tarihlerde Kalp Merkezi'mizin kurulmasıyla By-Pass diye tabir edilen açık kalp ameliyatı dahi hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanacak' dedi.
27.04.2024
16:44
Bingöl`de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince dron destekli trafik denetimleri devam ediyor.
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın