KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Aralık 2025 Pazartesi
°C

222 kişi kaleönüne hizmet yok dedi

Mahallerinin sorununu dile getiren vatandaş şovmen olarak suçlanınca Kaleönü mahallesi sakinleri olaya el koydu. Mahalleli 222 imza toplayarak şov yapmadıklarını, mahallerine hizmet ulaşmadığını söyleyerek, belediyeye tepki getirdiler.

222 kişi kaleönüne hizmet yok dedi
12 AĞUSTOS 2008 SALI 13:26
0
1443
0
AA aa
Kanalizasyon yenilenecek dendi yenilenmedi. Alt yapıyı yapacağız dediler geçen yıllara rağmen bir türlü yapılmadı.Bingöl'ü yeşil Bingöl yapacağız dediler her tarfı dikenler kapladı, çöpler şehir merkezine yığıldı kaldı, inekler merkezden temizlenmedi ve sorunu dile getiren vatandaş şovmen, haberi yazan gazeteler ise haber sıkıntısı çekiyor dendi.


Mahalle sorunlarını dile getiren vatandaşa Belediyeden gelen cevap tepkiye neden oldu.
Kaleönü Mahallesinin yol sorununu dile getirip çözüm bulunmasını isteyen Mehmet Sadık Gülaç adlı vatandaş, Belediye tarafından şovmenlikle suçlanınca, Kaleönü Mahalle muhtarı ve mahalle sakinlerinden cevap gecikmedi. Sorunları dile getiren vatandaşa sahip çıkan Mahalleli, 222 imza toplayarak, belediyenim eksikliğini kayıt altına aldılar.

Gazetemizin geçtiğimiz gün manşetten verdiği “Kaleönü Mahallesi hizmetten Pay almıyor” başlıklı haberine belediyeden ilginç bir açıklama gelmişti. Bingöl Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü İsmiyle gazetemize gönderilen habere cevap yazısında, yansıtılan mahalle sorunlarını şovmenlikle, haberi yapan muhabiri ise haber sıkıntısı yaşıyor diye isimlendirmişti. Bingöl'de yaşanan sıkıntıları her nedense bir türlü görmek istemeyen Belediye, sorunu dile getireni suçlarken, Kaleönü Mahallesinden tokat gibi açıklama geldi. Yıllardır sorunları çözüme kavuşturulmayan ve git gide sorunları derinleşen Bingöl Mahallelerinden en eski olan Kaleönü Mahallesi imza kampanyası başlattı. Belediyenin yetersiz olduğuna dair imza atan mahallelinin imzaladığı dilekçeleri gazetemize getiren Mahalle Muhtarı Ali Balat, belediyenin vatandaşı şovmenlikleşe suçlamasına sert tepki gösterdi. Mahallelerindeki sorunları aktaran Sadık Gülaç adlı vatandaşın maruz kaldığı suçlamaları kabul edilemez olduğunu ifade eden Ali Balat tepkisini şu şekilde dile getirdi;

“Ben yıllardır bu mahalleye muhtarlık yapıyorum. Kaleönü mahallesi birçok sorunla boğuşuyor. Sorunları dile getiren gazete sözde haber sıkıntısı çekiyor, sorunu yaşayan mahalleli şovmenlik yapıyor deniliyor. Bu ilde sorun yaşayan herkes şovmen mi? Bir seçilmiş kurum nasıl olurda seçmenini oyunu aldığı vatandaşı suçlayabilir. Hiç sıkıntı anlatmayın hiçbir şey söylemeyin dayatılıyor. Ben bu sorunu yaşıyorum. Benim temsil ettiğim mahallem bu sorunları yaşıyor. Ve şu anda bu sorunları yaşadığını aktaran 300 imza sahibi var. 300 kişi şovmen mi? Belediye kalksın desin ki; Bingöl Halkı şovmen dir. Bingöl halkı sorunlarını aktarıyorsa, çözüm arıyorsa suçlanıyorsa ve birileri bunu ifade edemiyorsa burada bir suç işleniyor. Bu suçu sorunlarını dile getiren halk mı yoksa sorunları çözüme kavuşturmayan belediye mi? Bizim mahallenin altyapı, kanalizasyon, trafik ve yol sorunu var. Biz mahalleli olarak bunu haykırıyoruz. Bu sorunları dile getirmek şovmenlikse önce bize sonra bu sorunu dile getiren tüm Bingöl halkına bu ifade kullanılmış sayıyoruz”

“2007 yılında 150 bin Euro değerinde olan ve ödeneği çıktığı duyurulan Katı Atık Arıtma, tesisi ne oldu? Belediye başkanının kendisinin duyurduğu projenin akıbeti açıklanmazken neden aynı proje 300 trilyonluk ihaleye alındı?”
Önceki dönmelerde Sundukları 5 adet AB Projesinden 2'sinin kabul edildiğini belirten Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, kabul edilen projelerden ‘Atık Su Arıtma Projesi'nin 2007 yılında faaliyete geçirileceğini söylemişti. O dönemde Makamında düzenlediği basın toplantısında kabul edilen projelerin sözleşmelerini imzaladığını belirten Ketenalp, ‘Atık Su Arıtma Projesi'nin 2007 yılında faaliyete geçirileceğini söylemişti. Atık Su Arıtma, Afet Yönetim Planı, Katı Atık Arıtma, Sosyal Riski Azaltma ve Meslek Edindirme projesi hazırladıklarını aktaran Ketenalp, kabul edilen projelerden Atık Su Arıtma projesinin 1,5 milyon Euro, Afet Yönetim Planı projesinin ise 150 bin Euro değerinde olduğunu kaydetti. Herkesin yakından bildiği belediyenin devasa 300 trilyonluk ihalesinde tekrar katı atık arıtma tesisin olması akıllarda soru işareti bıraktı. Ödeneği çıkan ve 2007 yılında teslim edileceği duyurulan katı atık arıtma tesisi nerde kaldı? Neden tamamlanamadı? Tamamlanmışsa nerde? Ve eyer yapılmışsa tamamlanmışsa neden ikinci bir ihaleye alındı?

Ne yapıldı şimdiye kadar?
Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, 2007 yılında gerçekleştirilen, 2008 yılında ise gerçekleştirilmesi planlanan projeleri de açıklamıştı.  Ketenalp: “Belediye olarak 2007'de kaldırım ve yollara ağırlık verdik, çok iyi hizmetler yaptık. 2008'de ise daha başarılı ve güzel hizmetler yapacağız” demişti.

Kaldırımlar ne hikmetse yenilenmedi.
Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, 2007'de kaldırım ve yol yapım çalışmalarına ağırlık verildiğini söylemişti. Ama her ne hikmetse ağırlık verilen yol ve kaldırımlar hala kırık dökük ve yollar eskisinden daha çukurlu. Ana caddeler dışında kalan ara sokaklar, düzağaç mevki sebze hali girşi yol boyu ve uydu kent mahallelisinde bulunan birçok nokta, mahallelerin hemen hemen tüm yoları köstebek çukurları gibi.

Belediye 2007 yılını kurtardığı ve vatandaşı oyaladığı kilitli taş çalışmasına bir türlü başlayamadı veya başlamadı. Bu yönlü talebi olan vatandaş şovmenlikle suçlandı. Kendi verdiği beyanatları unutan belediye ise verdiği vaatleri ya unuttu yada hatırlamak istemedi.
Geçmiş dönmede yapacağı çalışmaları aktaran Keteanlp'in ifadeleri, gelinen noktayı gözler önüne serdi adeta. Keteanlp; “ 2007 yılında ilk olarak Genç, Kültür ve İnönü caddesinde bulunan 13 bin metrekare kaldırım alanını bazal taşla yeniledik ve 2008'de bu işler devam edecektir. Bingöl yeniden yapılanacaktır” şeklinde konuşmuştu. Ama burada da görüldüğü gibi geçen sene yapımına başlanan hiçbir işin devamı gelmedi. Kilitli taş çalışması yarıda kaldı, 2008 yılında sadece bekleyişler ve ertelemelerle geçeceğe benziyor.

“Belediye başkanı 2007 yılında biteceğini duyurduğu projeleri de 2008 yılına sığdırdı. Ama maalesef 2008 yılında hala tasarlanan çalışmalar yapılmadı”
İşte Belediye Başkanı Hacı Ketenalp'in, 2008 yılındaki projeleri: “ Bingöl genelinde kanalizasyon yenilenmesi yapılacak. Kanalizasyon işi ihalesi yapıldıktan sonra çalışmalara başlanacak. Katı atık bertaraf tesisleri yapılacak ve çöp sorunu çözüme kavuşacak. Düzağaç Kavşağı ve Shell Petrol bölgesinde çevre düzenlenmesi yapılacak. Ticari saha alanlarında 10 bin metrekare kaldırım yenileme çalışması yapılacak. Mahallelerde kilitli parke taşı döşemesi ve kaldırımların renkli taşlarla yenilenmesi işi yapılacak. 2008, her yönüyle farklı bir yıl olacaktır”


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.12.2025
04:26
12Bingölspor`dan Hakem İsyanı: Bu Bir Operasyon
12Bingölspor'dan Hakem İsyanı: Bu Bir Operasyon
12Bingölspor, Silifke maçının ardından yaptığı sert açıklamada, verilen ve verilmeyen kararlarla adaletin yok sayıldığını belirterek, karşılaşmanın sahadaki mücadeleden çok tartışmalı hakem kararlarıyla şekillendiğini ve 'operasyon' havasında yönetildiğini savundu.
22.12.2025
04:25
Genç yolunda kaza: 4 yaralı
Genç yolunda kaza: 4 yaralı
Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
22.12.2025
04:24
Bingöl gençlerinden önemli başarı!
Bingöl gençlerinden önemli başarı!
Bingöl'den sporcu gençler Antalya'da düzenlenen Kros finallerinde Türkiye şampiyonu, Mersin'de düzenlenen 'Volo Atış Oyunları'nda ise ikincilik elde ederek önemli başarılara imza attılar.
22.12.2025
04:23
Hatısaru: Seçim Değil, Geçim Zamanında da Halkımızın Yanındayız
Hatısaru: Seçim Değil, Geçim Zamanında da Halkımızın Yanındayız
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, Adaklı'da düzenlenen Anadolu Halk Buluşması'nda vatandaşlarla bir araya gelerek ekonomik sıkıntıları dinledi, 'Sahada olmaya devam edeceğiz' mesajı verdi.
22.12.2025
04:22
Gençlerin fikirlerine 1 Milyon 850 Bin TL`lik proje desteği
Gençlerin fikirlerine 1 Milyon 850 Bin TL'lik proje desteği
UNİDES kapsamında Bingöl'de üniversite öğrencilerinin hazırladığı 26 proje desteklenirken, projeler için toplam 1 milyon 850 bin TL hibe sağlandı. Projelerde görev alan üniversite öğrencileri için sertifika töreni düzenlendi.
22.12.2025
04:20
Bingöl`de Gençler ve Aileler İçin Farkındalık Konferansları
Bingöl'de Gençler ve Aileler İçin Farkındalık Konferansları
2025 Aile Yılı kapsamında Bingöl'de düzenlenen konferanslarda gençlerin kişisel gelişimi ve aile içi iletişim konuları ele alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın