KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

270 yıl sonra bir araya geldiler

Yaklaşık 270 yıl önce Bingöl'de birbirinden ayrılıp Anadolu'nun değişik yerlerine dağılan 7 kardeşin torunları Urfa'da yapılan yemekli mevlit etkinliğinde bir araya geldiler.

270 yıl sonra bir araya geldiler
14 KASIM 2013 PERŞEMBE 22:18
0
2812
0
AA aa

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan mevlide Hür Dava Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, Hür Dava Partisi Eyübiye Merkez İlçe Başkanı Mehmet Şılaş Alkanat, Hür Dava Partisi Mersin İl Başkanı Salih Demir, Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi Başkanı Nuri Güler ve çok sayıda partili katıldı.

Mevlitte açılış konuşması yapan Şahine aşiretinin bir kolu olan Kahraman ailesinden Mehmet Ali Kahraman, bu toplantıyı düzenlemelerinin amacının akrabalık bağlarını ortaya çıkarmak olduğunu söyledi. Bundan sonra gerek Urfa'da gerek Diyarbakır'da gerek Mardin'de ve gerek diğer yerlerde bulunan kardeşlerimize düşen görev, yekvücut olup bu akrabalık ve kardeşlik bağını pekiştirmek ve bu bağı sürdürmek olduğunu belirten Kahraman, 270 yıl önce 7 kardeşin neden birbirinden ayrıldığını ise şöyle anlattı: "Yıllar önce dedelerimiz İslam dininin talimatı doğrultusunda kendi şeref ve iffetini korumak ve ona sahip çıkmak uğruna başka yerlere göç etmek zorunda kalmışlardır. Örneğin Bingöl, Diyarbakır, Mardin ve diğer yerlerde olduğu gibi ama Cenabı Allah'a hamdolsun ki bizleri buluşturup kıyamete kadar sürecek olan bağımızı dedelerimizin yazmış olduğu şecere sayesinde yeniden inşa edeceğiz Allah dedelerimizin düştüğü bu ayrılığa bizi bir daha düşürmesin." dedi.

Kürtçe konuşan Molla Kerbela Şanlı, konuşmasına muharrem ayı olması dolayısı ile Hz. Hüseyin ve Kerbela olayını anlatarak başladı.

Zamanında birbirinden ayrılan ailelerin bugün burada bir araya geldiklerini ifade eden Molla Kerbela, 'Kim zengin olmayı istiyorsa. Serveti olsun istiyorsa, fakirlikten yoksulluktan kurtulmak istiyorsa, akrabanın hakkını hukukunu yerine getirsin sıla-i rahim yapsın." hadisini hatırlatarak, sıla-i rahimin önemine değindi.

"Akrabalık bağını kesen cemaatimizde oturmasın"

"Resulullah, 'akrabası ile ziyareti kesen cemaatimizde oturmasın' dediği zaman bir genç kalkıp gitti kısa bir süre sonra geldi. Resulullah o gence neden gidip tekrar geldiğini sorduğunda ise benim teyzem ile aram iyi değildi onu düzeltip halellik dileyip geldim" dediğini anlatan Molla Kerbela, "Kardeşliğimizi İslam üzerine tesis edelim. Akrabalığımız İslam kardeşliği üzerine olsun. Resulullah'ın yolu sahabelerin yolu, tabiinlerin yolu üzerine olsun. Zulüm üzerine olan kardeşlik ahret gününde azaptır." şeklinde konuştu.

Kardeşliğin önemi üzerine konuşmasını sürdüren Molla Kerbela, "Adamın biri bir ölüm döşeğinde iken akrabalarını topluyor. Onlara bir demet çubuğu göstererek bunu kırmalarını istiyor. Fakat çubuk demetini kıramıyorlar. Ondan sonra ölüm döşeğinde olan adam o çubukları tek tek çıkarıp kırıyor ve diyor ki, işte siz de böyle parçalanırsanız tek tek sizi kırarlar ama siz İslam kardeşliği üzerine birlik olursanız size kimsenin gücü yetmez diyor.

Keçi kılı tek başına zayıf olur ama binlerce kılın bir araya gelmesi ile kalın kopmaz ipler meydana gelir. Hıristiyanlara, Yahudilere ve kâfirlere karşı İslam ümmetinin birlik içinde olması gerektiğini, aksi halde bizi parçalara bölüp yutacaklarını ki zaten şuan da yapmaya çalıştıkları tek şeyin bu olduğunu" söyleyerek muhacir ve ensar kardeşliğini anlattı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.05.2026
19:14
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl Online tarafından düzenlenen ve her kullanıcının yalnızca bir kez oy kullanabildiği elektronik seçim anketi tamamlandı. Toplam 3 bin 84 kişinin katıldığı ankette seçmenin parti tercihleri, milletvekili performanslarına bakışı ve aday beklentileri dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu.
11.05.2026
19:08
Bingöl İŞKUR`dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl İŞKUR'dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
15:56
Kiğı`da siyanürlü maden tepkisi:
Kiğı'da siyanürlü maden tepkisi: 'Peri Vadisi talana teslim edilmesin'
Kiğı Peri Vadisi'nde planlanan siyanürlü maden arama faaliyetlerine karşı bir araya gelen platform ve dernekler, doğa, su kaynakları ve yaşam alanlarının tehdit altında olduğunu belirterek madencilik projelerine tepki gösterdi.
11.05.2026
15:40
Bingöl`de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'ün Genç ilçesinde ilk kez düzenlenen Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, üç gün süren heyecan dolu yarışların ardından tamamlandı. Yarışlar boyunca sporcuların performansı izleyenlerden alkış alırken, organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın