KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2025 Pazartesi
°C

26 kalaşnikof ele geçirildi

Son günlerde saldırılarını artıran terör örgütü PKK'nın şehir merkezindeki yandaşlarına yönelik düzenlenen operasyonlarda 26 Kalaşnikof marka tüfek ile 1 tabanca ele geçirildi.

26 kalaşnikof ele geçirildi
03 EKİM 2011 PAZARTESİ 16:55
0
2364
0
AA aa

Saman yüklü bir kamyonet kasasında ele geçirilen silahların terör örgütü PKK için Bingöl kırsalına götürülmek istendiği ortaya çıktı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri önemli bir çalışmaya imza attı.Terörörgütü PKK'nın şehirdeki yandaşlarının temin ettiği ve Bingöl kırsalına göndermek için hazırladığı 26 Kalaşnikof marka piyade tüfeği, 1 adet tabanca, bin 500 Kalaşnikof mermisi ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. DiyarbakırEmniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne sergilenen silah ve mühimmatları, bölücü terör örgütünün kırsal alanına lojistik destek sağlayan kişilerin temin ettiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, silahların Bingöl kırsalındaki örgüt mensuplarına ulaştırılmak üzere saman çuvalları içerisine yerleştirildiği belirtildi. Açıklamada, "Silah ve mühimmatları bir kamyonetin kasasına, saman balyalarının arasına gizleyerek Diyarbakır'a doğru geldikleri yönünde alınan istihbari bilgiler doğrultusunda operasyon yapılmıştı. Operasyonda 26 Kalaşnikof marka piyade tüfeği, 24 adet bu tüfeklere ait şarjör, bin 500 adet Kalaşnikof mermisi, 1 adet tabanca, 1 adet tabanca şarjörü, 2 adet 9 mm çaplı fişek, örgütsel not ve dökümanlar, cep telefonları, sim kartlar ve hafıza kartları ele geçirilmiştir." denildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan 2 kişinin sorgularının ardından adli makamlara sevk edildiği belirtildi.

KALAŞNİKOFLAR SURİYE SINIRINDAN TÜRKİYE'YE GETİRİLMİŞ

Terör örgütü PKK'nın vazgeçilmez silahı olan Kalaşnikoflarla ilgili önemli ayrıntılar da ortaya çıktı. Silahların son günlerde ciddi lojistik destek sıkıntısı çeken PKK'nın Diyarbakır ve Bingöl kırsalındaki mensuplarına gönderildiği ve Suriye sınırından Türkiye'ye getirildiği belirtildi. Silahların Diyarbakır'ın Lice ve Bingöl'ün Genç ilçesinden kırsaldaki PKK'lılara teslim edileceğinin planlandığı, ancak Diyarbakır polisinin şehir merkezinde düzenlediği operasyonda ele geçirdiği kaydedildi.
 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2025
02:56
Bingöl`de trafik kazası: 11 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 11 yaralı
Bingöl'de iki hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 11 kişi yaralandı.
18.08.2025
02:55
Dilektepelilerin en büyük dileği sağlıklı su!
Dilektepelilerin en büyük dileği sağlıklı su!
Dilektepe Köyü'nde İçme Suyu Çilesi: Çeşmeden Çamurlu ve Köpüklü Su Akıyor
18.08.2025
02:54
Üniversiteye ‘Sorumluluk` Çağrısı!
Üniversiteye 'Sorumluluk' Çağrısı!
Bingöl Üniversitesi Termal Tesislerinde yaşanan boğulma vakası üzerine açıklamada bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Kuyuldar; 'Önlemler, kâğıt üzerinde değil, fiilen ve eksiksiz olarak hayata geçirilmelidir' dedi.
18.08.2025
02:53
Askeri helikopter onlar için havalandı!
Askeri helikopter onlar için havalandı!
Bingöl'de ulaşımın güçlükle sağlandığı bölgede zehirlenen 4 vatandaş, askeri helikopterle alınarak hastaneye ulaştırıldı.
18.08.2025
02:52
Bu yöntemle yama olur mu?
Bu yöntemle yama olur mu?
Karlıova İlçesi Bağlıisa grup köy yolunda toprak üzerine zift serpiştirilerek yama çalışması yapıldığını iddia eden DEM Partili Meclis Üyeleri; 'Yapılan bu asfalt çalışması bırakın bir kışı, sonbahar yağmurlarını bile çıkaramaz' dediler.
18.08.2025
02:50
Dünya Dinlerine
Dünya Dinlerine 'Kuraklığa Karşı Tek Ses Olma' Çağrısı!
Almanya'daki camilere mektup bıraktıklarını, Diyanet İşleri Başkanlığı, Vatikan ve diğer din merkezlerine de mektup göndereceklerini belirten Hungo bungo Hareketi Başkanı Bilal Salcı, gelecek kuşaklara savaşsız, açlık olmayan, yoksulluğun, hastalıkların ve göçün bittiği bir yeni dünya bırakılabileceğinin altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın