KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2026 Pazartesi
°C

22'nci vergi haftası kutlanacak

Her yıl şubat ayının son haftasında kutlanan ve geleneksel hale gelen ‘Vergi Haftası' kutlama programı açıklandı.

22`nci vergi haftası kutlanacak
18 ŞUBAT 2011 CUMA 22:38
0
4774
0
AA aa

 

Vergi bilincinin arttırılması amacıyla, beyanname verme dönemi başlamadan şubat ayının son haftasında kutlanılması uygun görülen Vergi Haftası'nın bu yıl 21 – 27 Şubat 2011 tarihleri arasında 22'ncisi kutlanacağı bildirildi.
 
Vergi Hastası kutlamaları ile ilgili olarak Defterdar Ali İhsan Mintaş tarafından yapılan yazılı açıklamada, verginin önemi her devirde, her toplumda geçerliliğini koruduğunu belirtilerek, verginin her şeyden önce ilk sırada yer alan kamusal finansman kaynağı olduğu ifade edildi.
 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Vatandaşların refah içinde yaşaması, istihdamın, sanayileşmenin ve kalkınmanın artması vergiden bağımsız olarak düşünülemez. Vatandaşlarımızda vergi bilincinin yerleşmesi, mükelleflerin vergiye gönüllü olarak uyum sağlamaları ve bu yönde kamuoyu oluşturulmasında Bakanlığımız ile toplum arasında bir köprü konumunda olan vergi haftası etkinlikleri ile sayılan hedeflere bir adım daha yaklaşmak arzu edilmektedir. Hafta boyunca düzenlenecek çeşitli etkinliklerle, başta yarının mükellefleri çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımız ve mükelleflerimizle buluşup kaynaşarak etkileşim içersinde olmayı umut ediyoruz. Amacımız etkili bir iletişim ortamında verginin öneminin kavranmasını sağlamaktadır. Vergi vermenin kutsal bir ödev ve vatandaşlık görevi olduğunu; devletimizin vatandaşlarına yüksek kalitede hizmet sunan, uluslararası alanda güçlü ve söz sahibi bir ülke pozisyonunda olmasında verginin işlevini hatırlatmak istiyoruz” denildi.
 
Sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının yaygınlaştırılması amacıyla kutlanacak olan Vergi Haftası, Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Büstüne saat 09.00'da çelenk sunma, İstiklal Marşının okunması ve Saygı Duruşu ile başlayacak. Aynı gün içerisinde Vali Mustafa Hakan Güvençer olmak üzere kurum amirlerinin ziyaret edileceği bildirildi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.04.2026
22:47
DEVA Partili Baraç, vekilleri işaret eti:
DEVA Partili Baraç, vekilleri işaret eti: 'Belediye başkanına baskı uygulanıyor'
Milletvekillerinin bazı taleplerinin karşılık bulmaması halinde belediye başkanını kamuoyu önünde yıpratmaya yönelik girişimlerde bulunduğunu vurgulayan DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, bu sürecin siyasi hesaplaşmaya dönüştürülmemesi gerektiğini vurguladı.
26.04.2026
20:27
Gökyüzü deliniyor! Bingöl için sağanak uyarısı!
Gökyüzü deliniyor! Bingöl için sağanak uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bingöl için uyardı! Pazartesi gök gürültülü sağanak uyarısı yapılan Bingöl için hafta içinde sağanak etkisinin süreceği vurgulanırken, sel ve yüksek kesimlerdeki çığ riskine karşı da tedbirli olunması çağrısında bulundu.
26.04.2026
20:23
Bingöl`de Soğuk Hava Yayla Sezonunu Geciktirdi
Bingöl'de Soğuk Hava Yayla Sezonunu Geciktirdi
Bingöl'de mevsim normallerinin altına düşen hava sıcaklıkları ve yüksek kesimlerde erimeyen kar nedeniyle besiciler yaylalara çıkamadı. Hayvanlar bu yıl ahırlarda besiye alındı.
26.04.2026
20:22
Yedisu Depremi Sonrası Uzmanlar İkiye Bölündü
Yedisu Depremi Sonrası Uzmanlar İkiye Bölündü
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremin ardından uzman isimlerden dikkat çeken açıklamalar geldi. Prof. Dr. Naci Görür 'büyük depremi tetikleyebilir' derken, Prof. Dr. Osman Bektaş daha temkinli konuştu.
26.04.2026
20:15
Bingöl`de Deprem! Olumsuzluk yok, tarama sürüyor
Bingöl'de Deprem! Olumsuzluk yok, tarama sürüyor
Sabah saatlerinde Bingöl'ün Yedisu ilçesinde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem paniğe neden olurken, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı. Valilik, saha tarama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
26.04.2026
20:12
Genç Muratspor`dan 5 Gollü Galibiyet
Genç Muratspor'dan 5 Gollü Galibiyet
Ligde kalma mücadelesi veren Genç Muratspor, deplasmanda Bulanık Kopspor'u 5-2 mağlup ederek kaderini son haftaya taşıdı. Kritik Doğubeyazıt maçı öncesi kentte birlik çağrısı yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın