KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Ocak 2026 Çarşamba
°C

22'nci vergi haftası kutlanacak

Her yıl şubat ayının son haftasında kutlanan ve geleneksel hale gelen ‘Vergi Haftası' kutlama programı açıklandı.

22`nci vergi haftası kutlanacak
18 ŞUBAT 2011 CUMA 22:38
0
4671
0
AA aa

 

Vergi bilincinin arttırılması amacıyla, beyanname verme dönemi başlamadan şubat ayının son haftasında kutlanılması uygun görülen Vergi Haftası'nın bu yıl 21 – 27 Şubat 2011 tarihleri arasında 22'ncisi kutlanacağı bildirildi.
 
Vergi Hastası kutlamaları ile ilgili olarak Defterdar Ali İhsan Mintaş tarafından yapılan yazılı açıklamada, verginin önemi her devirde, her toplumda geçerliliğini koruduğunu belirtilerek, verginin her şeyden önce ilk sırada yer alan kamusal finansman kaynağı olduğu ifade edildi.
 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Vatandaşların refah içinde yaşaması, istihdamın, sanayileşmenin ve kalkınmanın artması vergiden bağımsız olarak düşünülemez. Vatandaşlarımızda vergi bilincinin yerleşmesi, mükelleflerin vergiye gönüllü olarak uyum sağlamaları ve bu yönde kamuoyu oluşturulmasında Bakanlığımız ile toplum arasında bir köprü konumunda olan vergi haftası etkinlikleri ile sayılan hedeflere bir adım daha yaklaşmak arzu edilmektedir. Hafta boyunca düzenlenecek çeşitli etkinliklerle, başta yarının mükellefleri çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımız ve mükelleflerimizle buluşup kaynaşarak etkileşim içersinde olmayı umut ediyoruz. Amacımız etkili bir iletişim ortamında verginin öneminin kavranmasını sağlamaktadır. Vergi vermenin kutsal bir ödev ve vatandaşlık görevi olduğunu; devletimizin vatandaşlarına yüksek kalitede hizmet sunan, uluslararası alanda güçlü ve söz sahibi bir ülke pozisyonunda olmasında verginin işlevini hatırlatmak istiyoruz” denildi.
 
Sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının yaygınlaştırılması amacıyla kutlanacak olan Vergi Haftası, Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Büstüne saat 09.00'da çelenk sunma, İstiklal Marşının okunması ve Saygı Duruşu ile başlayacak. Aynı gün içerisinde Vali Mustafa Hakan Güvençer olmak üzere kurum amirlerinin ziyaret edileceği bildirildi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.01.2026
10:59
Kuyumculardan Nakitle Altın Alma Dönemi Bitiyor
Kuyumculardan Nakitle Altın Alma Dönemi Bitiyor
Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıt dışı ile mücadelede altın satışlarına yeni kurallar getiriyor. Altın alım-satımlarında uygulanacak kurallarla takip daha sağlıklı hale gelecek. Sistemle birlikte hem kayıt dışı işlemlerin önlenmesi hem de sahte altınla mücadele hedefleniyor. Ödemeler yalnızca kredi kartı ve IBAN ile gerçekleştirilecek.
07.01.2026
10:17
12Bingölspor ikinci yarıya hazır! Hedef şampiyonluk
12Bingölspor ikinci yarıya hazır! Hedef şampiyonluk
3. Lig 2. Grup'ta ilk yarıyı 10 puan farkla lider tamamlayan 12 Bingölspor, transferlerle güçlenen kadrosu, verimli geçen kamp süreci ve Tahkim'den çıkan sevindirici kararların ardından ikinci yarıya Karaköprü deplasmanında 'devam' demeye hazırlanıyor.
07.01.2026
09:21
Bireysel emeklilikte yeni dönem
Bireysel emeklilikte yeni dönem
Bireysel Emeklilik Sistemi'nde katılımcılara sağlanan yüzde 30'luk devlet katkısının yüzde 20'ye düşürülmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmî Gazete'de yayımlandı.
07.01.2026
08:59
Bingöl Valisi Değişti. Usta Yalova`ya, Çelik Bingöl`e atandı
Bingöl Valisi Değişti. Usta Yalova'ya, Çelik Bingöl'e atandı
Valiler Kararnamesi açıklandı. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Yalova'nın yeni valisi oldu. Niğde Valisi Cahit Çelik ise Bingöl Valisi olarak atandı. 2006-2008 yılları arasında Genç Kaymakamlığı görevinde bulunan Çelik, Bingöl'ü yakından tanıyan bir isim…
06.01.2026
16:44
'Deyirê Zazakî Avni Polat' her hafta TRT Kurdi ekranlarında
TRT Kurdi ekranlarında Zazaca kültür ve sanat dünyasına katkı sunmayı amaçlayan yeni program 'Deyirê Zazakî Avni Polat' yayına başladı. Program, her Çarşamba saat 22.00'de izleyicilerle buluşuyor.
06.01.2026
16:13
Zam Oranları Hayal Kırıklığı Yarattı
Zam Oranları Hayal Kırıklığı Yarattı
Şehit Gazi Sendikası Bingöl İl Başkanı Kebude: 'Açıklanan rakamlar hayatın gerçeğiyle örtüşmüyor'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın