2021 yılında tarıma 68 milyon TL hibe ve destek verildi
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2021 yılı içinde Bingöl'e 68 milyon TL hibe ve destek verdiğinin altını çizen İl Müdürü Burhan Bahadır: '2021 yılında devam eden pandemi süreci, yaşanan kuraklık ve yükselen girdi maliyetleri nedeniyle kötü seyreden bir yıl olsa da Bakanlığımız tarafından verilen destek ve hibeler üreticilerimize can suyu oldu.'
2021 yılını değerlendiren İl Müdürü Bahadır; “2021 yılında devam eden pandemi süreci, yaşanan kuraklık ve yükselen girdi maliyetleri nedeniyle kötü seyreden bir yıl olsa da Bakanlığımız tarafından verilen destek ve hibeler üreticilerimize can suyu oldu. Destekleme birim ödemelerindeki artışların yanında yeni destekleme kalemleriyle de Bakanlığımız her daim çiftçimizin yanında olduğunu, üretimin devamlılığının sağlanması için de destek olmaya devam edeceğini göstermektedir. Hayvancılık desteklemeleri olarak, küçükbaş yetiştiriciliğinde son yıllarda, anaç koyun-keçi desteği, çoban desteği ve halk elinde küçükbaş hayvan ıslahı desteğine ilave olarak sürü büyütme desteği, yem desteği, göçer desteği gibi yeni desteklemeler verilmeye başlanmıştır. Bunun yanında büyükbaş hayvancılık destekleri olarak buzağı desteği, çiğ süt desteği, hastalıktan ari işletme desteği, anaç manda ve malak desteği, kırmızı et desteği, yem desteği, tazminatlı hayvan hastalıkları ve atık desteği gibi desteklemeler devam etmektedir. Arıcılıkta da yine arılı kovan desteği, organik arıcılık desteği ve damızlık ana arı ve damızlık arı desteklemelerimiz devam etmektedir. Bitkisel üretimde de ilimizde mazot ve gübre desteği, yem bitkisi desteği, katı organomineral gübre desteği, sertifikalı fidan ve tohum kullanım desteği, fark/prim desteği ve küçük işletme desteği gibi birçok destekleme kalemi ile çiftçimizin üretimine destek olmaya devam ediyoruz. İlimizde 2021 yılında üreticilerimize toplamda 68 Milyon ₺ destekleme ve hibe ödemesi yapılmıştır. Bu yatırımların gerçekleşmesinde desteğini esirgemeyen Sayın Valimiz Kadir Ekinci Beye, Bingöl Milletvekili TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Dr. Cevdet Yılmaz Beye, Bingöl Milletvekili Sayın Feyzi Berdibek Beye, Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemili Beye ve "Milli Tarım-Güçlü Yarın" vizyonuyla ufkumuzu açan, her daim desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiye teşekkürlerimi arz ediyorum” şeklinde konuştu.
Seyircisiz maç, başkana 150 gün hak mahrumiyeti ve para cezaları sonrası 12Bingölspor isyan etti. PFDK'nın kararları, 12Bingölspor cephesinde 'adil rekabet değil, masa başı cezalandırma' olarak yorumlandı. Kulüp, savunma hakkı yok sayılarak ağır ve orantısız cezalar verildiğini vurguladı.
26.12.2025
15:03
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, lisans eğitimi için planlanan uygulama hakkında açıklamalarda bulundu. Üniversite eğitiminin 3 yıla indirilmesini öngören uygulamada ders ve krediler korunurken, üçüncü dönem için yaz tatilinin kısaltılması planlanıyor. Alınan kararlar üniversiteler eylülde başlayıp temmuzda kapanacak.
26.12.2025
14:54
'Çifte zam' geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
Prim borçlanmasını 2026'ya bırakanlar için fatura oldukça ağır olacak. Asgari ücrete gelen yüzde 27'lik aynı zamanda SGK'ya bağlı kalemleri de etkiliyor. Prim borçlanmasına gelen zam ile beraber prime esas günlük kazanç üzerinden uygulanan oran yüzde 32'den yüzde 45'e çıkarıldı.
26.12.2025
14:46
Bingöl'de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bir haftada 29 olaya müdahale eden jandarma ekipleri, uyuşturucu, silah ve kaçak ürünler ele geçirdi.
25.12.2025
18:43
Bingöl Basın Konseyi'nden Yedisu ve Karlıova ziyaretleri
Bingöl Basın Konseyi, Yedisu ve Karlıova ilçelerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerle hem yerel basının sorunlarını masaya yatırdı hem de kurumsal iş birliğini güçlendirmeye yönelik kararlı mesajlar verdi.
25.12.2025
18:40
Bingöl'de tabanca ele geçirildi
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada bir adet tabanca ele geçirildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın