KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2025 Çarşamba
°C

23 nisan'ın 91. yılı coşkuyla kutlandı

Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl'de de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 91. yılı coşkuyla kutlandı. Kutlamaları izlemek için şehir stadyumuna akın eden vatandaşlar, öğrenciler tarafından sergilenen gösterileri büyük bir beğeniyle izlediler.

23 nisan`ın 91. yılı coşkuyla kutlandı
25 NİSAN 2011 PAZARTESİ 08:55
0
2326
0
AA aa

Bingöl Şehir Stadyumu'nda düzenlenen 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Önder ile Belediye Başkanı Serdar Atalay, tarafından öğrencilerin ve vatandaşların bayramının kutlanmasıyla başladı.

 
Kutlamalar Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra devam etti ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
 
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının Türk Milleti için çok büyük bir anlam ifade ettiğini belirten Milli Eğitim Müdürü Hansu, farklı kültürlerin bir araya gelerek buluşmasına ve kaynaşmasına vesile olan ilk ve tek çocuk bayramı olduğunu söyleyerek, “Tarihimizde yeni bir dönemin başladığı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temellerinin atıldığı, milletimizin en büyük kurumu olan TBMM'nin açıldığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 91. yıldönümü, Ulu Önder Atatürk ve cennet vatanımız uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin hatırasına milletçe sevgi, saygı ve minnet duygularımızın bir ifadesi olarak, artarak devam eden bir coşkuyla kutlanmaktadır. Milletimizin yaşadığı en zor günlerde, Ulu Önder Atatürk'ün önderliğinde ve aziz milletimizin yüksek azim ve kararlılığı ile oluşturduğu TBMM, pek çok mazlum millete bağımsızlık ve istiklal mücadelesinde örnek olan Ulusal Kurtuluş Savaş'ımızın akabinde çağdaş, çoğulcu ve katılımcı demokrasinin tüm kurumlarıyla ülkemizde yerleşmesine öncülük ederek, 91 yıllık bir deneyime kavuşmuştur. Milli Egemenlik, devlet içinde en üstün karar verme merkezi olarak tanımladığımız egemenliğin millete ait olduğunu ifade eder. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türk Milleti için çok büyük bir anlam ifade etmektedir. 23 Nisan Dünya Çocuklarının katılımıyla kutlanan barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin büyük bir özveri, coşku ve içtenlikle paylaşmasına, farklı kültürlerin bir araya gelerek buluşmasına ve kaynaşmasına vesile olan ilk ve tek çocuk bayramıdır” diye konuştu.
 
Yapılan konuşmanın ardından, okullar arası şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler tarafından şiirler okunurken, yine okullar arası düzenlenen şiir ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödüller verildi.
 
İMKB Fatih İlköğretim Okulu öğrencileri ile ilköğretim öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisinin ardından, 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı gösterisi sunuldu.
 
Büyük bir beğeniyle izlenen gösterilerde öğrencilerin yaptıkları şovlar, vatandaşlardan bol bol alkış aldı.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2025
03:42
Resmî Gazete`de yayımlandı! Bingöl`ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
Resmî Gazete'de yayımlandı! Bingöl'ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
'Bingöl Üniversitesi Bingöl Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği' Resmî Gazete yayımlandı. 'Merkezin Görevleri' kısmında, Bingöl'ün tarihi, kültürü, ekonomisi konularında geniş çalışma olanakları yer alıyor.
20.08.2025
03:41
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Sağlık Bakanlığı, tuvalet ve asansör gibi ortak alanların temizliğini hızlandırmak için QR kodlu 'anında bildirim' uygulamasını tüm hastanelerde yaygınlaştırıyor.
20.08.2025
03:40
Otomobil takla attı: 6 yaralı
Otomobil takla attı: 6 yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada, 6 kişi yaralandı.
20.08.2025
03:40
MEB`den 13 maddelik yasaklar listesi
MEB'den 13 maddelik yasaklar listesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılına ilişkin yeni genelgeyi yayımlayarak, okullar ve öğretmenler için uygulanacak yasak ve kısıtlamaları duyurdu. Kayıt ücreti yasağı, Kaynak kitap yasağı, Cep telefonu yasağı, Sınav hazırlık kursları ve dahası…
20.08.2025
03:39
Seçmeli Dersler Bu Kriterlere Göre Tercih Edilecek
Seçmeli Dersler Bu Kriterlere Göre Tercih Edilecek
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 Eğitim ve Öğretim Yılı İş ve İşlemler Belgesini yayımladı. Yeni eğitim yılı öncesinde hazırlıklar sürerken, öğrencilerin seçeceği seçmeli derslerle ilgili yeni kriterler duyuruldu.
20.08.2025
03:38
Araçlara kamera ve takip sistemi zorunluluğu
Araçlara kamera ve takip sistemi zorunluluğu
Resmî Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle, yönetmelik kapsamındaki araçlarda araç takip sistemi, iç ve dış kamera, kayıt cihazı ve acil durum butonu bulundurulması artık zorunlu oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın