KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Mart 2026 Cuma
°C

211 projeye 84 milyon lira destek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı DAP Bölge Kalkınma İdaresi, 2021 yılı Yatırım Programı kapsamında Bölgede toplam 211 projeyi 84 milyon lira ile destekleyecek.

211 projeye 84 milyon lira destek
06 HAZİRAN 2021 PAZAR 15:41
3
1405
0
AA aa

DAP Bölge Kalkınma İdaresi'nin sorumluluk alanında bulunan 15 ilin (Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Sivas, Tunceli ve Van) yatırımcı kuruluşlarının 211 projesine, DAP BKİ tarafından 84 milyon 75 bin lira kaynak aktarılacak.

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenecek 211 proje, Küçük Ölçekli Tarımsal Sulama, Hayvan İçme Suyu, Bitkisel Üretim Altyapısının Geliştirilmesi, Tarımsal Eğitim Ve Yayım, Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi, DAP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi ve Muhtelif Kültür başlıklarından oluşuyor.

DAP Bölge Kalkınma İdaresine bağlı illerde kırsal kalkınma alanındaki potansiyelleri tespit edip, bölge planları oluşturarak, bölgedeki yatırımlara öncülük etme gibi bir görevlerinin olduğunu belirten DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, desteklenen 211 projenin kamu kurumlarından gelen tarım ve eğitim projeleri olduğunu söyledi.

Kamu kaynaklarını isabetli kullanarak, hem istihdamı artırıcı, hem de dönüşümü sağlayacak projeleri desteklemeye çalıştıklarını belirten Başkan Demirdöğen, “İdare olarak, Bölgenin var olan potansiyelini harekete geçirmek yönünde önemli adımlar atıyoruz. Bölgenin geçim kaynağı büyük ölçüde tarıma dayalı. Hal böyle olunca su kaynaklarının verimli ve etkili kullanımı için sulama sistemlerinin yaygınlaştırılması ve rehabilitasyonu; bunun yanı sıra hayvancılığa dayalı bir ekonomik yapı içinde bitkisel üretim altyapısının geliştirilmesi yönündeki projeleri ağırlıklı olarak destekledik. Ödenekler bakımından projelerin yüzde 88'i tarım sektöründe, yüzde 12'si eğitim sektöründe yer alıyor. Ayrıca, tarımda makinalaşmanın önemine binaen tarımsal mekanizasyonu yaygınlaştırmaya çalıştık.” dedi.

DAP'ın sorumluluk alanının, 15 il, 144 ilçe ve 6 bin köyden oluştuğunu belirten Demirdöğen, bu yıl 125 farklı uygulayıcı kuruluştan 1600 civarında proje başvurusu aldıklarını, bunlardan 211'ini desteklediklerini söyledi. Proje başvuru sayısının çok olmasına rağmen desteklenmeyen projeler için de bir proje havuzu oluşturduklarını ifade eden Demirdöğen, “İhtiyaçlar çok fazla. İhtiyaçlarımızı önceliklendirerek imkanlarımız ölçüsünde bu destekleri vermeye çalışıyoruz.” dedi.

Tarım sektöründe en çok Küçük Ölçekli Tarımsal Sulama Projelerine kaynak aktardıklarını ifade eden Demirdöğen, şunları söyledi:

“Bölgede toplam 33 adet tarımsal sulama projesini destekleyerek, bu projeleri 29 milyon 308 bin lira ile finanse edeceğiz. Bu kapsamda, 34 adet hayvan içme suyu projelerine 8 milyon lira kaynak aktaracağız. Bitkisel Üretimde toplam 65 projeyi destekleyeceğiz. Bunlardan 56 adedi Bitkisel Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Projesi, 9 adedi de Tarımsal Eğitim Ve Yayım Projelerinden oluşuyor. Bu projelerin toplamına 21 milyon 980 bin lira finansal destek sağlayacağız. 37 adet Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesine de yine sermaye transferi yoluyla 14 milyon 787 bin lira aktaracağız. Bölgede, 42 adet kültür ve eğitim projeleri de sosyal projeler kapsamında desteklenecek. DAP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi kapsamında 24, DAP İdaresi Muhtelif Kültür Projesi kapsamında ise 18 proje yer alıyor. 6 milyon lira Okuma Kültürü için 4 milyon lira da muhtelif kültür projelerine aktarılacak.”

Önümüzdeki yıllarda da öncelikleri iyi belirlenmiş projeleri desteklemeye devam edeceklerini söyleyen Demirdöğen; “Tarımı nitelikli, çiftçiyi ise daha prestijli bir meslek sahibi yapmak için çabalıyoruz. Tarımı gözde bir meslek haline dönüştürebilmemiz için tarımı kolaylaştıracak teknolojik desteklerin verilmesi ve gelir düzeyinin artırılması gerekir. Yaptığımız proje destekleri de bu kapsamda değerlendirilebilir.” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.03.2026
02:42
Bingöl`de Yıkılan 4 Okul İçin İhale Süreci Başladı
Bingöl'de Yıkılan 4 Okul İçin İhale Süreci Başladı
6 Şubat 2023'te meydana gelen 2023 Kahramanmaraş Depremleri sonrası Bingöl'de riskli olduğu belirlenerek yıkılan 4 okulun yeniden yapımı için ihale ilanları yayımlandı. İhaleler mart ayı sonunda gerçekleştirilecek.
05.03.2026
02:02
Bingöl Belediyesi ESK arsasını da aldı
Bingöl Belediyesi ESK arsasını da aldı
Yakın zamanda Devlet Su İşleri 94. Şube Müdürlüğü arsasını alan Bingöl Belediyesi, bu kez Bingöl-Muş yolu üzerindeki Et ve Süt Kurumu bahçesindeki yaklaşık 40 dönümlük arsayı satın aldı.
05.03.2026
02:01
Akaryakıtta Eşel Mobil Sistemi Yeniden Devrede
Akaryakıtta Eşel Mobil Sistemi Yeniden Devrede
Cumhurbaşkanı Kararı'nın Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte eşel mobil sistemine geçildi. Petrol fiyatları ve döviz kurlarına bağlı artışların yüzde 75'i ÖTV'den karşılanacak.
05.03.2026
02:00
Ramazan`da İstanbul`dan Bingöl`e Gönül Köprüsü
Ramazan'da İstanbul'dan Bingöl'e Gönül Köprüsü
İstanbul'da yaşayan Bingöllü iş insanı Umut Övün ve gönül dostları tarafından Ramazan ayı dolayısıyla hazırlanan gıda yardımı, Bingöl merkez ve Genç ilçesindeki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.
05.03.2026
02:00
Bingöl`de 36 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 36 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 39 ayrı dosyadan toplam 36 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı.
05.03.2026
01:58
Bingöl Umut Kervanı`ndan milyonluk yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan milyonluk yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Şubat ayında 1.036 aileye 1 milyon 185 bin 448 TL ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yurt dışı ve Gazze'ye gönderilen destekle birlikte toplam yardım tutarı 2 milyon 450 bin 848 TL'ye ulaştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın