KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

2022 yılı ücretli usta öğretici başvuruları başlıyor

Genç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Ücretli Usta Öğretici Başvurularının 08-31 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacağını bildirdi.

2022 yılı ücretli usta öğretici başvuruları başlıyor
25 TEMMUZ 2022 PAZARTESİ 18:05
1
3783
1
AA aa

Genç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nden yapılan duyuruda, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Ücretli Usta Öğretici Başvurularının 08 Ağustos 2022 tarihinden itibaren e-yaygın sistemi üzerinden ‘Başvurular ve Usta Öğretici Başvuru' ekranı üzerinden yapılacağı belirtildi.

Başvuruların  ‘ONAY İŞLEMİ' ise ilgili kurum yetkilileri tarafından;  Başvurular/Usta Öğretici Başvuru Onay modülü üzerinden yapılacağının kaydedildiği duyuruda, başvuruların onaylanması için istenilen evrak ve bilgilerin eksiksiz bir şekilde "e-YAYGIN" sistemine girilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Eğitmenlerin, ‘e-YAGIN Sistemine' e-devlet şifreleri ile giriş yapabileceklerinin ifade edildiği duyuruda; şu bilgi ve görüşlere yer verildi.

E Yaygın sistemine yüklenecek belgeler (1-Diploma,  2-Ustalık belgesi,  3-Usta Öğreticilik belgesi,  4-Antrenörlük lisans belgesi, 5-Uzmanlık belgesi)

"e-YAYGIN" sistemine belgelerinin tamamını yüklemeyen veya eksik yüklenmiş olan eğitmenlerin başvuruları değerlendirmeye alınmayıp reddedilecektir.

Kurumumuza Usta Öğreticilik başvurusunda bulunan eğitmenlerin; başvuru durumlarını (ONAYLANDI/REDDEDİLDİ)" E YAYGIN" sistemi üzerinden kontrol etmeleri gerekmektedir.

Halk Eğitimi Merkezlerinde çalışılan Süreler Hizmet Döküm Çizelgesinde Yer Alan Bilgilere Göre "İş Deneyimi Bilgileri"  Bölümüne Yıl Yıl olacak şekilde işlenmelidir.

Başvuru sahiplerinin kurumumuza gelmelerine gerek kalmadan sistem üzerinden online olarak başvuruları kabul edilecek olup belgelerin aslı ve fotokopileri dosya halinde görevlendirme yapıldı zaman kurumumuza elde teslim edilecektir.

KURSLARDA GÖREVLENDİRİLECEKLERİN, GÖREVLENDİRME AŞAMASINDA İSTENECEK BELGELER

1-Nüfus Cüzdan Fotokopisi

2-Öğrenim Belgesi Aslı Veya Fotokopisi

3-Alanındaki İş/Hizmet Deneyimi Belgeleri (E Devlet Barkotlu SGK Dökümü-Gün Hesaplanmış Ve İş Yeri Unvan Listesi)

4-Pedagojik Formasyon Belgesi Aslı veya Fotokopisi

5-Oryantasyon Eğitimi Belgesi (Pedagojik Formasyonu Olmayanlar İçin)

6-Ustalık, Usta Öğreticilik, 4. Seviye Kurs Bitirme Belgesi, 4. Seviye Mesleki Yeterlilik Belgesi, 2. Kademe Antrenörlük Belgesi Aslı Veya Fotokopisi

7-Emekliler İçin Emekliliğe Dair Belge

8-Herhangi Bir Kurumda Kadrolu Çalışanlar İçin Görev Yeri Belgesi Ve Kurslarda Görev Almasında Sakınca Olmadığına Dair Yazılı Belge

9-İş Sağlığı Ve Güvenliği Belgesi

10-Adli Sicil

11-Sağlık Raporu

12-Askerlik Durum Belgesi (Erkekler İçin )

13-Hijyen Eğitimi (Güzellik ve sac bakımı alanında başvuruda bulunanlar tarafından verilecektir.)

BAŞVURU VE ONAY SÜRECİ

Online Başvurular 08-31 Ağustos arasında yapılacak. Başvurular, 1-13 Eylül 2022 tarihleri arasında komisyon tarafından değerlendirilecek ve 14 Eylül'de sıralamalar ilan edilecek. Görevlendirmelerin başlaması ise 03 Ekim 2022 itibariyle başlayacak.

AÇIKLAMALAR:

1-Alanında hizmet iş deneyimi "eğitici sigorta günü/360" olarak hesaplanacaktır.

2-Alanında hizmet iş deneyimi hesabında, kamu kurum ve kuruluşları ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel kurumlardaki eğitici olarak çalıştığı süreler dikkate alınacaktır.

3- Puan eşitliği halinde sırasıyla; alanında eğitim seviyesi en yüksek olana, eğitim alanında mesleki deneyimi fazla olana öncelik verilir; eşitliğin devamı halinde ise kura ile belirlenir.

4-Eğitim Fakültesi mezunları Pedagojik Formasyon belgesinden ayrıca puan almayacaktır.

5-"Kurs Alanında Eğitim" bölümünden puanı hesaplanan diploma/belge için ayrıca “Ek Puan” bölümden puan verilmeyecektir.

Detayları; https://genchem.meb.k12.tr/icerikler/2022-yili-usta-ogretici-basvuru-duyurusu_13117376.html linkinden inceleyebilirsiniz.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94277)
26 Temmuz 2022 Salı 09:21
sorması ayıp bu usta öğreticiler neyin usta öğreticileri. merak ettim. para israfından başka bir şey değil
11.07.2026
02:25
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle uzman erbaşların sicil sistemi yeniden şekillendirilirken, bazı kamu kadrolarına 40 yaşına kadar personel alımının önü açıldı. Kanunda fiziki yeterlilik, sözlü sınav ve askerlik hizmetine ilişkin önemli değişiklikler de yer aldı.
10.07.2026
23:13
Kiğı`yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
10.07.2026
23:10
HÜDA PAR`dan Genç`e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR'dan Genç'e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, sosyal yardım, yaşlı ve engelli aylıklarının Halkbank üzerinden ödenmeye başlanmasının ardından Genç ilçesinde yaşanan mağduriyetlere dikkat çekerek, ilçeye Halkbank şubesi açılması çağrısında bulundu.
10.07.2026
11:53
Zazaca`ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı.
10.07.2026
11:52
Bingöl`de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Bingöl'de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın