KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

3 günde 20 binden fazla kişi aşılandı

Aşılama oranının son günlerde hız kazandığı Bingöl'de, sağlık ekipleri köy köy, ev ev gezerek aşılama çalışmalarını hızlandırdı. Kent genelinde 3 gün içinde 20 binin üzerinde kişi aşılanırken, oran ise yüzde 53'e aştı.

3 günde 20 binden fazla kişi aşılandı
13 AĞUSTOS 2021 CUMA 16:05
63
1992
7
AA aa

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, ''Hakkari, aşılanma oranıyla korona virüse karşı güçlü 13 il arasında. Oranın düşük olduğu Iğdır, Ağrı, Muş, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt, Hakkâri'nin aşı kararını, aşılanma hızını örnek almalı” açıklamasının ardından Bingöl'de aşılama çalışmaları hız kazandı. Valilik koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğündeki 140 kişiden oluşan 60 ekip, köy köy ev ev gezerek aşılama çalışmalarına hız verdi. Kent merkezindeki sağlık kuruluşları ve mobil aşı uygulama noktalarının yanı sıra ilçe ve köylerde gezen ekipler, 3 günde yaklaşık 20 bin kişinin üzerinde vatandaşı aşıladı ve oranı yüzde 53'lere getirdi.

Bingöl'ün en büyük köyünde aşılama çalışması

Bu kapsamda Bingöl'ün en büyük köyü olan yaklaşık 2 bin 500 nüfuslu Çavuşlar köyünde aşılama yapan ekipler, hem ambulans ile hem de cami hoparlöründe anons yaparak aşı çağrısında bulundu. Aşıya talebin fazla olduğu köyde, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu da çalışmalara katılarak vatandaşları hem ikna etti hem de aşı yaptı.

Hedeflerinin bir ay içinde mavi kategoriye geçmek olduğunun altını çizen Uzm. Dr. Gündoğdu, son günlerde aşılanma oranının arttığını söyledi. Uzm. Dr. Gündoğdu, ''İlimizde özellikle son günlerde yoğun bir şekilde aşılama çalışması devam etmekte. Düşük iller arasında olan ilimizin son günlerde vatandaşımızın yoğun aşı ilgisi ve ekiplerimizin de ciddi çalışmalarıyla bu oran yükselmekte. Hedefimiz, önümüzdeki bir ay içerisinde mavi kategoriye geçmek. Bu noktada Bingöl genelinde 325 köy, 749 mezrayı bir kere gezmiştik. İkinci defa olarak da daha önce aşılarını yaptırmış kişilerin ikinci doz aşılarını, hiç yaptırmayan vatandaşların da ilk doz aşılarını yaptırmak için şu anda yaklaşık 140 personelimizle her gün sahada bütün köyleri, evleri tek tek dolaşmaktayız" dedi.

3 günde 20 binin üzerinde kişi aşılandı

Özellikle son 3 günde yoğun bir çalışmayla 20 binin üzerinde kişinin aşılandığını vurgulayan Uzm. Dr. Gündoğdu, "Son 3 gün içerisinde de baktığımız zaman ilimiz genelinde 20 binden fazla insanımızın aşı yaptığını görüyoruz. Özellikle aşı ile ilgili farkındalığın arttırılması ve vatandaşlarımızın da sağduyulu bir şekilde aşıya yönelmeleriyle ilimizde düşük olan oranların hızlı bir şekilde arttığını görüyoruz" diye konuştu.

Köydeki çalışmaya eşini getirdiğini ifade eden Saim Kelbat, ''Korona virüs tüm dünyada yayıldığı gibi bizim ülkemizde de yayılmış. Aşı olmamız lazım. Ben birinci doz aşımı oldum, ikinci aşıya günüm var. Herkesi aşı olmaya çağırıyorum. Eşimi de az önce getirdim, aşısını yaptırdık. Bütün halkımızı aşı olmaya davet ediyoruz. Sağlık birimlerimize, Sağlık Bakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza saygılar. Güzel bir çalışma yaptılar'' şeklinde konuştu.

Bingöl'ün en büyük köyünde aşılama çalışması yapıldığını belirten ve aşı çağrısında bulunan Cihat Kebude ise ''Bingöl'ün en büyük köyünde aşı seferberliği başlatıldı. Herkesin aşı olmasını tavsiye ediyorum. Defalarca camide anons yapılarak insanların aşı yapması için davet edildi. Lütfen herkes aşı olsun. Ben de birinci doz aşımı oldum, vakaların düşmesi için herkesin aşı olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Necati Gengörü (@nctgngr)
15 Ağustos 2021 Pazar 13:27
Haklısın! O Ülkelerde Vatandaşlar; Doktorlar Ne Der Ona Bakıyor, Bizde Maalesef İş Tam Tersi, İl Sağlık Müdürü Kendisi ve Sağlık Ekibi En Ücra Yerlere Kadar Gidip Aşı Olun Çabası İçerinde, Yetmiyor Bizatihi Kendisi Aşı Yapıyor Belki İkna Olurlar Düşüncesinde, Çok Sağ Olsunlar...Sağlıkçıların Her Birine Çok ama Çok Minnettarız...
Necati Gengörü (@nctgngr)
15 Ağustos 2021 Pazar 12:43
Sn. İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu Hocam; Göreve Geldiğiniz Andan İtibaren Çok ama Çok Emek Veriyorsunuz...Rabbim Sizden Razı Olsun...Hürmetler ve Saygılar...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84844)
14 Ağustos 2021 Cumartesi 11:33
Öncelikle sağlık çalışanları arasında halâ aşı olmayan,aşı olmadığı gibi vatandaşları aşı olmamaları için uğraşan sağlık personellerinizin hakkında işlem yapın.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84841)
14 Ağustos 2021 Cumartesi 02:21
Aşı tamamda maske mesafe yok malesef otobüsler tıklım tıklım maskesiz...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84840)
13 Ağustos 2021 Cuma 22:00
Bu sese kulak verin. Lütfen aşınızı olunuz. Ölümler artıyor. Kişi kendine dokunmadan anlamıyor. Sadece eleştiren bir kültüre bürünmüşüz. Sevdiklerinizle birlikte mutlu bir yaşam için aşımızı olalım.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84837)
13 Ağustos 2021 Cuma 21:26
Canı gönülden tebrik ederim emin hocamı.Çünkü doğru insanın yardımcısı Allah'tır!.Allah yardımcınız olsun.İnşallah bingöl en kısa süre maviye dönecektir..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84833)
13 Ağustos 2021 Cuma 16:34
İsrail, Endonezya, İzlanda, Filipinler aşılanma oranı en yüksek ülkeler. Bir araştırın bu ülkeler ne durumda. Allah yardımcımız olsun.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın