KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Nisan 2024 Salı
16 °C Güneşli

2023 hedefi 10 milyar dolar ihracat

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, Cumhuriyet'in 100'üncü kuruluş yıldönümü olan 2023'te, 10 milyar doları aşan bir ihracat rakamına ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

2023 hedefi 10 milyar dolar ihracat
15 ŞUBAT 2011 SALI 08:21
0
1756
0
AA aa

DAİB Genel Sekreterliği binasında gerçekleştirilen istişare toplantısına, Vali Yardımcıları Ömer Hilmi Yamlı, Mehmet Gök, Özgür Arslan ve Naci Aktaş, DAİB Genel Sekreteri Fikret Kabakuş, Merkez Bankası Erzurum Şube Müdürü İskender Büyüktaş, Ziraat Bankası Bölge Müdürü İbrahim Arslan, Halk Bankası Erzurum Şube Müdürü Müzahit Yıldırım, Tarım İl Müdürü Mustafa Altun, Tarım Kredi Kooperatifi Erzurum Bölge Müdürü Ömer Efe, TMO Erzurum Şube Müdürü Necati Temir, Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Şerafettin Çakal, Et ve Balık Kurumu Erzurum Müdürü İsmail Atasever, Vakıflar Bankası Bölge Müdürü Ahmet Yılmaz, Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü İlhan Aydın ile Atatürk Üniversitesi'den Prof. Dr. Mustafa Yıldırım Canpolat katıldı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla, 4 Mart 1937'de kurulan Doğu Anadolu İhracatçı Birliği Genel Sekreterliği'ne Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van'ın bağlı olduğunu belirten DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, 1 Ocak - 31 Aralık 2009 arası 4 milyar 11 milyon 483 bin 426 dolar ihracatın 1 Ocak - 31 Aralık 2010 tarihleri arasında yüzde 16 azalışla, 3 milyar 369 milyon 47 bin 916 dolara olarak gerçekleştiğini söyledi.

Birliğin yetki bölgesinin daralmasının ihracatta azalmaya neden olduğunu kaydeden DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Şengel, 2009'da yürürlüğe giren 5910 sayılı Kanun kapsamında yapılan düzenlemeyle, birliğin iştigal sahası ve yetki bölgesine getirilen sınırlamalar sonucu 2011'deki ihracat oranının yüzde 10,95 oranında azalarak, 3 milyar dolar olacağını ifade etti.

2010 sonu itibariyle, kayıtlı toplam ihracatçı üye sayısının 12 bin 743 olduğunu dile anımsatan Şengel, değişen ve zorlaşan şartlara karşın Cumhuriyet'in 100'üncü kuruluş yıldönümü olan 2023'de 10 milyar doları aşan bir ihracat rakamına ulaşılacağını tahmin ettiklerini dile getirdi.

Bölgedeki ihracat potansiyelini artırmak ve ihracatçıları bilgilendirmek amacıyla, İGEME ve diğer kurum ve kuruluşlarla yapılan müşterek organizasyonlar sonucu Dış Ticaret konulu ‘Eğitim Programları' gerçekleştirildiğini vurgulayan Şengel, “Bölgenin potansiyel pazarı konumundaki ülkelere, Genel Sekreterlik organizatörlüğünde ‘Ticaret Heyeti' programları düzenlenmektedir. Bölgenin potansiyel pazarı konumundaki ülkelerden, Genel Sekreterlik organizatörlüğünde ‘Alım Heyeti' programları düzenlenmektedir. Başta Müsteşarlığımız olmak üzere, ihracatla ilgili diğer Kurum ve Kuruluşlardan alınan ve ihracatçıları ilgilendiren bütün konularda, sirküler yapılarak üyelere elektronik ortamda bilgi aktarılmaktadır. Ayrıca, Gümrük Beyannameleri'nin onayı, Tarımsal Ürünlerde İhracat İadesi, Dahilde İşleme İzin Belgeleri ve İhracata Yönelik Devlet Yardımları işlemleri yapılmaktadır” diye konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.04.2024
16:35
Bingöl`de asayiş uygulaması! 18 gözaltı, 2 tutuklama!
Bingöl'de asayiş uygulaması! 18 gözaltı, 2 tutuklama!
Ayrıca uygulamalar kapsamında 31 Bin 813 araç denetlendi, 2 Bin 458 araca cezai işlem uygulandı, 121 araç trafikten men edildi. Vali Usta; 'Bayram'da çalışmalarına ara vermeden devam eden Jandarma ve Emniyet personeline teşekkür ediyorum' dedi.
15.04.2024
15:26
Ahşap kursu gençler için `Terapi` Atölyesi Oldu
Ahşap kursu gençler için 'Terapi' Atölyesi Oldu
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde açılan ahşap üretim kursu, eğitim alan gençler için 'terapi' atölyesi oldu. Kursa gelen gençler, boş vakitlerini burada değerlendirerek ahşap oyma-yakma, maket yapımı, su kabağı işlemeciliğini öğrenerek günün stresini atıyor.
14.04.2024
20:26
Bingöllü aile dönüş yolunda kaza yaptı! 3 ölü, 5 yaralı
Bingöllü aile dönüş yolunda kaza yaptı! 3 ölü, 5 yaralı
Bingöllü aile, bayram tatili dönüşü Ankara'ya giderken Malatya'nın Darende ilçesinde kaza yaptı. İki otomobilin karıştığı trafik kazasında 1 kişi olay yerinde, 2 kişi ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yaralı diğer 5 kişinin tedavisinin ise sürdüğü öğrenildi.
14.04.2024
20:25
Bingöl`de iki araç çarpıştı! 15 yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı! 15 yaralı
Bingöl'de minibüs ve hafif ticari araç çarpıştı, kazada 15 kişi yaralandı. Vali Usta: 'Tüm uyarı ve tedbirlerimize rağmen maalesef trafik kazaları bayramda da devam etti' dedi.
14.04.2024
20:24
Çapak:
Çapak: 'Bittiğinde komşu illere de hizmet verebileceğiz'
Bingöl Üniversitesi Diş Fakültesi ve beraberinde inşası süren diş hastanesinin yakın zamanda tamamlanacağını belirten Rektör Çapak; '102 ünitelik hastanemizle sadece Bingöl'e değil komşu illere de hizmet verebileceğiz' dedi.
14.04.2024
20:23
DAP`ın hedefinde tarım ve hayvancılık öncelikli
DAP'ın hedefinde tarım ve hayvancılık öncelikli
Kapsama alanında Bingöl'ün de bulunduğu DAP Bölge Kalkınma İdaresi, 2024-2028 dönemini kapsayan Stratejik Planını açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın