KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Temmuz 2025 Cuma
°C

23 nisan'ı 3 dilde kutladılar

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bingöl’de tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı. Çocukların doyasıyla eğlendiği etkinlikler, renkli görüntülere sahne oldu. Genç ilçesinde düzenlenen etkinlikte ise bir ilk yaşandı. Okul korusu, Zazaca ve Kurmanca şarkılar seslendirdi.

23 nisan`ı 3 dilde kutladılar
24 NİSAN 2015 CUMA 00:10
0
2699
0
AA aa

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Bingöl ve ilçelerinde düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı. Bingöl'deki resmi tören, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Hükümet Konağı'nın önünde bulunan Atatürk Büstüne çelenk sunmasıyla başladı.

Törenin ardından İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'nda etkinliklerle devam eden programa, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Tugay Komutanı Murat Aygün, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Jandarma Komutanı Selahattin Mersin, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, kurum amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, şiir ve resim yarışmalarından dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesiyle devam etti.

Etkinlik kapsamında okullar tarafından düzenlenen etkinliklerle sahneye çıkan öğrenciler, tüm hünerlerini sergiledi. Program, halk oyunları grubunun folklor gösterisiyle son buldu.

ZAZACA VE KÜRTÇE ŞARKILAR SÖYLEDİLER

Genç ilçesinde kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ise Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Etkinlikler, daha sonra Mevlana Ortaokulunda devam etti.

Buradaki etkinliğe, Genç Kaymakamı Abdullah Köklü, Genç Belediye Başkanı M. Hadi Topraktan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bülent Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bozdağ, İlçe Emniyet Müdürü Ali İhsan Güngör, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda Gençli vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı ile günün anlam ve önemine binaen yapılan konuşmaların ardından sahne alan öğrenciler, tüm yeteneklerini sergiledi. Şiirler okuyup, tiyatro gösterileri sahneleyen öğrenciler, hem dolasıya eğlendi, hem de etkinliklere katılanlara keyif dolu anlar yaşattı.

Etkinlikler kapsamında sahne alan Mevlana Ortaokulu öğrencileri korusu, Zazaca ve Kürtçe şarkılar seslendirdiler. Bingöl'de ilk defa 23 Nisan kutlamalarında seslendirilen Zazaca ve Kürtçe şarkılar, katılımcılardan tam not aldı.

“ÇOCUKLARIMIZ ÇOK GÜZEL BİR ŞEKİLDE DİLLERİMİZİ DİLE GETİRİP İFADE ETTİLER”

Program sonrası açıklamalarda bulunan Mevlana Ortaokulu Müdürü Zülküf Zengin, “23 Nisan'ın 95. yıl dönümünde Türkiye'de ki güzel hava birlikte bizde Genç ilçemizin Mevlana Ortaokulunda ülkemizin bütün çiçeklerini göstermek istedik. Çözüm süreci ile beraber başlayan bu güzel bahar havasında farklı dillerde olmak üzere Zazaca, Türkçe, Kurmanca'yı etkinliğe alarak Türkiye'de ki güzel havayı da Mevlana Ortaokuluna getirmeyi düşündük. Çocuklarımız çok güzel bir şekilde dillerimizi dile getirip ifade ettiler, şarkılar söylediler. Eğlenceli ve güzel bir 23 Nisan programı geçti. Çok farklıydı amacımız bu farklılığı bütün Türkiye'ye göstermekti” diye konuştu.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.07.2025
03:19
Bingöl OSB Genişleme Alanı Altyapı İhalesi yapılacak
Bingöl OSB Genişleme Alanı Altyapı İhalesi yapılacak
'Bu başarı kalbi ve yüreği Bingöl için çarpanların ortak eseridir' diyen Vali Usta: 'Bingöl sanayicisi, girişimcisi ve tüm dinamikleriyle omuz omuza, kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz' dedi.
18.07.2025
03:18
Adalet Bakanlığı`na 20 bin yeni personel alınacak
Adalet Bakanlığı'na 20 bin yeni personel alınacak
Kabine Toplantısı sonrası alınan kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet Bakanlığı'na 20 bin yeni personelin alınacağını duyurdu.
18.07.2025
03:16
'Bağımlılık, terör kadar tehlikeli'
Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Bingöl İl Başkanı Şahin Gültekin yaptığı açıklamada bağımlılıkla mücadelenin terörle mücadele kadar önemli ve stratejik bir güvenlik meselesi olduğunu belirterek, devlet, aile ve sivil toplumun bu konuda topyekûn bir seferberlik başlatması gerektiğini vurguladı.
18.07.2025
03:13
TED AD Bingöl Koleji Eğitim Hayatına Başlıyor
TED AD Bingöl Koleji Eğitim Hayatına Başlıyor
Türkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan Türk Eğitim Derneği (TED), Türkiye'nin dört bir yanına nitelikli eğitimi ulaştırma vizyonu doğrultusunda, yeni bir eğitim yuvasını Bingöl'e kazandırıyor. TED AD Bingöl Koleji, 2025-2026 eğitim-öğretim yılında Bingöl'de de kapılarını öğrencilere açmaya hazırlanıyor.
18.07.2025
03:11
'El birliğiyle Bingöl'ü bir turizm merkezi haline getireceğiz'
Meclis'te yaptığı konuşmasında milletvekillerine şehrin turizm noktalarını sıralayıp ziyaret ve gelişim için destek çağrısında bulunan Milletvekili Korkutata: 'Bingöl'e gelen misafirlerimiz yalnızca doğanın ve tarihin değil, aynı zamanda insanımızın eşsiz misafirperverliğiyle de buluşmaktadır' dedi.
18.07.2025
03:10
Uyuşturucu ve hırsızlıktan ceza almışlardı! Yakalandılar
Uyuşturucu ve hırsızlıktan ceza almışlardı! Yakalandılar
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 şüpheli yakalandı. Şahıslar cezaevlerine teslim edildiler.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın