KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Temmuz 2026 Perşembe
°C

283 konuttan 100 konutun inşaatına başlandı

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün 2011 yılı yatırım programında bulunan Evini Yapana Yardım (EYY) metoduyla yapılacak olan 283 adet afet konutundan 100 konutun inşaatına başlanıldı.

283 konuttan 100 konutun inşaatına başlandı
27 EYLÜL 2011 SALI 23:48
0
2546
0
AA aa

Bingöl Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün Ağustos ayı faaliyet raporunu açıklandı. Açıklanan faaliyet raporunda 2011 yılı yatırım programında bulunan Evini Yapana Yardım (EYY) metoduyla yapılacak olan 283 adet afet konutundan 100 konutun inşaatına başlanıldığı ve bu konutlar için 787 bin 200 TL ödeme yapıldığı kaydedildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne ait olan faaliyet raporunda şu bilgilere yer verildi:

1- 2011 yılı yatırım programında bulunan EYY'li 283 adet afet konutundan 100 konutun inşaatına başlanılmıştır.  Bunlar için toplam 787.200 TL ödeme yapılmıştır. 2011 yılı yatırım programında bulunan EYY'li 270 adet ağır hasarlı ahır inşaatına başlanılmış ve inşaatlar devam etmektedir. 2011 yılı yatırım programında bulunan EYY'li 151 adet orta hasarlı ahırın ise ödeneği olmadığından inşaatlarına başlanılmamıştır.

2- İhaleli 122 konutun 53 adedi ihale edilmek üzere il özel idaresine gönderilmiştir. Geriye kalan 69 konutun ihale işlemleri ise devam etmektedir.

3- Genç ilçesine bağlı köylerde 3 grup halinde ihale edilen 85 adet afet konutunun inşaatlarına devam edilmekte ve inşaat seviyeleri % 40 civarındadır.

4- 2011 yılı yatırım programında bulunan 13 adet alt yapının 2 adedi bitirilmiş olup, 2 adedinin ise fiziki seviyeleri tamamlanma aşamasındadır. Geriye kalan 9 adet alt yapı işi ise ihaleleri yapılmış ve inşaatları %70 civarında devam etmektedir.

5- Adaklı ilçe merkezinde bulunan ve 4864 sayılı kanuna göre inşaatları devam eden 194 afet konutlarından 90 adet konutun inşaatlarına başlanılmış olup, ortalama % 40'lık ödeme yapılmıştır.

EYLÜL AYI HEDEF VE FAALİYET PLANI

1- İlimizde olabilecek bir afet veya trafik kazalarına karşı müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan Acil Kurtarma ve Yardım Timi 24 saat esasına göre her an göreve hazır tutulmaktadır.

2- İlk defa Devlet Memuru olarak kurumumuza atamaları yapılan personelin Hizmetiçi Eğitim faaliyetlerine alınmaları için Temel Eğitim ve Hazırlayıcı Eğitim Programları hazırlanmış olup, Devlet Personel Başkanlığından temin edilecek eğitim materyallerine bağlı olarak en yakın zamanda eğitimlere başlanılacak.

3- İlimize ait Afet ve Acil Eylem Planının hazırlanması için tüm kurumlardan alınan personel ve araç bilgileri doğrultusunda il planı hazırlama çalışmaları devam etmektedir.

4- 08.03.2010 tarihli depremde etkililik oluru verilen toplam 40 köyde merkeze bağlı 32 köy den 22 köyün yer seçim işlemleri tamamlanmış olup geriye kalan 10 köyün yer seçim işlemleri tapuları müşterek olduğu için işlemler devam etmektedir.

5- Genç ilçesine bağlı 8 köyde yer seçim işlemleri tamamlanmış olup onay aşamasına gelinmiştir.

6- Çeşitli doğal afetlerden dolayı konutları tamamlanan 32 yeni yerleşim yerinin altyapı işleri için 2012 yılı yatırım programına teklifleri yapılmış olup, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından ödenek talebinde bulunulmuştur.  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.07.2026
19:39
234 Paket Çalıntı Sigarayla Yakalandı, Tutuklandı
234 Paket Çalıntı Sigarayla Yakalandı, Tutuklandı
Bingöl'de bir iş yerinden çalınan 234 paket sigarayla yakalanan şüpheli, polis ekiplerinin çalışması sonucu gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
30.07.2026
19:26
Gündoğdu Kavşağı`nda Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Gündoğdu Kavşağı'nda Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl merkez Gündoğdu Kavşağı'nda minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
30.07.2026
19:08
3. Kısım Sanayi Sitesi`nde Hedef Ulaşım Sorununu Bitirmek
3. Kısım Sanayi Sitesi'nde Hedef Ulaşım Sorununu Bitirmek
501 iş yerinden oluşan ve bunlardan 200'ünün faaliyete başladığı 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi'nde, geçen yıl 3 bin 600 metrelik sıcak asfalt tamamlanırken, bu yıl kalan 11 kilometrelik yol ağının bitirilmesi hedefleniyor.
30.07.2026
12:06
25 Kovan Kül Oldu, Bingöllü Arıcılar Kenetlendi
25 Kovan Kül Oldu, Bingöllü Arıcılar Kenetlendi
Solhan'da Yakup Koçak'a ait 25 arı kovanının kundaklandığı iddiası üzerine başlatılan inceleme sürerken, Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği mağdur üretici için dayanışma kampanyası başlattı. Birlik Başkanı Mehmet Ali Aba, tüm arıcılara 'Bir kovan da sen ver' çağrısında bulundu.
30.07.2026
10:44
Motorine Dev Zam Kapıda!
Motorine Dev Zam Kapıda!
Akaryakıt sektöründen gelen son bilgilere göre motorin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren 5 TL'ye varan zam bekleniyor. Zam gereksiniminin ÖTV'den karşılanmaması halinde Bingöl'de motorinin litre fiyatı 85 TL'ye ulaşacak.
29.07.2026
20:48
Baraç`tan TOKİ Teslimat Sürecine Tepki
Baraç'tan TOKİ Teslimat Sürecine Tepki
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 'Hak sahipleri yeni mali yüklerle karşı karşıya, Bingöl milletvekilleri neden sessiz?'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın