KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Mayıs 2025 Perşembe
°C

'2022'de hareketlilik bekliyoruz'

Vali Abdulkadir Sarı Parkı'nda yapılması planlanan kentpark projesinin bugüne kadar neden yapılamadığını açıklayana TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz: 'Son iki yılda yaşadığımız sürecin etkisiyle istediğimiz mesafeyi orada alamadık. Ama 2022 yılında o konuda bir takım hareketlenmeler bekliyoruz' dedi.

`2022`de hareketlilik bekliyoruz`
30 ARALIK 2021 PERŞEMBE 17:14
35
2082
5
AA aa

Bingöl-Muş karayolu üzerinde bulunan ve daha önce mesire alanı olarak kullanılan Vali Abdulkadir Sarı Parkı'nın, kentpark projesi kapsamında yeniden dönüştürüleceği belirtildi. Ancak aradan yıllar geçmesine rağmen, yapım çalışmalarına başlanamadı.

Ilıcalar Beldesinde İl Özel İdaresi tarafından açılan jeotermal kuyularda, biri 51 derece sıcaklığında ve saniyede 20 litre, diğeri 55 derece sıcaklığında ve saniyede 18 litre jeotermal su verimi elde edildi. Bu sular, Ilıcalar-Bingöl arasında çekilen 17 kilometrelik hatla kentpark projesinin uygulanacağı alana 2017 yılında ulaştırıldı. Sıcak suyun getirilmesinin ardından 2018 yılında çalışmalara başlanması bekleniyordu ancak halen çalışma başlatılamadı.

NELER YAPILACAKTI?

Kentpark projesi kapsamında 5 Yıldızlı Termal Otel ve SPA Merkezinin 30 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilmesi planlanıyordu.

Bodrum+bodrum+zemin+4 katan oluşacak 5 yıldızlı otel bünyesinde, günü birlik hizmet verecek SPA merkezi, restaurant, 1 adet çok amaçlı salon, 700 araç kapasiteli açık otopark, 5 adet toplantı salonu, 2 adet çocuk alanı, büyükler için oyun salonu, alakart restaurant, teras kafe, bay-bayan için kuaför, revir, fitness salonu, 9 adet masaj odası, 2 adet çamur banyo odası, 2 adet Türk hamamı ve kese odası, 2 adet sauna odası, 8 adet yüzme havuzu (termal su havuzları), 3 adet dinlenme odası (lobi), 500 yatak kapasiteli 200 oda yer alacaktı.

Kentpark Projesi alanında AVM, 25 bin metrekare kapalı alan üzerinde bodrum+zemin+1 kattan oluşması planlanıyordu.

Ayrıca Kentpark Projesi kapsamında ziyaretçiler için spor tesisleri düşünülürken, proje kapsamında bir adet futbol sahası, 2 adet tenis sahası ve 2 adet basketbol sahası yapılacaktı.

RAFTA KALAN PROJEYİ YILMAZ'A SORDUK

Vali Abdulkadir Sarı Parkında yapılması planlanan kent park projesinin yıllardır neden yapılmadığını TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz'a sorduk.

Yılmaz, konu ile ilgili şunları söyledi: “Vali Abdulkadir Sarı parkı ile ilgili termal kaynaklar bulduk, boru hattıyla suyu getirdik. Ama maalesef şanssız bir döneme denk geldik. Pandemide maalesef en fazla Etkilenen sektör turizm, konaklama sektörü oldu. Bunun da etkisiyle çok uygun bir ortam yakalayamadık.

Önümüzdeki süreçte bunun hızlanacağını düşünüyorum. Valiliğimiz konu ile ilgili proje revizyonu çalışmaları da başlattı. Biz de yakından takip edeceğiz inşallah.

Son iki yılda yaşadığımız sürecin etkisiyle istediğimiz mesafeyi orada alamadık. Ama önümüzdeki süreçte daha hızlı hareket bekliyoruz. 2022 yılında o konuda bir takım hareketlenmeler bekliyoruz” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88194)
02 Ocak 2022 Pazar 09:53
Nasıl bir hareketlilik?
Yeğeniniz işe gitmeden maaş almaya son mu verecek?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88129)
31 Aralık 2021 Cuma 12:18
ZATEN 'MİLLİYETÇİ HAREKET YANINIZDA '...HER DAİM HAREKET HALİNDESİNİZ.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88123)
30 Aralık 2021 Perşembe 22:09
Daha dünyayı yiyeceksiniz daha ne bekliyorsunuz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88119)
30 Aralık 2021 Perşembe 20:31
Çevre illerden hatta yurtdışından çokca müşteri çıkar termal su ve kış kayak turizmi toplantılar falan
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88118)
30 Aralık 2021 Perşembe 20:30
Bu çok önemli bir yatırım olur kesinlikle yapılması lazım, çünkü kış turizmide var bingölde kışın gündüz kayak akşam termal suya süper olur sakın rafa kaldırmayın vede iş yapacaktır.
30.04.2025
18:55
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile yer yer toz taşınımı uyarısı yaptı.
30.04.2025
17:58
Bingöl`de Kur`an ziyafeti
Bingöl'de Kur'an ziyafeti
Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde Bingöl İl Müftülüğünün organizasyonuyla, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma alanında ulusal ve uluslararası başarılar elde etmiş seçkin karîlerin katılımıyla 'Kur'an-ı Kerim Ziyafeti Programı' düzenlenecek.
30.04.2025
16:13
Hüdapar`dan Kültür TOKİ için çağrı!
Hüdapar'dan Kültür TOKİ için çağrı!
Beraberindeki teşkilat üyeleriyle Bingöl merkez Kültür Mahallesi TOKİ Emlak Yönetimini ziyaret eden HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya: 'Vatandaşların ev ve işyeri bulamadığı bu dönemde buradaki boş konut ve işyerleri acilen satışa sunulmalı!' dedi.
30.04.2025
16:11
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
Bingöl ev sahipliğinde 10 ilden toplam 160 sporcunun katılımıyla start alan müsabakaların başlangıç vuruşunu Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta yaptı.
30.04.2025
16:10
Bingöl`de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de bir atölyede spiral makinesiyle kesilmek istenen varil bir anda patladı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
30.04.2025
16:09
Bingöl`de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de bir şahıs dedektör cihazı ile define ararken jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın