KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Nisan 2026 Pazartesi
°C

25 yaş tamam, sıra 65 yaş sınırında

Partilerin uzlaşmasıyla seçilme yaşının 25'e indirilmesi TBMM Komisyonu'nda kabul edildi, ancak bazı milletvekilleri 65 yaşını geçenlerin de milletvekili olamamasını gündeme getirdi.

25 yaş tamam, sıra 65 yaş sınırında
07 EKİM 2006 CUMARTESİ 13:42
0
1299
0
AA aa
TBMM Adalet Komisyonu'nda seçilme yaşını 30'dan 25'e indiren Anayasa değişikliği kabul edilirken, 65 yaşın üstündekilerin milletvekili olmasını önleyen bir düzenleme de yapılması önerildi. Anayasa Komisyonu'ndaki görüşmeler sırasında söz alan AKP'li Mevlüt AKGÜN, milletvekili seçilmek için bir üst sınır konulmasını, bunun da 65 yaş olmasını önerdi.

AKGÜN; "65 yaşındakileri memurluktan emekli ediyoruz, tapuda işlem yaparken akli melekeleri yerinde mi diye belge istiyoruz, ama milletvekilliği için bir şey istemiyoruz" dedi. AKGÜN'ün önerisine CHP ve AK Parti'li milletvekilleri tepki gösterdi. Milletvekilleri ''liyakat ve eğitim yaştan önemli'' diyerek tepkilerini dile getirirken, CHP Samsun Milletvekili Sezai ÖNDER, ''Bana dokunuyor'' diye itiraz etti. Meclis'in en genç milletvekillerinden AKP'li Suat KILIÇ da, itirazını CHP'li Komisyon üyesi Oya ARASLI'yı ima ederek, "65 yaş sınırı adil olmayan bir fanteziden ibarettir. O zaman Anayasa profesörlerimiz ve başkanlarımız gelemez. Takımın deneyimli oyuncuları da olmalı" dedi.

AKP'li Abdullah TORUN, 25'in uygun bir zaman olacağını, gençlerin bu süreye kadar üniversiteyi bitirip askerlikleri yapmış ve evlenmiş olacaklarını söyledi.

YETİŞMEZSE KORKUSU

Milletvekili Seçim Yasası'nın 6. maddesi "Her seçim döneminin son toplantı yılının 3 Temmuz günü seçimin başlangıç tarihidir ve Ekim ayının ikinci Pazar günü oy verilir" hükmünü içeriyor. Bu madde nedeniyle yapılan değişikliğin seçime yetişmemesi tartışması başladı. Çünkü bu madde kapsamında, TBMM aksine karar almazsa seçimlerin 14 Ekim Pazar günü yapılması gerekiyor. 14 Ekim'e kadar 25 yaşın Meclis'te kabul edilip, yürürlüğe girmesi de biraz zor görünüyor. Anavatan ve CHP'den bazı milletvekilleri dün "Değişikliklerin yürürlüğe girmesi için bu maddenin de ele alınması gerekiyor" dedi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali ŞAHİN ise, konuyu bilmediğini belirterek, "Arkadaşlar buna da bakarlar" dedi.

SABAH
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.04.2026
16:59
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig`e yükseldi
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig'e yükseldi
1995-1996 sezonunda 3. Lig 1. Grup'ta şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükselen Bingölspor, 30 yıllık hasreti bitirdi ve 2025-2026 sezonunda 3. Lig 2. Grup'ta rakiplerine 12 puan fark atarak bugün 4-0 kazandığı Hacettepe maçıyla şampiyonluğunu ilan etti ve 2. Lig'e yükseldi.
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
04.04.2026
02:49
Bingöl`de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TAKE Projesi kapsamında sebze üreticilerine yönelik yüzde 50 hibeli fide desteği başvurularının 6 Nisan itibarıyla başlayacağını duyurdu.
04.04.2026
02:36
SP Lideri Arıkan Bingöl`den seslendi;
SP Lideri Arıkan Bingöl'den seslendi; 'Erken Seçim Şart'
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Bingöl'de yaptığı açıklamada ekonomik şartlar ve toplumsal kutuplaşmanın yönetilemez noktaya geldiğini savunarak erken seçim çağrısında bulundu.
04.04.2026
02:00
Gençliğin
Gençliğin 'Abisi' Arif Kaya İlçe Müdürü Oldu
Genç ilçesinde uzun yıllar Spor Eğitim Uzmanı olarak görev yapan Arif Kaya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevine getirildi. Kaya'nın görevlendirmesi spor camiasında memnuniyetle karşılandı.
04.04.2026
01:26
HÜDA PAR`dan İmar Talebine Ret: `Emsal Oluşturur`
HÜDA PAR'dan İmar Talebine Ret: 'Emsal Oluşturur'
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Genç Belediye Meclisi'nde gündeme gelen parsele özel imar talebine iki ayrı toplantıda da ret oyu verdiklerini açıkladı. Talebin ise Yeniden Refah Partisi oylarıyla kabul edildiği belirtildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın