KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Şubat 2026 Salı
°C

24 saatte 13 bebek öldü

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 24 saatte ölen bebek sayısının 13'e yükselmesi üzerine Savcılık ölümlerle ilgili soruşturma başlattı.

24 saatte 13 bebek öldü
22 EYLÜL 2008 PAZARTESİ 11:40
0
1158
0
AA aa
 
İzmir'de, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Kliniği'ndeki bebek ölümleri dün gece saat 20.00 ile bu sabah saat 07.00 arasında gerçekleşti.

İzmir Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, bebek ölümlerinin nedenini saptamak için Yeni Doğan Ünitesi ve hastaneden örnekler alınarak laboratuvarda incelendiğini söyledi.

Laboratuvar sonuçlarının beklendiğini söyleyen yetkililer, Sağlık Bakanlığı'ndan gelen bilimsel heyet ve müfettişlerin inceleme başlattığını sözlerine ekledi.

İzmir Sağlık Müdürlüğü'nün bu açıklamasından sonra bir bebek ölümü daha geldi. Böylece ölen bebeklerin sayısı 13'e yükseldi. Ölen bebeklerin 800- 1200 gram ağırlıklarında pramatüre ve immatüre bebekler oldukları öğrenildi.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bebek ölümlerinin hastane enfeksiyonundan kaynaklanmış olabileceği iddia edilirken, olay sağlık camiasında şok etkisi yaptı.

Ölen bebek sayısı 13'e yükselirken İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı da ölümlerle ilgili soruşturma başlattı.

Hastanenin dün geceden itibaren yaşamını yitiren ilk beş bebeğin ölümünü normal olarak değerlendirip, cenazelerini ailelerine teslim ettiği, daha sonra peşpeşe ölümlerin yaşanması üzerine diğerlerinin ölü 7 bebeğin önce hastanede tutulduğu daha sonra da İzmir Mezarlıklar Müdürlüğü'ne götürüldüğü anlaşıldı.

Ölen son bebeğin de Mezarlıklar Müdürlüğü'ne getirileceği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturmayı yürüten nöbetçi savcı, konunun kendilerine bugün saat 18.00 sıralarında İzmir Emniyeti tarafından iletildiğini, daha önce bilgilerinin olmadığını belirtti.

Ailelerine teslim edilen beş bebeğin toprağa verilip verilmediğinin araştırıldığı, defnedildilerse otopsi için mezarlarının açılmasının gerekebileceği belirtildi.

Vali Kıraç: "Araştırma sonucu belli olacak"

İzmir Valisi Cahit Kıraç ise, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki bebek ölümlerinin nedeninin teknik ekibin araştırması sonucunda belli olacağını söyledi.

Cahit Kıraç, yaptığı açıklamada, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Kliniği'nde tedavi gören 12 bebeğin yaşamlarını yitirmesinin üzücü olduğunu, konunun heyet tarafından incelendiğini kaydetti.

Kıraç, Sağlık Bakanlığı'ndan, olayın nedeninin belirlenmesi için teknik ekip istediklerini ifade ederek, "12 bebek hayatını kaybetti. Üzücü bir hadise tabii. Bebeklerden numuneler alındı. Hangi sebepten olduğu teknik ekibin araştırması sonucunda belli olacak. Yarın konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapılacak" dedi.

Ölüm nedenlerinin araştırılması amacıyla İzmir'deki üniversitelerden gelen öğretim üyelerinden oluşan bir ekip hastanede inceleme yapacak.

İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan, ölen bebek sayısının 13 olduğunu belirterek, araştırmaların devam ettiğini kaydetti.

Hastanedeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Özkan, "Bebeklerin ölümüyle ilgili geniş kapsamlı açıklama bugün yapılacak" dedi.

Öte yandan, hastanede ölen 13 bebekten 5'inin cesetinin ailelerine teslim edildiği öğrenildi.

 İHA


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.02.2026
13:05
Bingöl boşanma oranında kaçıncı sırada?
Bingöl boşanma oranında kaçıncı sırada?
Türkiye genelinde boşanma oranlarının en düşük ve en yüksek olduğu iller belli oldu. Boşanmanın en yaygın görüldüğü il İzmir olurken, en düşük oran Hakkâri'de kaydedildi. Bingöl'ün listedeki yeri ise şöyle;
10.02.2026
12:43
Meteoroloji`den Bingöl için kar ve sağanak uyarısı!
Meteoroloji'den Bingöl için kar ve sağanak uyarısı!
Yoğun kar ve sağanak uyarısı yapılan Bingöl için çığ tehlikesi ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.
10.02.2026
12:11
Bingöl`de eTwinning Çalıştayı Ödül Töreniyle Sona Erdi
Bingöl'de eTwinning Çalıştayı Ödül Töreniyle Sona Erdi
Bingöl'de düzenlenen eTwinning Çalıştayı, ödül töreni ve proje sunumlarıyla sona erdi.
10.02.2026
12:01
Bingöl`de Eğitim Sendikalarından Promosyon Tepkisi: `Kabul Etmiyoruz`
Bingöl'de Eğitim Sendikalarından Promosyon Tepkisi: 'Kabul Etmiyoruz'
Bingöl'de faaliyet gösteren eğitim sendikaları, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen maaş promosyon ihalesinde bankaların sunduğu tekliflerin yetersiz olduğunu belirterek ortak açıklama yaptı. Sendikalar, tekliflerin yeniden değerlendirilmesini isterken, talepler karşılanmazsa kitlesel ekonomik boykot çağrısında bulunabileceklerini duyurdu.
09.02.2026
21:52
Bingöl`de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl'de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bingöl İl Özel İdaresi arasında imzalanan protokol, hükümlülerin üretim süreçlerine katılarak toplumsal uyumlarının güçlendirilmesini ve yeniden topluma kazandırılmalarını hedefliyor.
09.02.2026
14:23
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Emniyet Genel Müdürlüğü ve SGK arasındaki koordinasyon, trafikte kayıt dışı istihdama geçit vermiyor. Yol kontrollerinde tespit edilen sigortasız şoförler, araç sahibi şirketlere asgari ücretin katları oranında ağır idari para cezaları olarak geri dönüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın