KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Eylül 2025 Pazartesi
°C

3 aralık dünya engelliler günü

Bingöl'de, 3 aralık dünya engelliler günü nedeniyle bir basın açıklaması düzenledi.

3 aralık dünya engelliler günü
04 ARALIK 2017 PAZARTESİ 02:54
0
2056
0
AA aa

Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından merkez Dörtyol saat kulesi önünde kurulan ‘Erişilebilirlik' standını ziyaret eden Bingöl Valisi Ali Mantı ve merkezde faaliyet gösteren engelli dernekleri, bir basın açıklaması düzenledi.

Engelli dernekleri adına açıklama yapan Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Mücahit Korkuata, engellilerin sadece özel günlerde hatırlanmaması gerektiğini söyledi.

Engeliler gününün çeşitli etkinlikler kapsamında dünyanın her yerinde kutlandığını anımsatan Korkutata; “Amacımız farkındalık oluşturup engellilerin sesi olarak onların sıkıntılarını dile getirmektir. 2020 yasasıyla vücut bulan engelliler birçok alanda bağımsızlığını ilan etmiştir. Engellilik farklı nedenlerden dolayı oluşan bozuklukların işlememesi halinden geliyor. Hal böyle olunca engelli grupların standartları arttıkça ihtiyaçlı yaşam doğuyor. Bu ihtiyaçlar doğrultusunda da devlet sosyal devlet olma niteliğini yerine getirerek engellilerine sahip çıkıyor. Bazı noktalarda çıkan sıkıntılarla da en iyi şekilde mücadele edip dile getiriyoruz. Biz halkımızda farkındalık oluşturması için hassasiyet bekliyoruz” diye konuştu.

“ENGELLİLERİMİZ BÜTÜN İMKÂNLARDAN FAYDALANDIRIYOR”

Devletin tüm imkânları engelli bireylere de hakkaniyet içinde dağıttığını vurgulayan Bingöl Valisi Ali Mantı ise; “Ülkemiz gelişmesiyle beraber Allah'a şükür bütün vatandaşlarına imkânlardan, nimetlerden faydalandırdığı gibi engellilerimizi de bütün imkânlardan faydalandırıyor. Devletimiz her türlü imkânlarını, kabiliyetlerini vatandaşlarına ve ayrıca engelli vatandaşlarımıza hakkaniyetli bir şekilde dağıtmaya devam ediyor. Ülkemiz gelişiyor ve geliştikçe bu imkânlar daha da fazla devam edecektir. Bingöl'deki kardeşlerimizin kendi aralarındaki kaynaşmalarından, dayanışmalarından son derece mutluyuz. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz, tüm personelleri ile birlikte bütün çalışmaları yapmaktadır. Engelli kardeşlerimizle iyi ilişkiler içindeler” şeklinde konuştu.

Düzenlenen basın açıklamasına Vali Ali Mantı'nın yanı sıra, Belediye Başkan Vekili Halim Sugü, İl Emniyet Müdürü Metin Akay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Çakan, engelli dernekleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.09.2025
11:36
Bingöl`de narkotik uygulama! 7 gözaltı! 1 tutuklama
Bingöl'de narkotik uygulama! 7 gözaltı! 1 tutuklama
Çeşitli miktarlarda uyuşturucu maddenin ele geçirildiği uygulamalarda gözaltına alınan 7 şüpheliden 1'i tutuklandı.
01.09.2025
11:01
Hastane merdiven boşluğundan bodrum düştü
Hastane merdiven boşluğundan bodrum düştü
Bingöl Devlet Hastanesi'nde merdiven boşluğuna düşen cismi almak isteyen vatandaş, alçıpanın kırılması sonucu bodrum kata düştü. Yaralanan vatandaşın tedavisi sürüyor.
01.09.2025
10:06
Kamunun kaybı 304 milyon TL
Kamunun kaybı 304 milyon TL
Yem-Süt Besicilik A.Ş. arsası satıldı ancak mahkeme süreci nedeniyle arsayı alan firma ödemeyi yapamıyor. İhale tarihi ile bugün arasında altın fiyatları üzerinden yapılan hesaplamada kamunun zararı 66 kilo 215 gram altın değerinde. O da bugünkü kurla 304 milyon 572 Bin TL'ye tekabül ediyor.
31.08.2025
21:11
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele çerçevesinde polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada 2 şüpheli tutuklandı.
31.08.2025
21:10
Yine başıboş hayvan kazası! Ölümden döndüler
Yine başıboş hayvan kazası! Ölümden döndüler
Bingöl-Elâzığ Karayolu Kurudere mevkiinde yola çıkan hayvana çarpmamak için manevra yapan otomobil beton su arkına çarptı. Kazada 2 kişi yaralandı.
31.08.2025
21:09
HÜDAPAR`dan özensiz işçilik eleştirisi!
HÜDAPAR'dan özensiz işçilik eleştirisi!
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru: 'Bir kentin vitrini sayılan ana caddenin bu şekilde yapılması yalnızca estetik bir kusur değil, aynı zamanda kamu kaynaklarının israfıdır.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın