KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Mart 2026 Pazar
°C

2025'te emekli olacaklar dikkat! Maaşlarda fark ortaya çıktı

2025'te emeklilik dilekçesi verecek olanlara daha düşük maaş bağlanacak. Bu durumun nedeni maaş bağlama katsayısının bir önceki yılın enflasyon ve büyüme oranlarına göre hesaplanması...

2025`te emekli olacaklar dikkat! Maaşlarda fark ortaya çıktı
13 ARALIK 2024 CUMA 17:16
2
2698
1
AA aa

Emeklilik hesaplamasında prim gün sayısı ve aylık ortalama kazanç belirleyici. Ancak bunların yanında güncelleme katsayısını etkileyen 3 faktör daha var. Bir önceki yılın büyüme hızı, enflasyonu ve emeklilere yapılan bileşik zam rakamı.

Emeklilik dilekçesini bu yıl verenlerin maaşı; 2023 sonundaki yüzde 4,5'lik büyüme hızı, yüzde 64,77'lik enflasyon ve emeklilere yapılan yüzde 86,16'lık zamma göre hesaplanacak. Dilekçesini 2025'te verecek olacaklar ise 2024'ün daha düşük büyüme hızı ve yüzde 44 civarında beklenen yıl sonu enflasyon rakamına göre hesaplanan maaşı alacak.

Ntv'de yer alan habere göre TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç, memurlar için böyle bir farkın söz konusu olmadığını dile getirip "Kamu ve özel sektör işçisi için bu fark ortaya çıkar." dedi.

Kılıç, enflasyonun yaratmış olduğu durumla birlikte 2025'teki aylıkların yaklaşık yüzde 30 civarında 2024 yılına göre daha düşük olacağını tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112712)
13 Aralık 2024 Cuma 21:38
Akp ekonomi zihniyeti yere batsın. Enflasyonu zirveye çıkarıp emekli ikramiyelerini eritenler de erisin bitsin millet rahat nefes alsın
28.02.2026
03:10
'28 Şubat'la tam hesaplaşma sağlanmalı'
28 Şubat'ın 29. yılında açıklama yapan Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, askeri unsurların yargı önünde hesap verdiğini ancak sürecin sivil ve bürokratik ayağının bütünüyle ortaya çıkarılamadığını kaydetti.
28.02.2026
03:09
Solhan SYDV`den Ramazan`da Hassasiyet Vurgusu
Solhan SYDV'den Ramazan'da Hassasiyet Vurgusu
Yardımların doğru ve adil şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşması için titizlikle çalıştıklarını vurgulayan SYDV Müdürü Dumlu, kurumun, Ramazan boyunca gıda, nakdi yardım ve diğer sosyal destek programlarını belirlenen kriterler çerçevesinde sürdürdüğünün altını çizdi.
28.02.2026
03:09
Ortaçanak`ta Zorlu Kurtarma
Ortaçanak'ta Zorlu Kurtarma
Yoğun kar ve tipiye rağmen göğüs ağrısı ve solunum sıkıntısı yaşayan hasta, UMKE ve 112 ekiplerince paletli ambulansla alınarak Bingöl Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı.
28.02.2026
03:07
15 yaş altına sosyal medya kısıtlaması
15 yaş altına sosyal medya kısıtlaması
Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 15 yaş altına yönelik sosyal medya düzenlemesine ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirterek Meclis'in, sundukları yasanın değerlendirilmesini beklediklerini ifade etti.
28.02.2026
03:06
Bingöl`de aranan 10 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 10 şahıs yakalandı
Bingöl'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan 1 haftalık çalışmalarda, çeşitli suçlardan hapis cezası bulunan 10 şahıs yakalandı.
28.02.2026
03:04
Bingöl`de aç tilki ilçe merkezine indi
Bingöl'de aç tilki ilçe merkezine indi
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kızıl tilki yiyecek bulmak için ilçe merkezine indi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın