KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Haziran 2026 Pazar
°C

3 milyar kişi büyük risk altında

Kanser uzmanı bilim adamları Fransız basınına cep telefonu-kanser ilişkisine dikkat çeken bir uyarı ilanı verdi ve “Mümkünse cepten konuşmayın” dedi

3 milyar kişi büyük risk altında
16 HAZİRAN 2008 PAZARTESİ 10:10
0
1261
0
AA aa
ABD'nin  önde gelen 3 beyin cerrahının CNN'in en çok izlenen talk ÅŸov programı Larry King Show'a konuklarak “cep telefonu sigaradan daha zararlı olabilir. Cep telefonu kullanan 3 milyar kiÅŸi büyük risk altında” uyarısını yapmasının ardından kısa süre geçti.

Dün de kanser konusunda uzman 19 onkolog ve “antikanser” kitabının yazarı bir ünlü psikolog Fransız Journal du Dumanche gazetesine yaptıkları iki tam sayfalık açıklamada “cep tehlikesine dikkat” çaÄŸrısı yaptı. Bilim adamları cep telefonunun yaydığı elektromanyetik dalgalara uzun süre maruz kalınması durumunda, bunun kanser oluÅŸumuna zemin hazırlama riski bulunduÄŸu konusunda uzlaşıyor. Fransız onkolog Thierry Bouillet, “Bugün, 50 yıl önce asbest ve sigara için oluÅŸan durumun aynısıyla karşı karşıyayız. Ya hiçbir ÅŸey yapmayacağız ve riski kabul edeceÄŸiz ya da endiÅŸe verici bazı bilimsel kanıtları kabulleneceÄŸiz” dedi. Uzmanlar İsveçli bilim adamları tarafından yapılan ve “10 yıl sonunda beynin cep telefonu kullanılan tarafında tümör oluÅŸma riski 2 kat artıyor” sonucuna varılan araÅŸtırmayı özellikle not etti. 13 ülkede yapılan ve cep kullanımı ile kanser oranları arasında doÄŸru orantı bulan araÅŸtırmanın önümüzdeki yıl yayınlanmasını beklediklerini belirtti.
 
VATAN


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Burkankulu`ndan `çekildi` iddialarına yanıt
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl`e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi`nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın