KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Aralık 2025 Pazar
°C

22'nci vergi haftası kutlanacak

Her yıl şubat ayının son haftasında kutlanan ve geleneksel hale gelen ‘Vergi Haftası' kutlama programı açıklandı.

22`nci vergi haftası kutlanacak
18 ŞUBAT 2011 CUMA 22:38
0
4632
0
AA aa

 

Vergi bilincinin arttırılması amacıyla, beyanname verme dönemi başlamadan şubat ayının son haftasında kutlanılması uygun görülen Vergi Haftası'nın bu yıl 21 – 27 Şubat 2011 tarihleri arasında 22'ncisi kutlanacağı bildirildi.
 
Vergi Hastası kutlamaları ile ilgili olarak Defterdar Ali İhsan Mintaş tarafından yapılan yazılı açıklamada, verginin önemi her devirde, her toplumda geçerliliğini koruduğunu belirtilerek, verginin her şeyden önce ilk sırada yer alan kamusal finansman kaynağı olduğu ifade edildi.
 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Vatandaşların refah içinde yaşaması, istihdamın, sanayileşmenin ve kalkınmanın artması vergiden bağımsız olarak düşünülemez. Vatandaşlarımızda vergi bilincinin yerleşmesi, mükelleflerin vergiye gönüllü olarak uyum sağlamaları ve bu yönde kamuoyu oluşturulmasında Bakanlığımız ile toplum arasında bir köprü konumunda olan vergi haftası etkinlikleri ile sayılan hedeflere bir adım daha yaklaşmak arzu edilmektedir. Hafta boyunca düzenlenecek çeşitli etkinliklerle, başta yarının mükellefleri çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımız ve mükelleflerimizle buluşup kaynaşarak etkileşim içersinde olmayı umut ediyoruz. Amacımız etkili bir iletişim ortamında verginin öneminin kavranmasını sağlamaktadır. Vergi vermenin kutsal bir ödev ve vatandaşlık görevi olduğunu; devletimizin vatandaşlarına yüksek kalitede hizmet sunan, uluslararası alanda güçlü ve söz sahibi bir ülke pozisyonunda olmasında verginin işlevini hatırlatmak istiyoruz” denildi.
 
Sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının yaygınlaştırılması amacıyla kutlanacak olan Vergi Haftası, Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Büstüne saat 09.00'da çelenk sunma, İstiklal Marşının okunması ve Saygı Duruşu ile başlayacak. Aynı gün içerisinde Vali Mustafa Hakan Güvençer olmak üzere kurum amirlerinin ziyaret edileceği bildirildi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.12.2025
11:32
Bingöl Belediyesi Standına Yoğun İlgi
Bingöl Belediyesi Standına Yoğun İlgi
Bingöl Belediyesi, İstanbul'da düzenlenen 'Bingöl Tanıtım Günleri'nde kentin kültürel mirasını, yöresel değerlerini ve belediyecilik vizyonunu güçlü bir sunumla ziyaretçilerle buluşturdu.
14.12.2025
11:13
Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 16 Kişi Yakalandı
Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 16 Kişi Yakalandı
Polis ekiplerince düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonunda, Elazığ-Bingöl yolu üzerindeki uygulama noktasında durdurulan bir minibüste 16 düzensiz göçmen yakalanırken, olayla bağlantılı 2 organizatör tutuklandı.
14.12.2025
11:12
Karlıova beyaza büründü! Kar devam edecek mi?
Karlıova beyaza büründü! Kar devam edecek mi?
Bingöl'ün Karlıova ilçesi yağan karla beyaza büründü. Meteoroloji, yeni soğuk hava ve yağış dalgası için uyardı! Bingöl bundan etkilenecek mi? İşte yanıtı…
14.12.2025
11:10
Diyarbakır ve Van`da ‘12.12 Bingöllüler Günü` kutlamaları
Diyarbakır ve Van'da '12.12 Bingöllüler Günü' kutlamaları
'12.12 Bingöllüler Günü' Diyarbakır ve Van'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
14.12.2025
11:07
Yılmaz:
Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye kalıcı huzurun anahtarı olacak'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Tanıtım Günleri'nde yaptığı konuşmada Terörsüz Türkiye hedefinin artık bir devlet politikası olduğunu vurgulayarak, güvenlik ve huzurun hem toplumsal barışı hem de yatırım ortamını kalıcı şekilde güçlendireceğini söyledi.
12.12.2025
05:48
İstanbul`da `Bingöl` rüzgârı başladı
İstanbul'da 'Bingöl' rüzgârı başladı
İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde başlayan ve resmi açılışı Cuma günü (bugün) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katımıyla yapılacak 'Bingöl Tanıtım Günleri', tüm sahip olduğu değerleriyle ziyaretçilerine tanıtılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın