KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Kasım 2025 Pazar
°C

22'nci vergi haftası kutlanacak

Her yıl şubat ayının son haftasında kutlanan ve geleneksel hale gelen ‘Vergi Haftası' kutlama programı açıklandı.

22`nci vergi haftası kutlanacak
18 ŞUBAT 2011 CUMA 22:38
0
4595
0
AA aa

 

Vergi bilincinin arttırılması amacıyla, beyanname verme dönemi başlamadan şubat ayının son haftasında kutlanılması uygun görülen Vergi Haftası'nın bu yıl 21 – 27 Şubat 2011 tarihleri arasında 22'ncisi kutlanacağı bildirildi.
 
Vergi Hastası kutlamaları ile ilgili olarak Defterdar Ali İhsan Mintaş tarafından yapılan yazılı açıklamada, verginin önemi her devirde, her toplumda geçerliliğini koruduğunu belirtilerek, verginin her şeyden önce ilk sırada yer alan kamusal finansman kaynağı olduğu ifade edildi.
 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Vatandaşların refah içinde yaşaması, istihdamın, sanayileşmenin ve kalkınmanın artması vergiden bağımsız olarak düşünülemez. Vatandaşlarımızda vergi bilincinin yerleşmesi, mükelleflerin vergiye gönüllü olarak uyum sağlamaları ve bu yönde kamuoyu oluşturulmasında Bakanlığımız ile toplum arasında bir köprü konumunda olan vergi haftası etkinlikleri ile sayılan hedeflere bir adım daha yaklaşmak arzu edilmektedir. Hafta boyunca düzenlenecek çeşitli etkinliklerle, başta yarının mükellefleri çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımız ve mükelleflerimizle buluşup kaynaşarak etkileşim içersinde olmayı umut ediyoruz. Amacımız etkili bir iletişim ortamında verginin öneminin kavranmasını sağlamaktadır. Vergi vermenin kutsal bir ödev ve vatandaşlık görevi olduğunu; devletimizin vatandaşlarına yüksek kalitede hizmet sunan, uluslararası alanda güçlü ve söz sahibi bir ülke pozisyonunda olmasında verginin işlevini hatırlatmak istiyoruz” denildi.
 
Sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının yaygınlaştırılması amacıyla kutlanacak olan Vergi Haftası, Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Büstüne saat 09.00'da çelenk sunma, İstiklal Marşının okunması ve Saygı Duruşu ile başlayacak. Aynı gün içerisinde Vali Mustafa Hakan Güvençer olmak üzere kurum amirlerinin ziyaret edileceği bildirildi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.11.2025
17:39
ÜNİPERSEN`den Ankara`da
ÜNİPERSEN'den Ankara'da 'Memur Hakları' Çağrısı
Memurun alım gücünün eridiğini, verilen sözlerin tutulmadığını ve toplu sözleşmenin işlevsiz hale geldiğini vurgulayan ÜNİPERSEN, 'Artık seyirci değil, hak arayan tarafız' diyerek Meclis'e çağrı yaptı. Genel Başkan İbrahim Güzel: 'Memur geçinemiyor; çözüm artık ertelenemez.'
08.11.2025
14:26
Çocuk istismarından 33 yıl ceza almıştı! Bingöl polisi yakaladı
Çocuk istismarından 33 yıl ceza almıştı! Bingöl polisi yakaladı
İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
08.11.2025
14:20
12 Bingölspor`da hedef mutlak şampiyonluk!
12 Bingölspor'da hedef mutlak şampiyonluk!
Nesine 3. Lig'de mücadele eden 12 Bingölspor, şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor. Takımın teknik direktörü Ulaş Ulusan; 'Bu yılki hedefimiz kesinlikle şampiyon olmaktır. Başkanımız Mehmet Engin Özturan önderliğinde ligin sonunu inşallah şampiyon olarak tamamlamak istiyoruz.'
07.11.2025
14:11
Bingöl`de gençlik merkezlerinden rekor
Bingöl'de gençlik merkezlerinden rekor
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı gençlik merkezleri, bir yılda 22 bin etkinlik düzenleyerek 292 bin gence ulaştı. Atölye, kurs ve kamplarla gençlere hem sosyal hem de kişisel gelişim imkânı sunuldu.
07.11.2025
14:10
FETÖ operasyonu! 178 şüpheli yakalandı
FETÖ operasyonu! 178 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bingöl dahil 45 ilde son iki haftada FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 178 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
06.11.2025
23:29
Üniversiteler arası iş birliği
Üniversiteler arası iş birliği
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, BÖGEP kapsamında Atatürk Üniversitesi gibi köklü bir kurumla yürütülecek iş birliğinin, üniversitenin araştırma kapasitesine ve bölgesel kalkınma hedeflerine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın