KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

25 bölge yasaklandı

Bingöl merkez ve 7 ilçesinde 25 yer, 19 ekim tarihine kadar 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi.

25 bölge yasaklandı
05 EKİM 2017 PERŞEMBE 01:48
0
2600
0
AA aa

Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Bingöl ili sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemleri, ilimizin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başlamıştır. Bu eylemler neticesinde vatandaşlarımız, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kalmıştır. Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Valiliğimiz, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla, bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır" denildi.

Valilik açıklamasının devamında, "2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince merkez Ortaçanak, Hasar Yaylası ve Hasar Tepe, Feratan,Çır Yaylası, Merdiven Deresi bölgesinde, Adaklı İlçesinde Şeytan Dağları, Şeytan Deresi, İlbey, Maltepe Vadisi (Sevkar) Bölgesinde, Genç İlçesinde Sağgöze, Büyükçağ, Yeniyazı, Dikpınar, Derman ve Şekeran Bölgesinde, Solhan İlçesinde Yenibaşak-Doğuyeli Bölgesinde, Yayladere İlçesinde Horivanik Deresi-Tahkim Deresi (Pohus Vadisi). Kırköy Ormanları, Manav Deresi, Güneşlik Gökçedal Bölgesinde, Kiğı İlçesinde Çomakderesi Bölgesinde, Karlıova İlçesinde Karacehennem Ormanları Bölgesinde ve Yedisu İlçesinde ise Akımlı Yaylası Bölgesinde 04 Ekim - 19 Ekim 2017 tarihleri arasında 'Geçici Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edilmiş olup vatandaşlarımızın yukarıda belirtilen bölgelere girmesi yasaklanmıştır" ifadelerine yer verildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.05.2026
16:28
Psikolog Aydın:
Psikolog Aydın: 'Akran Zorbalığı Bir Çocukluk Değil, Ruh Sağlığı Sorunudur'
Klinik Psikolog Sercan Aydın, son dönemde artış gösteren akran zorbalığına dikkat çekerek, erken müdahale ile bu sorunun önlenebileceğini vurguladı.
01.05.2026
16:14
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Akran zorbalığına karşı yeni adım atıldı. TBMM komisyonunun raporuna göre okullarda akran zorbalığına karşı müfredata zorunlu bir ders ekleniyor.
01.05.2026
16:03
Altunbay:
Altunbay: 'Emeğin Değeri Korunmalı, Çalışanların Koşulları İyileştirilmeli'
Türk-İş Bingöl İl Başkanı Şeyhmus Altunbay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, artan hayat pahalılığı, gelir adaletsizliği ve çalışma hayatındaki sorunlara dikkat çekti.
01.05.2026
15:43
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye finallerinde Bingöllü öğrenciler, yapay zekâ destekli 'RoboFeeder-AI' projeleriyle Türkiye ikincisi oldu.
01.05.2026
15:17
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete`de yayımlandı
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete'de yayımlandı
Resmî Gazete'de yayımlanan kanuna göre sosyal medya platformları 15 yaşını doldurmamış çocuklara hizmet sunamayacak ve bu hizmetin sunulmaması konusunda yaş doğrulama dahil gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.
01.05.2026
15:13
İsrail`in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası`na bırakıldı
İsrail'in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası'na bırakıldı
Gazze'ye yönelik işgal ve ablukasını sürdüren İsrail'in Yunanistan açıklarında müdahale ettiği Küresel Sumud Filosu aktivistleri Yunanistan'ın Girit Adası'na bırakıldı. Aralarında Bingöllü isimlerinde bulunduğu 20 Türk aktivistinin bugün 17.00-18.00 aralığında İstanbul Havalimanı'nda olması bekleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın