KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

24 yıl önce 33 şehit!

Bingöl'ün Bilaloğlu köyü Mendo Deresi mevkiinde 1993 yılında 33 askerin şehit edilmesinin üzerinden 24 yıl geçti.

24 yıl önce 33 şehit!
24 MAYIS 2017 ÇARŞAMBA 08:06
0
4275
0
AA aa

Bingöl-Elazığ karayolunun 10. kilometresindeki Bilaloğlu köyü Mendo Deresi mevkiinde teröristler tarafından yolları kesilerek şehit edilen 33 er, ölümlerinin 24. yıl dönümünde düzenlenecek olan törenle anılacak.

Her yıl düzenlenen törenle anılan 33 Şehit bu yılda valilik koordinesinde düzenlenecek olan törenle anılacak. Saat 10.00'da Valilik tarafından sunulacak çelenk işleminin ardından öğle namazına müteakiben ulucamii'de 33 şehit için mevlüt okutulacak.

7 ŞEHİT KONYA 7'DE DENİZLİ

Mendo Deresi mevkiinde 1993 yılında şehit edilen 33'erden 7 kişinin Konya, 7 kişinin Denizli nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen bilgiler arasındaydı. İşte 24 yıl önce şehit edilen 33 er'in isimleri ve nüfusa kayıtlı olduğu iller: “İbrahim Erten (Konya), Mustafa Yılmaz (Konya), Erkan Kaçan (Konya), Mevlüt Özkan (Konya), Hilmi Şahin (Konya), Ali Arar (Konya), İlyas Uyar (Konya), Hüseyin Çelik (Denizli), Ahmet Apak (Denizli), Ercan Çobanoğlu (Denizli), Mustafa Koçanoğlu (Denizli), Baki Umutlu (Denizli), Şeref Tay (Denizli), Mehmet Öztürk (Denizli), Hasan Gültutan (Hatay), Mehmet Tura (Adana), Şenol Cansız (Samsun), Cavit Yaman (Samsun), Nihat Odabaşı (Kastamonu), Ramazan Akkaya (Kastamonu), Uğur Bozacı (İstanbul), Ünal Kalafat (İstanbul), Ahmet Aran (Manisa), Haydar Aslan (Trabzon), Murat Elibol (Çanakkale), Aydın Kuzey (Çanakkale), Adem Zongur (Kırıkkale), Musa Sarıgöz (Osmaniye), Murat Menteş (Bolu), Hikmet Özdemir (Malatya), Abdullah Kara (Antalya), Birol İrfan Askar (Afyon), Selahattin Aysan (Isparta)”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.08.2026
03:03
Genç`te araç uçuruma yuvarlandı: 4 ölü, 5 yaralı
Genç'te araç uçuruma yuvarlandı: 4 ölü, 5 yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde hafif ticari aracın yaklaşık 600 metrelik uçuruma yuvarlandığı kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi ağır yaralandı. Hayatını kaybedenlerden ikisinin çocuk yaşta olduğu öğrenildi.
28.08.2026
03:00
Bingöl STK`ları tek çatı için harekete geçti
Bingöl STK'ları tek çatı için harekete geçti
İstanbul'da faaliyet gösteren yaklaşık 15 Bingöl STK'sının temsilcileri Genç'te bir araya geldi. Eylül sonunda yapılması planlanan geniş katılımlı toplantıda, federasyonların tek çatı altında birleştirilmesi masaya yatırılacak. Uzlaşı sağlanamaması halinde ise ortak hareketi sağlayacak alternatif bir yapılanma modeli değerlendirilecek.
28.08.2026
02:59
Bingöl`ün asfalt kapasitesi 4 katın üzerine çıkıyor
Bingöl'ün asfalt kapasitesi 4 katın üzerine çıkıyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yeni Asfalt Plenti'nin açılışında yaptığı açıklamada, saatte 260 ton üretim kapasitesine sahip tesisle Bingöl'ün yol hizmetlerinde önemli bir kapasite artışı sağlanacağını söyledi. Yılmaz, 'Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge' vizyonunun da yatırım ikliminin önündeki engelleri kaldıracağını belirtti.
28.08.2026
02:58
Yılmaz:
Yılmaz: 'Bingöl'e 222 yeni derslik kazandıracağız'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl genelinde eğitim yatırımlarının sürdüğünü belirterek, devam eden 18 yatırımın 16'sının okul olduğunu açıkladı. Yılmaz, tamamlanacak okullarla kente 222 yeni derslik kazandırılacağını söyledi.
28.08.2026
02:51
Borçlu esnafa kredi yolu açıldı
Borçlu esnafa kredi yolu açıldı
Yeni düzenlemeyle vergi ve SGK prim borcu bulunan esnaf da belirli şartlarla Hazine destekli kredi kullanabilecek. Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zülküf Alpay, düzenlemeyi 'esnafımızın finansmana erişiminin önündeki önemli bir engelin kaldırılması' olarak değerlendirdi.
28.08.2026
02:49
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi`nde revizyon hazırlığı: Bakanlar Meclis`ten seçilebilir
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde revizyon hazırlığı: Bakanlar Meclis'ten seçilebilir
AK Parti içinde hazırlanan bir raporda, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tamamen değiştirilmeden yeniden düzenlenmesine yönelik dikkat çeken öneriler gündeme geldi. Taslakta bakanların milletvekilleri arasından seçilmesi, bazı yürütme yetkilerinin Bakanlar Kurulu'na aktarılması ve bakan yardımcılığı makamının yerine müsteşarlık sisteminin getirilmesi öneriliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın