KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

3. uluslararası bölgesel kalkınma kongresi bingöl'de yapılacak

Fırat Kalkınma Ajansı ve İnönü Üniversitesi işbirliğiyle birincisi 2011 yılında Malatya’da gerçekleştirilen Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansının üçüncüsü Ajans ve Bingöl Üniversitesi işbirliğiyle 2015 yılı sonbahar aylarında Bingöl’de düzenlenecek.

3. uluslararası bölgesel kalkınma kongresi bingöl`de yapılacak
22 ARALIK 2014 PAZARTESİ 20:00
0
1568
0
AA aa

Fırat Kalkınma Ajansı 2011 yılında, bölgesel kalkınma alanında çalışan araştırmacı ve uygulamacıları bir araya getirmek, bu alanda yapılan akademik ve pratik çalışmaların paylaşılacağı bir platform oluşturmak üzere uluslararası düzeyde bir kongre düzenleme kararı almıştı. 22-23 Eylül 2011 tarihinde Malatya İnönü Üniversitesi'nde düzenlenen kongreye 13 ülkeden katılım gerçekleşmiş, 90 dolayında bildiri sunulmuştu. Kongrenin başarıyla gerçekleşmesinden sonra, 2. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Kongresi de 15-16 Mayıs 2013 tarihlerinde Elazığ'da Fırat Üniversitesi ile işbirliği içinde gerçekleştirilmiş, 15 ülkeden katılım sağlanarak 200 dolayında bildiri sunulmuştu.

Ajans Yönetim Kurulu, söz konusu kongrenin 3.sünü 2015 yılı sonbahar aylarında Bingöl Üniversitesi ile işbirliği içerisinde Bingöl'de gerçekleştirmek üzere karar aldı. Bingöl Valisi ve Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim TAŞYAPAN başkanlığında, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin BAYDAŞ, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut ÖZTOP, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim TÜRKOĞLU ve FKA Bingöl Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsa TELİMEN 'in katılımıyla Bingöl Valiliğinde gerçekleşen toplantıda kongreyle ilgili yapılacak çalışmalar görüşüldü. Kongrenin Bingöl'ün kalkınmasıyla ilgili bilimsel araştırmalara, ilin tanıtım ve turizmine önemli bir katkı sağlaması bekleniyor. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
03.07.2026
12:46
Bingöl`de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1`i ağır 2 yaralı
Bingöl'de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1'i ağır 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunda meydana gelen trafik kazasında kontrolden çıkarak refüje çarpan otomobil kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 2 kişiden birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
03.07.2026
12:08
Memur ve emekli zammı belli oldu
Memur ve emekli zammı belli oldu
TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin 2026 yılının ikinci yarısında alacağı maaş zammı netleşti. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak artış oranı yüzde 13,52 olarak belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın