KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mayıs 2025 Cumartesi
°C

2023 Eğitim Vizyonu Bingöl Çalıştayı

Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2023 Eğitim Vizyonu Bingöl Çalıştayı başladı.

2023 Eğitim Vizyonu Bingöl Çalıştayı
15 OCAK 2019 SALI 20:56
1
2080
0
AA aa

Bingöl Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Çalıştaya, Milli Eğitim İl Müdürü Kadri Engin, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Okul Müdürleri, Okul Aile Birliği Başkanları ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan çalıştayda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, eğitim vizyonunun temel amacının çağın, geleceğin becerileriyle donanmış ve bilimsel faaliyetleri uğraş alanına taşıyan duyarlılık derecesi yüksek bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi.

2023 eğitim vizyonunda Türk Milli Eğitim Sistemi'nin nicelik ve erişimle ilgili sorunlarının birçoğunu geride bıraktığını aktaran Engin, gelecek dönemlerde ise nitelik devriminin gerçekleştirileceğini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanlığınca planlanan dönüşümün 3 yıllık bir aşamayı içerdiğini belirten Engin, "2018-2019 eğitim ve öğretim yılı, tasarım, simülasyon, öncü pilot uygulamaları ile yeniliklerin uygulanmasıyla başlayacaktır. Sonraki eğitim dönemlerinde ise ülke ölçekli pilot uygulamalar ve tasarımı biten eylemlerin uygulanmaları ve bazı eylemlerin etki analizlerinin yapılması sağlanacaktır. Amacımız 2023 vizyon hedefleri doğrultusunda ilimizi geleceğe güçlü bir şekilde taşımak, bu doğrultuda standartları yükseltilmiş öğrenme ortamlarında, heyecan ve azmi yenilenmiş eğitimcilerle yarınlarımıza güçlü bir gelecek hazırlamaktır” dedi.

Gelişen dünyada söz ve karar sahibi olan nesilleri yetiştirmek sorumluluğunu layıkıyla yerine hep beraber getireceklerini sözlerine ekleyen Engin, "Hayalleri ve ufku, sınırlarımızın çok ötesine taşan bir nesil için heyecan duyan eğitimin paydaşları olarak umutluyuz. Eğitim; zihin, ruh ve şahsiyet inşasıdır. 2023 Eğitim Vizyonunun hedeflediği şahsiyet profili; aklıselim, kalbi selim, zevkiselim bireylerdir. Bakanlığımızın belirlediği yol haritası doğrultusunda eğitim politikalarımızı planlarken her insanın kendini gerçekleştirme emelinden yola çıkıyoruz. Öğrencilerin yaradılıştan gelen kabiliyetleri çerçevesinde eğitim almalarını destekleyen, bir ufuk açarken aynı zamanda rehberlik eden, milli ve manevi değerlerin ışığında, bireyleri sevgide ve iyilikte birleştiren, ötelemeyen, kaynaştıran, çağın ve ülkemizin ihtiyaçlarına odaklı bir anlayışı kucaklıyoruz. Eğitim ailesinin tüm paydaşları olarak yarının kilometre taşlarını birlikte döşeyeceğiz. Kıymetli meslektaşlarım, biz birlikte çok güçlüyüz. Biz, birlikte yol almanın ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Şanlı tarihimiz bunun en güzel örnekleri ile hepimizin göğsünü kabartıyor. Bu milletin evlatları için, taş üstüne taş koyan eğitimin tüm paydaşlarının bir arada, insicam ve işbirliği içinde olması büyük bir önem arz ediyor. 21. yüzyılda ülke olarak gelişmek ve bölgemize liderlik edebilmek için çağın becerileri ile donatılmış bireylere ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

“2023 Eğitim Vizyonu, Yaşam Becerisi Kazandırmayı Destekliyor “

2023 vizyonun çıkış noktasının insanın kendisini keşfetme arzusu olduğunu kaydeden Engin, “Bilgi, sonu gelmeyecek olan bir fetihtir. Biliyoruz ki milletimizin istikbali, bilgi kaynaklarıyla kurduğu ilişkinin niteliğine bağlıdır. Bu bağı güçlendirecek olan da eğitim sistemimizdir. 2023 Eğitim Vizyonu, eğitimin temel amaçlarından olan yaşam becerisi kazandırmayı bilhassa destekliyor. Okullarda açılacak beceri ve tasarım atölyeleri ile öğrencilerimiz yaparak ve yaşayarak öğrenirken, hayata katılma fırsatı bulacaklar. 2023 vizyonunun çıkış noktası insan ruhunun en büyük ideali olan kendini keşfetme ve gerçekleştirme arzusudur. Bu da demek oluyor ki evlatlarımızı akademik anlamda donanımlı kılarken ruhlarını da beslemeyi ihmal edemeyiz. Onlara umudu, ilhamı, sanatı, iyi insan olmanın gereğini de aşılamalıyız, Öğrencilerimizin gönül kapısını çalarken onlara aşkla geldiğimizi hissettireceğiz. Geçmişinden ilham alan ve ilimle hemhal olan vatanına, bayrağına sevdalı öğrencilerimiz, başarıları ile geleceği fethederken biz eğitimcilerde eserimizle gurur duyacağız. Kendi ile barışık, duyarlı, yardımsever mutlu çocuklar yetiştirmek de hepimizin en büyük başarısı olacaktır. Öğrencimizden, velimizden, okul aile birliği yöneticilerimize, öğretmenlerimize, okul ve il yöneticilerimize kadar bu Çalıştaya katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum. 2023 Eğitim Çalıştayının başta Bingöl'ümüz olmak, üzere, bölgemize, ülkemize, hayırlı olmasını temenni ediyorum. Herkese başarılar diliyorum.'' dedi.

Çalıştayda daha sonra Müdür Yardımcısı Yusuf Tokuş tarafından "2023 Eğitim Vizyonu"na ilişkin sunum yapılırken Şube Müdürleri tarafından ise 2023 eğitim vizyonu ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.05.2025
17:21
Vali Usta:
Vali Usta: 'Bu tabiat atalarımızın değil, geleceğimizin emanetidir'
'Orman Benim' faaliyeti kapsamında Yeni mahalle Çamlık alanında yapılan çevre temizliği etkinliğine katılan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: ' Çocuklarımızla, gençlerimizle, velilerimizle Çamlık mevkiini yanıcı maddelerden, çöplerden arındırıyoruz ve Bingöl'de bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu ormanlar, bu tabiat, bu çevre atalarımızın bizlere mirası değil, bizden sonraki nesillerin bizlere emanetidir' dedi.
09.05.2025
15:06
AK Gençlik`ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Gençlik'ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde daha aktif yer almasını önemsediklerini belirtti.
09.05.2025
14:51
B.Ü Kurumsal İletişimle etkinliğini arttıracak
B.Ü Kurumsal İletişimle etkinliğini arttıracak
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen 'Kurumsal İletişim Sürecinde İletişim Temsilcilerinin Rolü' seminerde, kurumsal şablon ve formatların standart hale getirileceğini belirten Korkmazcan, atılacak yeni adımlarla hem kurum içi iletişimin güçlendirileceğini hem de kurumsal kimliğin kamuoyundaki etkisinin arttırılacağını vurguladı.
09.05.2025
13:42
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda, 57,29 gram kokain, 20,16 gram metamfetamin ve para ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı.
08.05.2025
17:07
YKS-LGS`ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS-LGS'ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS ve LGS için geri sayım başladı. Yoğun hazırlık içindeki adaylara bu süreçteki stresle baş etmeye yönelik tavsiyelerde bulunan Öğrenci Koçu ve Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, uygulanmasını tavsiye ettiği yöntemler sayesinde sürecin daha sakin ve kontrollü geçirilmesine yardımcı olacağını vurguladı.
08.05.2025
16:37
Bingöl`de okullar arası münazara yarışması
Bingöl'de okullar arası münazara yarışması
İl Finalinde toplam 8 öğrenci, temsil ettikleri eğitim bölgeleri adına bilgi ve hitabet yeteneklerini ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın