AKP yönetimi 25 yaşla ilgili düzenlemeyi YSK'ya danışacak. YSK'nın 25 yaşla ilgili düzenlemenin 22 Temmuz seçimlerinde uygulanamayacağı kararı vermesi durumunda AKP bu düzenlemeyi geri çekecek.
AKP MYK toplantısında, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığının geri çekilmesi konusunda milletvekilleri arasında görüş ayrılıkları yaşandığı ancak daha sonra çekilme kararı alındığı belirtildi. Öte yandan, AKP Grubu'nun hazırladığı ve Anayasa Komisyonu'nda kabul edilen Anayasa değişikliği teklifinin, Genel Kurul'da görüşülmesine karar verildiği öğrenildi.
Teklifte, 5 artı 5, cumhurbaşkanını halkın seçmesi, milletvekili seçimlerinin 4 yıla indirilmesi ve Meclis'te toplantı yeter sayısının 184 olarak düzenlenmesi öngörülüyor.
Bu arada AKP Grubu, yarın Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurarak 25 yaşla ilgili düzenlemenin 22 Temmuz'da yapılacak seçimlerde sıkıntı yaratıp yaratmayacağını soracak. YSK'nın vereceği yanıt üzerine 25 yaşla ilgili düzenlemenin Genel Kurul'da ikinci turu yapılacak ya da teklif geri çekilecek.
Haberturk