2021 yılında tarıma 68 milyon TL hibe ve destek verildi
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2021 yılı içinde Bingöl'e 68 milyon TL hibe ve destek verdiğinin altını çizen İl Müdürü Burhan Bahadır: '2021 yılında devam eden pandemi süreci, yaşanan kuraklık ve yükselen girdi maliyetleri nedeniyle kötü seyreden bir yıl olsa da Bakanlığımız tarafından verilen destek ve hibeler üreticilerimize can suyu oldu.'
2021 yılını değerlendiren İl Müdürü Bahadır; “2021 yılında devam eden pandemi süreci, yaşanan kuraklık ve yükselen girdi maliyetleri nedeniyle kötü seyreden bir yıl olsa da Bakanlığımız tarafından verilen destek ve hibeler üreticilerimize can suyu oldu. Destekleme birim ödemelerindeki artışların yanında yeni destekleme kalemleriyle de Bakanlığımız her daim çiftçimizin yanında olduğunu, üretimin devamlılığının sağlanması için de destek olmaya devam edeceğini göstermektedir. Hayvancılık desteklemeleri olarak, küçükbaş yetiştiriciliğinde son yıllarda, anaç koyun-keçi desteği, çoban desteği ve halk elinde küçükbaş hayvan ıslahı desteğine ilave olarak sürü büyütme desteği, yem desteği, göçer desteği gibi yeni desteklemeler verilmeye başlanmıştır. Bunun yanında büyükbaş hayvancılık destekleri olarak buzağı desteği, çiğ süt desteği, hastalıktan ari işletme desteği, anaç manda ve malak desteği, kırmızı et desteği, yem desteği, tazminatlı hayvan hastalıkları ve atık desteği gibi desteklemeler devam etmektedir. Arıcılıkta da yine arılı kovan desteği, organik arıcılık desteği ve damızlık ana arı ve damızlık arı desteklemelerimiz devam etmektedir. Bitkisel üretimde de ilimizde mazot ve gübre desteği, yem bitkisi desteği, katı organomineral gübre desteği, sertifikalı fidan ve tohum kullanım desteği, fark/prim desteği ve küçük işletme desteği gibi birçok destekleme kalemi ile çiftçimizin üretimine destek olmaya devam ediyoruz. İlimizde 2021 yılında üreticilerimize toplamda 68 Milyon ₺ destekleme ve hibe ödemesi yapılmıştır. Bu yatırımların gerçekleşmesinde desteğini esirgemeyen Sayın Valimiz Kadir Ekinci Beye, Bingöl Milletvekili TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Dr. Cevdet Yılmaz Beye, Bingöl Milletvekili Sayın Feyzi Berdibek Beye, Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemili Beye ve "Milli Tarım-Güçlü Yarın" vizyonuyla ufkumuzu açan, her daim desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiye teşekkürlerimi arz ediyorum” şeklinde konuştu.
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
16.07.2026
15:12
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Millî Eğitim Bakanlığı atama kararnamesiyle 12 ilin milli eğitim müdürü değişti. Kararnameyle Bingöl İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı.
16.07.2026
15:08
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık bünyesinde 1.874 personel alımı için sürecin başlatılacağını açıkladı. Başvuru takvimi ve alım yapılacak kadrolara ilişkin detaylar resmi ilanla duyurulacak.
16.07.2026
14:32
Bingöl'de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen gönüllülük çalışmaları kapsamında farklı meslek gruplarından gönüllüler, bilgi ve tecrübelerini yükümlülerle paylaşarak rehabilitasyon süreçlerine katkı sunuyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın