KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Haziran 2026 Salı
°C

3 ödülün tamamı solhan okullarına verildi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi ve Bingöl genelinde bu gayretleri gösteren 5 okuldan 2’si Solhan’dan olup bu okullara ‘Beyaz Bayrak Ödülü verildi. ‘Mavi Gök Yeşil Yaprak’ ödülü ise Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verildi. 3 ödülün tamamı Solhan okullarına verildi.

3 ödülün tamamı solhan okullarına verildi
26 EYLÜL 2011 PAZARTESİ 23:09
0
4055
0
AA aa

Okulların, temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul sağlığının iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi, bu konuda gayret gösteren okulların "Beyaz Bayrak" ve "Sertifika" ile ödüllendirilmesine karar verilmişti. Bu kapsamda Bingöl'deki okullarda yapılan denetimlerde 5 okula ‘Beyaz Bayrak Ödülü' verilmesi kararlaştırıldı. Bu beş okuldan 2'si İlçemizdeki okullar seçildi. Beyaz Bayrak Ödülü almaya hak kazanan okullar; “Bingöl Anadolu Lisesi, M. Akif Ersoy Anadolu Lisesi, Bal Peteği Anaokulu, Yenibaşak YİBO ve Şehit Kaymakam Ersin Ateş İlköğretim Okulu” olarak ödül verilmesi kararlaştırdı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim okullarındaki öğrencilerde çevre bilincinin geliştirilmesi, çevre kirliliğinin önlenmesi ve okul çevrelerinin güzelleştirilmesi amacıyla, 2010 yılında "Mavi Gök, Yeşil Yaprak" projesi başlatıldı. "Mavi Gök, Yeşil Yaprak" projesiyle, okullarda çevre bilincinin kazandırılması, çevreyi güzelleştirme ve ağaçlandırma çalışmalarının yapılması, doğal çevrenin korunması, öğrencilerde problem çözme, karar verme ve işbirliği becerilerinin geliştirilmesi, okullarda rekabet ortamının oluşturulmasını sağlamak amaçlanıyor.

Bu ölçütlere göre Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bingöl genelinde yapılan değerlendirme sonucunda 3 okul ‘Mavi Gök, Yeşil Yaprak Projesi' kapsamında ödül almaya hak kazanırken bu okulların tamamın Solhan okulları oldu.

 ‘Mavi Gök, Yeşil Yaprak Projesi' kapsamında ödül almaya hak kazanan okullar; “Solhan Yenibaşak YİBO, Solhan Arakonak İlköğretim Okulu ve Solhan YİBO” olarak belirlendi.

Projede, okullar, "Atıklar ve geri dönüşüm", "Okulun görünümü" ve "Kirliliği önleme tedbirleri ve çevre eğitimi" bakımından 3 kategoride değerlendiriliyor. Okullarda atıkların çöp kutularında düzenli olarak toplanıp toplanmadığı, okul binasının bakımı, öğrenciler için okul bahçesinde oyun parkının olup olmadığı, bahçede çöp kovasının bulunup bulunmadığı, bacaların periyodik bakımlarının yapılıp yapılmadığı, doğa gezilerinin düzenlenip düzenlenmediği, okulun çevre konulu bir proje hazırlayıp hazırlamadığı, okullarda kirliliği önleyici levhaların asılıp asılmadığı gibi hususlar inceleniyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.06.2026
19:26
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
Hakkında iki ayrı suçtan toplam 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
08.06.2026
13:26
Rakipler Belli Oldu, Yönetim Hâlâ Belirsiz
Rakipler Belli Oldu, Yönetim Hâlâ Belirsiz
30 yıl sonra yeniden TFF 2. Lig'de mücadele edecek olan 12 Bingölspor'un yeni sezondaki rakipleri netleşti. Ancak yeşil-beyazlı kulüpte kongre öncesi yönetim belirsizliği sürerken, gözler aday çıkıp çıkmayacağına çevrildi.
08.06.2026
13:07
Bingöl Dallıtepe`de ormanlar neden kesiliyor?
Bingöl Dallıtepe'de ormanlar neden kesiliyor?
Son birkaç yıldır yapılan kesime bu yıl da itirazlar yükseldi. Kesimi yapan o köylü, itiraz eden de yine o köylü! Orman katliamıysa neden göz yumuluyor? Yasalsa olayın perde arkasında ne var? İşte yaşananlar ve edinilen o bilgiler…
08.06.2026
13:04
Teknikerler Konfederasyonu Kuruldu:
Teknikerler Konfederasyonu Kuruldu: '83 yıl sonra sahaya iniyoruz'
Konfederasyon Başkanı Ertan Kılıç, teknikerlerin mesleki haklarını savunmak ve çözüm bekleyen sorunlarını gündeme taşımak amacıyla konfederasyon çatısı altında örgütlendiklerini açıkladı. Kılıç, milyonlarca teknikerin daha güçlü temsil edilmesi için mücadele edeceklerini söyledi.
07.06.2026
18:29
Vali Çelik: Hesarek`i Türkiye`nin Önde Gelen Kayak Merkezlerinden Biri Yapacağız
Vali Çelik: Hesarek'i Türkiye'nin Önde Gelen Kayak Merkezlerinden Biri Yapacağız
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Hesarek Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunarak devam eden çalışmalar ve planlanan yatırımları değerlendirdi. Çevre Haftası kapsamında düzenlenen fidan dikim etkinliğine de katılan Çelik, ulaşım ve altyapı yatırımlarıyla Hesarek'in daha güçlü bir turizm merkezi haline geleceğini söyledi.
07.06.2026
18:28
Bingöl Polisinden Efrayim Bebek İçin Anlamlı Destek
Bingöl Polisinden Efrayim Bebek İçin Anlamlı Destek
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli, SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisi için yürütülen kampanyaya destek verdi. Polisler hem alışveriş yaptı hem de satış sonrası kalan tüm sebze ve yeşillikleri satın alarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere bağışladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın