KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ekim 2026 Cumartesi

271 hasta kurtarıldı

Acil Sağlık Hizmetleri hakkında basın açıklaması yapan Bingöl İl Sağlık Müdürü Abdullah Demir, “İlimizde yaşanan yoğun kış şartlarında tam paletli ambulanslarla 8, 4x4 kar paletli ambulanslarla 254, hava ambulansı ile 9 hasta olmak üzere toplamda 271 hasta taşındı” dedi.

271 hasta kurtarıldı
28 MART 2016 PAZARTESİ 22:42
0
1970
0
AA aa

 İlk Acil Sağlık Hizmetleri hakkında bilgi veren Demir, İl genelinde 16 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda, 30 ambulans ve 232 personel ile 7 gün/24 saat hizmet verildiğini söyledi.

2015 yılı içerisinde il genelinde 20 Bin 934 hastaya acil sağlık hizmeti verildiğini kaydeden Demir, şunları söyledi: “2015 yılında Bakanlığımızca alımı yapılan 2015 model ambulanslardan 7 adet yeni ambulans tahsisi yapılmıştır. Valiliğimiz tarafından 112 hizmetlerinde kullanılmak üzere Müdürlüğümüze bir adet 2015 model Çekici Kamyon tahsis edilmiştir. Bakanlığımız Acil Sağlık Hizmetleri bünyesindeki kara, hava ve deniz ambulansları yanında, dünyada örneği bulunmayan ulusal medikal kurtarma ekiplerimizle (UMKE), acil ve afet durumlarında etkili ve hızlı medikal müdahale ve hasta naklini sağlayacak kapasiteye ulaşmıştır. Türkiye genelinde 2323 acil sağlık hizmeti istasyonu, 5073 kara ambulansı, 17 helikopter, 3 uçak ve 6 deniz ambulansı ile acil sağlık hizmetleri yürütülmektedir. 2015 yılında ise kara ambulansları ile 4.310.102 hasta nakli ve acil yardım hizmeti verilmiştir. Bugüne kadar uçak ambulanslar ile 8371, helikopter ambulanslarla 22.379 ve deniz ambulanslarla 7.233 hasta taşınmıştır. İlimizde yaşanan yoğun kış şartlarında tam paletli ambulanslarla 8, 4X4 kar paletli ambulanslarla 254, hava ambulansı ile 9 hasta taşınmıştır.”

MİSAFİR ANNE OTELLERİ

Merkez ve üç ilçedeki hastaneler misafir anne otelleri kurulduğunu kaydeden Demir, “Doğumu yaklaşan gebelerin yoğun kış şartlarında sıkıntı yaşamamaları için Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Genç Devlet Hastanesi, Solhan Devlet Hastanesi ve Karlıova Devlet Hastanesi bünyesinde misafir anne oteli kurulmuş olup, hizmete devam etmektedir” dedi.

Sağlık Bakanlığı'nca düzenlenen ‘Yaşama Yol Ver' projesi kapsamında il merkezi ve ilçelerde 112'ler hakkında halka açık etkinlikler düzenlendiğini belirten Demir, “Ayrıca ilkokul öğrencilerine 112'leri tanıtıcı boyama kitabı, kalem, silgi ve etiket dağıtımı yapıldı ve yılsonuna kadar da devam edecek” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın