KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Ağustos 2025 Çarşamba
°C

25 akademisyen geliyor

Bingöl Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Abdullah Gazioğlu, 25 akademisyen ile görüşmeler yapıldığını belirterek, bu hocaların önümüzdeki günlerde ilimize geleceklerini söyledi.

25 akademisyen geliyor
23 EYLÜL 2008 SALI 23:24
0
1432
0
AA aa
Bingöl Üniversitesinde dört yıllık öğrenimin yapılabilinmesi için öncelikle akademiysen sıkıntısının giderilmesi gerektiğini söyleyen Gazioğlu, “Şuanda 11 bölümde 811 öğrencinin Yüksek Okulda eğitim görüyor.  4 yıllık eğitime öğrenci alınabilmesi için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bunun için en önemli nokta akademisyenlerin buraya getirilmesidir. Bu sorun çözüldükten sonra  öncelikle Fen Edebiyat,  Ziraat ile İktisadi ve İdari Bilimler bölümlerini açacağız” ifadelerini kullandı.

“25 akademisyen gelecek”
Bingöl Üniversitesi görev almak isteyen 25 akademisyen ile görüşüldüğünü vurgulayan Gazioğlu; “YÖK'ün bu konu onay vermesi durumunda Bu hocalarımız Bingöl'e geleceklerdir. Bu sorunun çözümü ile birlikte, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, sosyoloji, İşletme ve Kamu Yönetimi bölümlerinde öğrenci alımımız olacak. Bu hocalarımızla bir hafta önce görüştük. Hocalarımız kısa bir süre sonra burada olacaklar. Senatoda bu hafta önemli kararlar aldık. 25 hocamızın isimlerini YÖK'e bildireceğiz. Onay çıktığı gibi hocalarımız göreve başlayacak. Fiziki sıkıntılarda aşılmaya çalışılıyor. Yapımı devam eden ek binanın ödeneği çıktı. Ekim ayı içerisinde ihalesi yapılacak. En önemlisi çevre düzenlemesidir. Ön tarafta asfalt döküldü. Oranın orta refüjünü de hayırsever bir iş adamı üstlendi. Şuanda aydınlatma eksikliği var. TEDAŞ tarafından ışıklandırması yapılacak onu bekliyoruz. Çevre düzenlemesi ile ilgili sorunlar var. Bu konuda valilikle görüşmelerimiz oldu. İl genel sekreterliğinden buranın yapılmasını istedik. Buraya gelecek bir öğrenci bu durumdaki bir üniversiteye gelmez. Acilen çevre düzenlemesini yapmamız lazım. Bu konuda desteğe ihtiyacımız var. İş adamlarımız ve Sivil Toplum Örgütlerinden hiçbir destek gelmedi. Görüldüğü gibi üniversite sadece kurulmakla sorunlar çözülmüyor. Ciddi desteğe ihtiyacımız var. Herkesin fikrini zikrini bir kenara atıp üniversiteyi sahiplenmesi ve destek sunması lazım. Bu hepimizin üniversitesidir. Bingöl halkı yıllardır üniversite özlemi ile bekliyordu. Kurulmasına kuruldu fakat şimdi destek zamanıdır” dedi.


“Kimse yardım etmiyor”
4 yıllık eğitim verilemediği için sanki üniversite açılmamış gibi bir havanın olduğunu söyleyen Gazioğlu,  “Üniversitemiz tam olarak açıldı. Sayın Rektörümüzün atanması ile bu kesinleşti. En büyük sıkıntımız akademik kadrodur. Bu olmadan dört yıllık eğitim veremeyiz. Hocalarımız gelecek zaten. Bu sorunlar aşılır. Önemli olan diğer sıkıntıların aşılmasıdır. Büro malzememiz bile yok. Bu konuda desteğe ihtiyacımız var. Bazı üniversitelere milyon dolarlar bağışlandı. O okullar tabiî ki çabuk gelişir ve büyür. Bize herhangi bir destek gelmedi. Destek gelmeden bu üniversite gelişmez. Halkımız üniversite konusunda çok sessiz. Bugüne kadar meraktan bile olsa gelip bu binaya bakan olmadı. Herkes yıllardır üniversite istiyoruz diye sitem etti. Üniversite kuruldu herkes geri çekildi. Birçok vatandaşımız  daha binayı bile görmemiş. Bu duyarsızlık böyle devam ederse burası çok zor gelişir.” ifadesini kullandı.

“Web sitemiz bile yok”
Yokluktan dolayı üniversitenin en gerekli ihtiyacı olan Web sitesinin dahi olmadığını söyleyen Gazioğlu; “Öğrencilere ders vermek için çok acil 100 adet bilgisayar lazım. Bunun için bir laboratuar kurmamız lazım. Kendimize ait bir Web sayfamız bile yok. Bu kadar sıkıntı içerisindeyiz. Dışarıdan bir öğrenci Bingöl Üniversitesine gelmek istediğinde öncelikle internetten araştırma yapacak. Üniversiteyi tanıtan bir Web sayfasının olmadığını görünce bilgi alamayacak ve gelmekten vazgeçecek. Buda gelecek olan öğrenci sayısını düşürür” dedi.


“Bütün kurum ve kuruluşlardan beklentilerimiz var”
Eksiklikleri konusunda tüm kurum, kuruluş ve hayırsever vatandaşlardan yardım beklediklerini ifade eden Gazioğlu; “Bize belediyenin çevre düzenlenesi konusunda destek vermelerini bekliyoruz. Sadece belediye değil diğer kurumlar, sivil toplum örgütleri, halk, iş adamları, basın ve herkesin üniversitesine sahip çıkmasının zamanı geldi. Onun için gün birlik günüdür. Hep birlikte el ele vermemiz gerekir” şeklinde konuşarak destek istedi.




YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.08.2025
19:37
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
6,5 milyon memur ve memur emeklisinin 2026 ve 2027 yıllarını kapsayan toplu sözleşme zammında 2026 yılı için verilen zam teklifinde değişiklik yapılmazken, 2027 yılının ilk 6 ayı için teklif 1 puan artırılırken diğer 6 ayı için teklif sabit kaldı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: 'Kararı asla kabul etmeyeceğiz, sineye çekmeyeceğiz. Direnmeye, eylemliliğe, bütün demokratik haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz.'
26.08.2025
19:33
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
sendika, 29 Ağustos 2025 Cuma günü Bingöl dahil ülke genelindeki 1003 SYDV'de greve çıkacaklarını duyurdu.
26.08.2025
13:34
Bingöl Kent Konseyi Öncülüğünde Çocuk Şenliği Düzenlenecek
Bingöl Kent Konseyi Öncülüğünde Çocuk Şenliği Düzenlenecek
Bingöl Kent Konseyi tarafından, Bingöl Belediyesi, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi iş birliğiyle, Özel Bingöl Hastanesi'nin ana sponsorluğunda 'Çocuk Şenliği' düzenleniyor.
26.08.2025
13:25
Okumanın Yaşı Yok! Eski Başkan Üniversite Sıralarında
Okumanın Yaşı Yok! Eski Başkan Üniversite Sıralarında
2025 YKS sonuçlarına göre Bingöl Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümüne yerleşen Genç eski Belediye Başkanı Ariç, azmiyle gençlere örnek oldu.
26.08.2025
12:38
Rektör Çelik, Bingöl Teknoloji Geliştirme Bölgesi için Bakanlıktan destek sözünü aldı
Rektör Çelik, Bingöl Teknoloji Geliştirme Bölgesi için Bakanlıktan destek sözünü aldı
Beraberindeki heyetle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Çekiciler'i ziyaret eden Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik; 'Bingöl'ü, Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli bir inovasyon ve teknoloji merkezi haline getirmek en öncelikli hedeflerimiz arasında' dedi. Genel Müdür Yardımcısı Çekiciler ise 'Tüm destekleri vermeye hazırız' dedi.
26.08.2025
12:00
Zorunlu Trafik Sigortası`nda önemli değişiklik
Zorunlu Trafik Sigortası'nda önemli değişiklik
Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren yeni düzenleme hayata geçiyor. Zorunlu trafik sigortasında sigorta yenileme, yeni sigorta yapma ve hasar sonrası basamak işlemleriyle ilgili kurallar yeniden belirlendi. Uygulama, 1 Ocak 2026 itibarıyla başlayacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın