KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Ocak 2026 Cumartesi
°C

22'nci vergi haftası kutlanacak

Her yıl şubat ayının son haftasında kutlanan ve geleneksel hale gelen ‘Vergi Haftası' kutlama programı açıklandı.

22`nci vergi haftası kutlanacak
18 ŞUBAT 2011 CUMA 22:38
0
4675
0
AA aa

 

Vergi bilincinin arttırılması amacıyla, beyanname verme dönemi başlamadan şubat ayının son haftasında kutlanılması uygun görülen Vergi Haftası'nın bu yıl 21 – 27 Şubat 2011 tarihleri arasında 22'ncisi kutlanacağı bildirildi.
 
Vergi Hastası kutlamaları ile ilgili olarak Defterdar Ali İhsan Mintaş tarafından yapılan yazılı açıklamada, verginin önemi her devirde, her toplumda geçerliliğini koruduğunu belirtilerek, verginin her şeyden önce ilk sırada yer alan kamusal finansman kaynağı olduğu ifade edildi.
 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Vatandaşların refah içinde yaşaması, istihdamın, sanayileşmenin ve kalkınmanın artması vergiden bağımsız olarak düşünülemez. Vatandaşlarımızda vergi bilincinin yerleşmesi, mükelleflerin vergiye gönüllü olarak uyum sağlamaları ve bu yönde kamuoyu oluşturulmasında Bakanlığımız ile toplum arasında bir köprü konumunda olan vergi haftası etkinlikleri ile sayılan hedeflere bir adım daha yaklaşmak arzu edilmektedir. Hafta boyunca düzenlenecek çeşitli etkinliklerle, başta yarının mükellefleri çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımız ve mükelleflerimizle buluşup kaynaşarak etkileşim içersinde olmayı umut ediyoruz. Amacımız etkili bir iletişim ortamında verginin öneminin kavranmasını sağlamaktadır. Vergi vermenin kutsal bir ödev ve vatandaşlık görevi olduğunu; devletimizin vatandaşlarına yüksek kalitede hizmet sunan, uluslararası alanda güçlü ve söz sahibi bir ülke pozisyonunda olmasında verginin işlevini hatırlatmak istiyoruz” denildi.
 
Sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının yaygınlaştırılması amacıyla kutlanacak olan Vergi Haftası, Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Büstüne saat 09.00'da çelenk sunma, İstiklal Marşının okunması ve Saygı Duruşu ile başlayacak. Aynı gün içerisinde Vali Mustafa Hakan Güvençer olmak üzere kurum amirlerinin ziyaret edileceği bildirildi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.01.2026
13:22
Bingöl`de 161 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de 161 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde 161 köy yolu ulaşıma kapanırken, ekiplerin çalışması aralıksız sürüyor.
10.01.2026
11:35
Bingöl Firmasına Ait Yolcu Otobüsü Kaza Yaptı: 9 Yaralı
Bingöl Firmasına Ait Yolcu Otobüsü Kaza Yaptı: 9 Yaralı
Yetkililer, bölgede buzlanmanın etkili olduğunu belirterek sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Kazaya ilişkin inceleme başlatıldı.
10.01.2026
11:32
Yoğun kar geçit vermedi! Ekipler seferber oldu
Yoğun kar geçit vermedi! Ekipler seferber oldu
Yoğun kar nedeniyle yolda mahsur kalan ambulanslar, hızlı müdahaleyle yeniden hareket ettirildi; ekipler sağlık hizmetlerinin aksamaması için seferber oldu.
10.01.2026
01:04
Bingöl Basın Konseyi`nden Gazeteciler Günü Programı
Bingöl Basın Konseyi'nden Gazeteciler Günü Programı
Kentin hafızasını taşıyan yerel basının zor koşullara rağmen görevini sürdürdüğüne dikkat çekilen programda Başkan Arıkan, Vali Ahmet Hamdi Usta'ya Belediye Meclisi kararıyla 'Fahri Hemşehrilik Beraatı' verileceğini duyurdu.
09.01.2026
23:51
Ormangören:
Ormangören: 'Yerel basın kentin aynasıdır'
Yerel basının imkânsızlıklar içinde dahi kentin gerçeklerini görünür kılmaya devam ettiğini belirterek basın emekçilerine teşekkür eden DEM Parti İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, Bingöl'de zor koşullarda çalışan gazetecilerin kentin hafızasını taşıyan önemli bir görev üstlendiğini vurguladı.
09.01.2026
23:38
Bingöl`de hırsızlık yapan şüpheli tutuklandı
Bingöl'de hırsızlık yapan şüpheli tutuklandı
Bingöl'de hırsızlık yapan ve polis ekipleri tarafından yakalanan şüpheli, sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın