KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Haziran 2026 Pazar
°C

29 işsiz bayana nitelik kazandırıldı

Bingöl ESOB Başkanı Yılmaz Çapak; Kadın İstihdamının Artırılması Hibe Programı çerçevesinde gerçekleştirilen proje ile 29 işsiz bayana 4 ay teorik eğitim, 2 ayda uygulama atölyelerinde eğitimler verilerek işsiz bayanlara nitelik kazandırıldığını söyledi.

29 işsiz bayana nitelik kazandırıldı
12 NİSAN 2011 SALI 09:28
0
2091
0
AA aa

“Kadın İstihdamının Artırılması Hibe Programı” çerçevesinde gerçekleştirilen “Trikotaj Sektörünün Nitelikli İşgücü Temini” isimli projesinin 2. yerel paydaşlar toplantısını gerçekleştirdiklerini belirten Çapak, gerçekleştirilen bu proje ile 29 işsiz bayana 4 ay teorik eğitim, 2 ayda uygulama atölyelerinde eğitimler verilerek işsiz bayanlara nitelik kazandırıldığını söyledi.
Bu eğitimlerde kursiyerlere triko ve sektörle ilgili genel bilgiler verildiğini belirten Çapak; “Bilgisayarlı model ve tasarım dersleri, overlok makinelerinde uygulama, romeyöz makinesinde uygulama, dikiş makinesinde uygulama, reşme makinesinde uygulama, ütüleme gibi konularda 864 saat eğitim verilmiştir.

 Bu eğitimlerin sonucunda bu kızlarımızın işgücü piyasasına erişimlerinin sağlanması genel hedeflerimizden biri olmuştur. İlimizde triko işletmeleri, terziler, tuhafiyeciler ve alt hizmetler de nitelikli işgücüne bu sektörler var oldukça ihtiyaç sürecektir.

Bu kapsamda 29 işsiz bayanımıza proje kapsamında overlok, yaka takma hazırlama, makine-singer dikişi fitil atma zigzag ile bilgisayar desen tasarımı eğitimleri verilerek, bu sektördeki ihtiyacın giderilmesine katkı sağlamak hedeflerimizden olmuştur. Aramızda bulunan bu işletme sahiplerinin de ihtiyaçlarını eğitim almış, nitelikli hale getirilmiş bu kursiyerlerimizden karşılamaları projemiz hedeflerindendir. Böylece trikotaj sektörünün ihtiyaç duymuş olduğu, nitelikli iş gücü isteğine, projemiz ile bir nebzede olsun katkı sağlamış olacağız” ifadelerini kullandı. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.06.2026
23:10
HSK Kararnamesi Yayımlandı! Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı değişti
HSK Kararnamesi Yayımlandı! Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı değişti
HSK'nın 2026 yılı Ana Kararnamesi ile Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanırken; Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığına Boyabat Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın getirildi.
12.06.2026
21:00
Bingöl`e 174 Milyon Liralık KÖYDES Ödeneği
Bingöl'e 174 Milyon Liralık KÖYDES Ödeneği
2026 yılı KÖYDES ödenekleri açıklandı. Bingöl ve ilçelerine toplam 174 milyon 355 bin 330 TL kaynak ayrılırken, ödeneklerin yüzde 25'inin İl Özel İdaresi ortak alım giderleri için kesileceği bildirildi.
12.06.2026
20:21
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 2 Tutuklama
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 2 Tutuklama
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Bingöl, Diyarbakır ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 2'si tutuklandı.
12.06.2026
20:19
Açıkbaş`a vefa! Gözyaşlarıyla anıldı
Açıkbaş'a vefa! Gözyaşlarıyla anıldı
Bingöl'de uzun yıllar sivil toplum alanında aktif rol üstlenen, toplumsal uzlaşıya sunduğu katkılarla tanınan ve geçtiğimiz yıl kanser tedavisi görürken vefat ederek kenti yasa boğan eski Bingöl Kent Konseyi eski başkanı merhum Orhan Açıkbaş, düzenlenen anlamlı bir programla anıldı.
12.06.2026
19:35
Hünerleriyle başarılarını taçlandırdılar
Hünerleriyle başarılarını taçlandırdılar
Bingöl'de sosyal hizmetler kurumlarında koruma ve bakım altında bulunan öğrenciler arasında düzenlenen Hadis Ezberleme ve Şiir Okuma Yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.
12.06.2026
19:34
Bingöl Balı Üreticileri Birliği`nden Solhan Belediyesi`ne Ziyaret
Bingöl Balı Üreticileri Birliği'nden Solhan Belediyesi'ne Ziyaret
Bingöl Balı Üreticileri Birliği yönetimi, Solhan Belediye Başkanı Abdülhakim Yıldız'ı ziyaret ederek Bingöl balının geleceği, üreticilerin talepleri ve sektörde yaşanan sorunları görüştü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın