KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Temmuz 2026 Salı
°C

283 konuttan 100 konutun inşaatına başlandı

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün 2011 yılı yatırım programında bulunan Evini Yapana Yardım (EYY) metoduyla yapılacak olan 283 adet afet konutundan 100 konutun inşaatına başlanıldı.

283 konuttan 100 konutun inşaatına başlandı
27 EYLÜL 2011 SALI 23:48
0
2533
0
AA aa

Bingöl Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün Ağustos ayı faaliyet raporunu açıklandı. Açıklanan faaliyet raporunda 2011 yılı yatırım programında bulunan Evini Yapana Yardım (EYY) metoduyla yapılacak olan 283 adet afet konutundan 100 konutun inşaatına başlanıldığı ve bu konutlar için 787 bin 200 TL ödeme yapıldığı kaydedildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne ait olan faaliyet raporunda şu bilgilere yer verildi:

1- 2011 yılı yatırım programında bulunan EYY'li 283 adet afet konutundan 100 konutun inşaatına başlanılmıştır.  Bunlar için toplam 787.200 TL ödeme yapılmıştır. 2011 yılı yatırım programında bulunan EYY'li 270 adet ağır hasarlı ahır inşaatına başlanılmış ve inşaatlar devam etmektedir. 2011 yılı yatırım programında bulunan EYY'li 151 adet orta hasarlı ahırın ise ödeneği olmadığından inşaatlarına başlanılmamıştır.

2- İhaleli 122 konutun 53 adedi ihale edilmek üzere il özel idaresine gönderilmiştir. Geriye kalan 69 konutun ihale işlemleri ise devam etmektedir.

3- Genç ilçesine bağlı köylerde 3 grup halinde ihale edilen 85 adet afet konutunun inşaatlarına devam edilmekte ve inşaat seviyeleri % 40 civarındadır.

4- 2011 yılı yatırım programında bulunan 13 adet alt yapının 2 adedi bitirilmiş olup, 2 adedinin ise fiziki seviyeleri tamamlanma aşamasındadır. Geriye kalan 9 adet alt yapı işi ise ihaleleri yapılmış ve inşaatları %70 civarında devam etmektedir.

5- Adaklı ilçe merkezinde bulunan ve 4864 sayılı kanuna göre inşaatları devam eden 194 afet konutlarından 90 adet konutun inşaatlarına başlanılmış olup, ortalama % 40'lık ödeme yapılmıştır.

EYLÜL AYI HEDEF VE FAALİYET PLANI

1- İlimizde olabilecek bir afet veya trafik kazalarına karşı müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan Acil Kurtarma ve Yardım Timi 24 saat esasına göre her an göreve hazır tutulmaktadır.

2- İlk defa Devlet Memuru olarak kurumumuza atamaları yapılan personelin Hizmetiçi Eğitim faaliyetlerine alınmaları için Temel Eğitim ve Hazırlayıcı Eğitim Programları hazırlanmış olup, Devlet Personel Başkanlığından temin edilecek eğitim materyallerine bağlı olarak en yakın zamanda eğitimlere başlanılacak.

3- İlimize ait Afet ve Acil Eylem Planının hazırlanması için tüm kurumlardan alınan personel ve araç bilgileri doğrultusunda il planı hazırlama çalışmaları devam etmektedir.

4- 08.03.2010 tarihli depremde etkililik oluru verilen toplam 40 köyde merkeze bağlı 32 köy den 22 köyün yer seçim işlemleri tamamlanmış olup geriye kalan 10 köyün yer seçim işlemleri tapuları müşterek olduğu için işlemler devam etmektedir.

5- Genç ilçesine bağlı 8 köyde yer seçim işlemleri tamamlanmış olup onay aşamasına gelinmiştir.

6- Çeşitli doğal afetlerden dolayı konutları tamamlanan 32 yeni yerleşim yerinin altyapı işleri için 2012 yılı yatırım programına teklifleri yapılmış olup, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından ödenek talebinde bulunulmuştur.  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.07.2026
12:06
Fırat Havzası Projesi`yle Bingöl`e kırsal kalkınma desteği
Fırat Havzası Projesi'yle Bingöl'e kırsal kalkınma desteği
Bingöl dahil 6 ildeki 400 orman köyünde yaklaşık 40 bin haneye ulaşılması hedeflenen proje çerçevesinde başta kadınlar ve gençler olmak üzere kırsal alanda üretim yapan vatandaşlara yaklaşık 86 milyon avro tutarında hibe ve kredi desteği sağlanacak. Bingöl'ün 5 ilçesi projeden yararlanacak. İşte o ilçeler ve detayları…
21.07.2026
11:08
Bingöl`de araç uçuruma yuvarlandı: 1 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'de araç uçuruma yuvarlandı: 1 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde aracın uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti.
21.07.2026
00:22
Terör soruşturmalarında yeni dönem! Tüm illerde özel bürolar kurulacak
Terör soruşturmalarında yeni dönem! Tüm illerde özel bürolar kurulacak
Adalet Bakanı Akın Gürlek'in talimatıyla, terör suçlarına ilişkin soruşturmaların daha etkin, koordineli ve uzmanlaşmış şekilde yürütülmesi amacıyla tüm il Cumhuriyet başsavcılıkları bünyesinde müstakil 'Terör Suçları Soruşturma Büroları' kurulmasına karar verildi.
21.07.2026
00:03
Suudi Arabistan`dan umre vizesinde yeni düzenleme
Suudi Arabistan'dan umre vizesinde yeni düzenleme
Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, çok girişli umre vizesinin kullanım şartlarında değişikliğe gitti. Yeni düzenlemeyle vize sahipleri, vizenin geçerlilik süresi boyunca ülkeye birden fazla kez giriş ve çıkış yapabilecek. Ancak toplam konaklama süresi 90 günle sınırlandırılacak.
20.07.2026
23:51
Cevdet Yılmaz:
Cevdet Yılmaz: 'Kıbrıs hiçbir zaman bir Rum adası olmayacaktır'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yanında olmaya devam edeceğini belirterek, 'Kıbrıs hiçbir zaman bir Rum adası olmayacaktır' dedi.
20.07.2026
23:50
Çakan, Ağrı`daki görevine başladı
Çakan, Ağrı'daki görevine başladı
Bingöl İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevinden Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Abdulhaluk Çakan, düzenlenen devir teslim töreniyle yeni görevine başladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın