KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Eylül 2025 Çarşamba
°C

28 milyon TL'lik destek planı açıklandı

Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantısı, Elazığ Valiliği'nde bölge valileri ve kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda, TRB-1 bölgesindeki mikro ve küçük işletmelerin yeşil dönüşüm yatırımları için 28 milyon TL bütçeli hibe desteği programı tanıtıldı.

28 milyon TL`lik destek planı açıklandı
17 TEMMUZ 2025 PERŞEMBE 13:47
1
915
1
AA aa

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Yönetim Kurulu Temmuz ayı toplantısı, Elazığ Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu başkanlık ederken, Malatya Valisi Seddar Yavuz, Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Tunceli Valisi Şefik Aygöl, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Ticaret ve Sanayi Odası ile İl Genel Meclisi başkanları ve FKA Genel Sekreter vekili Mehmet Şirin Budancamanak katıldı.

Toplantıda konuşan FKA yönetim kurulu dönem başkanı Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, TRB-1 bölgesinde faaliyet gösteren mikro ve küçük işletmelerin, kooperatiflerin ve üretici birliklerinin sanayi, turizm ve kırsal kalkınma alanlarındaki yeşil dönüşüm yatırımlarına yönelik 28 milyon TL bütçeli bir hibe desteği programı başlatıldığını duyurdu.

Vali Hatipoğlu, "Sosyal kapsayıcılığı, güçlü kaynak yönetimini ve dirençli bir bölgesel ekonomiyi hedefleyen bu destek programıyla, bölgemizde sürdürülebilir kalkınmayı destekleyecek projeleri hayata geçirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Ayrıca toplantıda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde hazırlanan 'Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı' çerçevesinde, bölge illerinin potansiyel yatırım alanları ve bu alanlara sağlanacak desteklere de değinen Hatipoğlu,

"Toplantımızda ajansımızca sosyal kapsayıcılığı, güçlü kaynakları verimli kullanan ve dirençli bir bölgesel ekonomi oluşturulması amacıyla TRB-1 bölgesinde faaliyet gösteren mikro küçük işletmeler, kooperatifler ve üretici birliklerinin sanayi, turizm ve kırsal kalkınma alanlarındaki yeşil dönüşüm yatırımlarının desteklenmesi amacıyla ilan edilen 28 milyon Türk lirası bütçeli yeşil ve kapsayıcı kalkınma hibe desteği programımız kapsamında bölgemizde hayata geçirilebilecek konu başlıklarını ele alacağız. Bölgemizde uygun başvuru şartlarını taşıyan tüm potansiyel başvuru sahiplerini programdan yararlanmaya davet ediyoruz. Toplantımızda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yerel kalkınma hamlesi doğrultusunda hazırlanan ve 81 ilimizin potansiyelini harekete geçirmek, bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmak ve her bir ilimizi kalkınma seferberliğine dahil etmek amacıyla hayata geçirilen ve kalkınma ajansları eliyle yürütülecek olan yerel kalkınma hamlesi teşvik programı ile bu program kapsamında bölge illerimiz için yerel dinamikler ve potansiyeller çerçevesinde belirlenen yatırım konuları üzerinden sağlanacak destekleri ele alacağız. Bölgemizin kalkınma potansiyelini harekete geçirmesi ve yerel istihdamı arttırması açısından çok kıymetli olduğunu değerlendirdiğimiz program kapsamında yatırımcıları bölge illerimize davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

İHA

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115244)
17 Temmuz 2025 Perşembe 15:36
Okadar destek geliyor bizim hak sahipliği toplu konutlar için yer seçimi neden belirlenmiyor diğer iller den ne farkımız var.
03.09.2025
18:09
AK Parti`ye katılmıştılar! Rozetleri takıldı
AK Parti'ye katılmıştılar! Rozetleri takıldı
Yeniden Refah Partisi'nden istifa edip AK Parti'ye katılan Bingöl Belediyesi Meclis üyelerinin parti rozetleri, Bingöl'e gelen AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Demir tarafından takıldı.
03.09.2025
17:50
'Hizmet bizim işimiz, hezimet CHP'nin işi'
AK Parti'nin 'Türkiye Buluşmaları' kapsamında Bingöl'e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Demir, CHP'ye yüklendi: 'Hizmet bizim işimiz. Eser üretmek bizim işimiz. Hezimet CHP'nin işi, hasar CHP'nin işi, siyasete gölge düşürmek CHP'nin işi' dedi.
03.09.2025
15:25
Türkiye`de Yatırımın Yeni Adresi: Trinkfon, İlk Kampanyasında Forbody ile Yatırımcıları Buluşturuyor
Türkiye'de Yatırımın Yeni Adresi: Trinkfon, İlk Kampanyasında Forbody ile Yatırımcıları Buluşturuyor
Trinkfon, SPK lisanslı paya dayalı kitle fonlama platformu olarak faaliyetlerine başladı. İlk yatırım kampanyası, spor ve sağlıklı yaşam uygulaması Forbody ile Ekim 2025'te hayata geçecek. Yatırımcılar, küçük tutarlarla girişimlere ortak olma fırsatı yakalayacak.
03.09.2025
15:14
12 Bingölspor`dan Efrayim bebek için anlamlı destek
12 Bingölspor'dan Efrayim bebek için anlamlı destek
TFF 3. Lig temsilcimiz 12Bingölspor, ligde oynanacak ilk maçın gelirini hayatta kalma mücadelesi veren Bingöllü SMA hastası Efrayim Gökalp için bağışlayacak.
03.09.2025
14:49
Havaya ateş eden, trafikte yol kesenlere ceza yolda
Havaya ateş eden, trafikte yol kesenlere ceza yolda
Adalet Bakanı Tunç, trafikte yol kesen ve düğünlerde havaya ateş açan magandalara ilişkin yeni pakette yer alacak olan cezalardan bahsetti.
03.09.2025
13:33
Motorine bir zam daha! Bingöl`de ne kadar olacak?
Motorine bir zam daha! Bingöl'de ne kadar olacak?
Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar akaryakıt fiyatlarını etkilerken, motorine bir zam daha geleceği bildirildi. Yeni zamla birlikte Bingöl'de motorin fiyatı 57 TL'ye yaklaşacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın