KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2025 Cuma
°C

24 kasım'ı kutlayarak değil eylemle karşılayacağız

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Kava, “24 Kasım’ı kutlayarak değil eylemle karşılayacağız. Çünkü her yıl Öğretmenler Günü’nü, süslü cümlelerle öğretmenlerin duygularına hitap edenlerin, bu yıl alışkanlıklarını bir kenara bırakmalarını ve öğretmenlerin, kuru lafa karnının tok olduğunu bilmelerini istiyoruz” dedi.

24 kasım`ı kutlayarak değil eylemle karşılayacağız
25 KASIM 2011 CUMA 01:24
0
2132
0
AA aa

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şube Başkanlığı, dün saat 15.00'da Saat Kulesi önünde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Kava, 24 Kasım'ı kutlamalarla değil, eylemle karşıladıklarını söyleyerek, “Çünkü her yıl Öğretmenler Günü'nü, süslü cümlelerle öğretmenlerin duygularına hitap edenlerin, bu yıl alışkanlıklarını bir kenara bırakmalarını ve öğretmenlerin, kuru lafa karnının tok olduğunu bilmelerini istiyoruz. Biz bugün burada, sorunları her yıl ötelenerek bir sonraki yıla devreden, önemsenmeyen; ama önemseniyormuş gibi yapılan, meslek grubunun mensupları olarak toplandık. Sayın Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı olmak üzere, hükümet yetkililerine içine düşürüldüğümüz durumun utancını hatırlatarak sesleniyor; Mecliste şoförüne ve sekreterine zam yapanlara, iki öğretmen maaşının maalesef bir sekreter maaşı etmediğini haykırıyoruz. Bizler sabrın ne demek olduğunu en iyi bilen ve sabrı alabildiğine geniş olan bireyleriz, sabrı mesleğimizin gereği olarak görürüz, zira biz tekstil fabrikasında elbise üretmiyor, insan yetiştiriyoruz. Sabır taşımızı çatlatan ve bizi eylem sürecine sürükleyen hükümetin eğitimcilere reva gördüğü ayrımcılıktır” ifadelerini kullandı.

"MEMUR-SEN OLARAK YILLARDIR 'EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET' DİYE HAYKIRIYORUZ"

“Eşit işe eşit ücret” öğretmenlere verilen sefalet ücretini apaçık bir şekilde ortaya çıkardığını söyleyen Kava, “Memur-Sen olarak yıllardır “eşit işe eşit ücret” diye haykırıyoruz. Kısa bir süre önce 666 Sayılı KHK ile. Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında çalışan Hizmetli, Memur, Şef ve Şube Müdürü gibi eğitim çalışanlarımızın maaşları ek ödeme ile diğer bakanlıklarda çalışan emsalleriyle aynı orana yükseltilmiştir. Yıllardır mağdur edilen Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarının maaşları diğer bakanlıklardaki emsalleri ile eşitlenirken, öğretmenler olarak söylemeye çalıştığımız; ama yetkililerin anlamak istemediği gerçek, adeta kendiliğinden ortaya çıkmıştır. Bugün buradan öğretmen ve öğretim elemanlarına 24 Kasım'da vatan millet edebiyatı yapmayı düşünenlere, ezberlerini yeniden gözden geçirmelerini, eğitimcileri yaptığı işin önemine göre değerlendirmelerini öneriyoruz” diye konuştu.

"MİLLİ EĞİTİM BAKANI, KENDİ ÇALIŞANINA SAHİP ÇIKMALIDIR"

“Öğretmen ve öğretim elemanları olarak kimseden lütuf değil, hakkımızı istiyoruz” diyen Kava, sözlerine şöyle devam etti:

““Eğitime en fazla bütçeyi eğitime ayırdık ve eğitim önceliğimiz” diyen hükümete, eğitime verilen değerin en önemli göstergesi olan öğretmen maaşlarını hatırlatıyor ve emeğimizin karşılığını, hakkımızı istediğimizi belirtiyoruz. Göreve gelir gelmez gözdağı verircesine tüm eğitim yöneticileri hakkında açtığı soruşturmalarla, “Öğretmen üç ay tatil yapıyor” gibi önyargılı açıklamalarla, “Velimi üzeni üzerim” gibi yaklaşımlarla aşağılamaya çalıştığı öğretmenlerin; TBMM araştırma raporlarına göre, OECD ülkeleri içerisinde Japonya ve Meksika'dan sonra yılda 1808 saat ile en çok çalışan üçüncü, öğretmen başına düşen öğrenci sayısıyla ikinci olmamıza rağmen ne gariptir ki, en az maaş alan sıralamasında ise ikinci ülke olduğumuz gerçeğinden haberi yok mu? Eğitimciler olarak bizler, maalesef sadece 24 Kasım'da hatırlanmakta, o güne has bir ifadeyle, “Öğretmenlerin emeğinin karşılığını ödeyemeyiz. Öğretmenlik kutsal bir meslektir” denilmektedir. Ama icraatta bu söylemlerin karşılık bulmadığını görüyoruz.”

"ÖĞRETMENLERİN AİLE BÜTÜNLÜĞÜ SAĞLANMALIDIR"

Kava, “652 Sayılı KHK ile öğretmenlerin özür gurubu tayin hakları sınırlandırılmış ve yılda bir kez yaz aylarında olacak şekilde yeniden düzenlenmiştir. Geçiş esnekliğini içinde barındırmayan KHK hükmü, ara dönemde tayin istemek üzere hayatını planlayan öğretmenleri adeta perişan etmiştir. 18-20 Kasım tarihlerinde “Ulusal Öğretmen Stratejisi Çalıştayı”nda alınan “Özür Gurubu tayinlerinin yılda iki kez yapılması” kararı, ara dönemde tayin isteyeceklerin mağduriyetini çözecek şekilde bir an önce hayata geçirilmelidir.

"ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMENLER SINIFLA BULUŞTURULMALIDIR"

"Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen açığını ücretli öğretmenlik uygulaması ile ucuz yönden karşılamayı tercih etmekten bir an önce vazgeçmelidir. Atama bekleyen 250 bine yakın öğretmen adayı boşta gezerken, sadece ek ders ücretiyle boş sınıfları dolduran hükümet, bütçe kanunundaki yeni öğretmen alımına engel teşkil eden sınırlamayı kaldırarak derhal Bakanın belirttiği 138 bin kadrolu yeni öğretmen alımı yapmalıdır."

"ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE KUTLAMA MESAJI DEĞİL, HAKKIMIZI İSTİYORUZ"

Bingöl'ün ve Türkiye'nin en büyük eğitim sendikası olarak buradan siyasilere ve yetkililere sesleniyoruz:

Öğretmenler olarak; maaş ve ek ders ücretlerinin düşüklüğü, 6 yıldır kariyer basmakları sınavının yenilenmemiş olması gibi devam eden sorunlarımıza yeni sorunlar eklenmiştir. Özür gurubu tayin hakkımızın yılda bir defa olacak şekilde sınırlandırılması ve aile bütünlüğümüzün parçalanması, ek ödemelerde muadili yok gibi inandırıcılıktan uzak bir yaklaşımla kapsam dışında bırakılmamız gibi kabulü asla mümkün olmayan yeni sorunların, eski sorunlarla birlikte bir an önce ortadan kaldırılmasını bekliyoruz.

Bakan'a ve Başbakan'a sesleniyoruz: “Yapmış olduğunuz hatadan bir an evvel dönerek erdemli olmak istiyorsanız, öğretmeni hor görmeyi değil, hoş görmeyi deneyin, muadili olmamasını bir negatif değer olarak değil, pozitif değer görüp, derhal onurlandırınız. Aksi durumda sekiz yüz bine dayanan eğitimci ordusunun hesabı ağır olur.

Bizler yaratılıştan gelen insanlık onurumuza sahip çıkarak, demokratik tepkimizi ve uyarılarımızı farklı zeminlerde farklı yöntemlerle yeniden dillendireceğimizi buradan hatırlatıyor, belirttiğimiz sorunlarımıza acil çözüm bekliyor ve katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.05.2025
15:06
AK Gençlik`ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Gençlik'ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde daha aktif yer almasını önemsediklerini belirtti.
09.05.2025
14:51
B.Ü Kurumsal İletişimle etkinliğini arttıracak
B.Ü Kurumsal İletişimle etkinliğini arttıracak
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen 'Kurumsal İletişim Sürecinde İletişim Temsilcilerinin Rolü' seminerde, kurumsal şablon ve formatların standart hale getirileceğini belirten Korkmazcan, atılacak yeni adımlarla hem kurum içi iletişimin güçlendirileceğini hem de kurumsal kimliğin kamuoyundaki etkisinin arttırılacağını vurguladı.
09.05.2025
13:42
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda, 57,29 gram kokain, 20,16 gram metamfetamin ve para ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı.
08.05.2025
17:07
YKS-LGS`ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS-LGS'ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS ve LGS için geri sayım başladı. Yoğun hazırlık içindeki adaylara bu süreçteki stresle baş etmeye yönelik tavsiyelerde bulunan Öğrenci Koçu ve Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, uygulanmasını tavsiye ettiği yöntemler sayesinde sürecin daha sakin ve kontrollü geçirilmesine yardımcı olacağını vurguladı.
08.05.2025
16:37
Bingöl`de okullar arası münazara yarışması
Bingöl'de okullar arası münazara yarışması
İl Finalinde toplam 8 öğrenci, temsil ettikleri eğitim bölgeleri adına bilgi ve hitabet yeteneklerini ortaya koydu.
08.05.2025
16:36
Bingöl`de 193 tüketici başvurusu karara bağlandı
Bingöl'de 193 tüketici başvurusu karara bağlandı
Bingöl'de nisan 2025'te Tüketici Hakem Heyeti'nce 193 başvuru karara bağladı. Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, fiyat etiketi, fiyat listeleri, raf- kasa fiyat farkları, aldatıcı, yanıltıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın