KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mayıs 2025 Pazartesi
°C

3 bin dosya iptal edildi

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda (SYDV) Merkez köylerinde kayıtlı bulunan 8 bin 963 kişinin dosyasını yeniden inceleyen Valilik, yaklaşık 3 bin kişinin dosyasını yardıma muhtaç olmadığı gerekçesi ile iptal etti

3 bin dosya iptal edildi
05 ARALIK 2009 CUMARTESİ 11:01
0
1579
0
AA aa
Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım alanları incelemeye aldı. Kömür, gıda, nakdi ve çeşitli yardımlardan faydalananlar için kayıtlı bulunan dosyaları incelemeye alan Valilik gerçek hak sahiplerinin devletin yardımlarından faydalanması için çalışmaları titizlikle sürdürüyor.
Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan SYDV İl Müdürü Metin Bozkır, Merkez Köylerde kayıtlı bulunan 8 bin 963 dosyanın yerinde incelendiğini ve şu ana kadar 3 bin dosyanın iptal edildiğini söyledi. Gerçek fakirin belirlenmesi için ekiplerin ev ev dolaşarak incelemelerini sürdürdüğünü kaydeden Bozkır, incelemelerin ardından durumu tespit edilenlerin ihtiyaç sahibi olup olmadıklarını belirlediklerini ve buna göre SYDV'deki dosyalarının iptal edilmesine karar verildiğini söyledi.
Bozkır “SYDV'de Merkeze bağlı köylerde 8 bin 963 dosyamız var. Kömür yardımı ile dosyalarımızı gözden geçirme kararı aldık. Bunun için yerinde tespit edip, araştırmalarımızı sürdürmeye başladık. Belirlediğimiz ekip aileleri tek tek inceleyerek araştırmalarını sürdürdü. Bu vatandaşlarımız bizim gerçek fakirimiz, yardıma muhtaç ailelerimizdir. Bunları her türlü yardımdan faydalandırıyoruz. Eğitim, sağlık, kömür gibi aklınıza gelen tüm yardımlardan faydalanıyorlar. 6 binden fazla aileye kömür yardımı yaptık.. Bunların sayılarında sürekli değişiklik oluyor. Bu çalışmalarımız neticesinde 3 bin dosyayı iptal ettik” şeklinde konuştu.
 
Mehmet Ali YILDIRIM
Bingöl Online Haber Servisi
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.05.2025
17:33
Baran:
Baran: 'Bu topraklarda kardeşlik çiçek açmıştır'
PKK'nın silah bırakma kararıyla ilgili 'Aziz milletimizin yıllardır beklediği bir sürecin önemli bir eşiği olarak görülmektedir' sözleriyle yorumlayan MHP Bingöl İl Başkanı Osman Zeki Baran: 'Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin liderliğinde, Türk milletinin her bir ferdine sabırla, kararlılıkla ve fedakârlıkla ekilen huzur tohumları artık yeşermiş, umutla sulanan bu topraklarda kardeşlik çiçek açmıştır' dedi.
12.05.2025
16:59
Seven: `Yeni bir dönemin kapısı açılacaktır`
Seven: 'Yeni bir dönemin kapısı açılacaktır'
PKK, 5-7 Mayıs'ta topladığı kongresinin ardından fesih kararını ve silah bıraktığını açıkladı. Açıklamanın ardından değerlendirmesini paylaşan AK Parti Bingöl İl Başkanı Seven: 'Ülkemiz ve bölgemiz için bir milattır. Deklare edilen kararın somut olarak ve eksiksiz hayata geçmesi bir dönüm noktası olacak, terörün tamamen bitmesi halinde yeni bir dönemin kapısı açılacaktır' dedi.
12.05.2025
16:30
Aktaş:
Aktaş: 'Süreç şeffaf ilerlemeli, gizli hesaplar olmamalı'
PKK'nın kendini fesih ilanı sonrası konuyu görüşleri alınan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bingöl İl Başkanı Hasan Aktaş, alınan kararı 'Çok önemli, ülkemize hayırlı olsun' sözleriyle değerlendirdi ve 'Hepimiz barışa hasretiz ama altında farklı şeyler gizlenmemeli. Süreç şeffaf ilerlemeli ve perde arkasında gizli hesaplar yapılmamalı' dedi.
12.05.2025
15:03
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı
Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, uyuşturucuyla mücadelenin ve zehir tacirlerine yönelik çalışmaların devam edeceği vurgulandı.
12.05.2025
13:29
PKK feshedildi! Bundan sonra ne olacak?
PKK feshedildi! Bundan sonra ne olacak?
PKK, fesih kararını açıkladı. 12 Mayıs 2025 itibariyle terör örgütü PKK artık yok. Peki bundan sonra ne olacak? Silahlar nasıl teslim edilecek? Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Mustafa Karasu, Sabri Ok, Bese Hozat, Helin Ümit gibi PKK terör örgütü yöneticileri ne olacak? Cevabı en çok merak edilen bir diğer soru da İmralı'da yatan Abdullah Öcalan'ın durumunda bir değişiklik olup olmayacağı. İşte sürece dair öngörüler ve bilgiler…
12.05.2025
12:53
Bingöl`de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada ruhsatsız silah ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın