KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Nisan 2024 Salı
°C

3 yeni film gösterimde

David Cronenberg'in yönettiği ‘Şiddetin Tarihçesi', Terry Gilliam'ın yönettiği ‘Çılgın Kardeşler' ve Walt Disney animasyonu ‘Cesur Civciv' haftanın gösterime giren 3 yeni filmi. İşte filmlerinden bilgiler.

3 yeni film gösterimde
10 ARALIK 2005 CUMARTESİ 09:08
0
1459
0
AA aa
Sıradan ve mutlu bir aileye şiddet enjekte edildiğinde neler olacağını gösteren bir gerilim ŞİDDETİN TARİHÇESİ, masalcı Grimm Kardeşler'in hayalle gerçek arasındaki destansı savaşını anlatan Terry Gilliam filmi ÇILGIN KARDEŞLER ve Walt Disney Pictures tarafından tamamen bilgisayar ortamında hazırlanan ilk uzun metrajlı çizgi film CESUR CİVCİV...


Şiddetin Tarihçesi (A History of Violence)




Josh Olson'ın senaryosunu yazdığı ‘A History of Violence'ı ünlü sinemacı David Cronenberg (‘Crash', ‘Spider', ‘Dead Ringers') yönetti. Viggo Mortensen, Maria Bello, William Hurt ve Ed Harris başrollerde.
“Beni hikayede gerçekten ilgilendiren şey, tipik bir orta sınıf Amerikan ailesini alıp, olağandışı bir duruma yerleştirerek, bunun onları nasıl etkilediğini, sıradan ve mutlu bir aileye şiddet enjekte ettiğinizde neler olacağını göstermesiydi”. [Senarist Josh Olson]

Toronto ve aralarında Millbrook-Ontario'nun bulunduğu, kırsal bölgelerde çekilen film 11 haftada tamamlandı. New Line Cinema'nın 30 Eylül 2005'te dağıtımına başladığı ‘Şiddetin Tarihçesi/A History of Violence'ın galası Mayıs ayında 2005 Cannes Film Festivali'nde yapıldı.

Filmin başrollerini Viggo Mortensen (‘The Lord of the Rings / Yüzüklerin Efendisi', ‘Hidalgo'), Maria Bello (‘The Cooler / Vegas'ta Son Şans'), William Hurt (‘The Village / Köy', Oscar ödüllü ‘Kiss of the Spider Woman / Örümcek Kadının Öpücüğü') Ed Harris (‘Pollack') ve Ashton Holmes paylaşıyor.

FİLMİN ÖYKÜSÜ
Tom Stall (Viggo Mortensen), Indiana'nın Millbrook adlı küçük bir kasabasında avukat karısı (Maria Bello) ve iki çocuğuyla mutlu ve sakin bir hayat yaşamaktadır. Bu ideal yaşam, Tom'un, bir gece, restoranında gerçekleşen soygun girişimini engellemesiyle paramparça olur. Tehlikeyi önceden hisseden Tom, harekete geçmiş ve müşterilerini kurtarmış, ama kendini savunurken iki kanun kaçağını öldürmüştür.

Kahraman ilan edilen Tom'un hayatı bir gecede değişir. Medya ordusunu üstüne çekerek, spotların odağı olmak zorunda kalır. Elde ettiği bu şöhretten rahatsız Tom, normal hayatına geri dönmeye çalışırken, gizemli ve tehditkar bir adam (Ed Harris) yolunu keser. Adam Tom'un geçmişte ona yanlış yapan biri olduğunu düşünmektedir.

Tom ve ailesi bir yandan bu yanlışlığı düzeltme mücadelesi verip, bir yandan da hayatlarındaki yeni değişiklikle başa çıkmaya çalışırken, kendi ilişkilerinde yüzleşmeler yaşamak, bunun sonucunda da yüzeye çıkan anlaşmazlıklarla uğraşmak durumunda kalırlar.

YAPIM HAKKINDA
Yapımcı JC Spink, John Wagner ile Vince Locke'un çizgi romanı A History of Violence'ı okuduğunda, içinde barındırdığı film potansiyelini hemen fark etti. Projeye 2003 kışında katılan yönetmen David Cronenberg senaryoyu zorlayıcı buldu. Bunu şöyle açıklıyor: “Josh'ın kısmen çizgi romana dayanan senaryosu, aslında bir Ortabatı Amerikan kasabası öyküsü. Taklitten uzak, klasik bir havası var”. Normalde aile dramaları yapmasa da, Cronenberg karakterlere ve Stall ailesine yakınlık hissetti: “Güçlü bir duygusal titreşimi var. Evli ve iki çocuklu bir çift, samimi ve dürüst bir yaşam sürmeye çalışıyorlar, ama bunu yapmakta zorlanıyorlar. Bu klasik öğe beni etkiledi”.

Cronenberg, Olson'la birlikte organize suç örgütü üyelerinin isimlerini, mafyadan uzaklaştırmak için İtalyan isimlerini İrlandalı isimleriyle değiştirdi. “David'in bir çok filmi kimliklerle ilgili: Gerçek olan hangisi, gerçek olmayan hangisi?” diyen yapımcı Chris Bender, sözlerini şöyle sürdürüyor: Bu filmi diğerlerine bağlayan şey Viggo Mortensen'ın canlandırdığı, kimlik sorunuyla uğraşan, yaşadığı gerçekliği sorgulayan Tom Stall karakteri”.

“‘Şiddetin Tarihçesi / A History of Violence' tipik bir stüdyo filmi değil. Geniş bir çerçeveden bakıldığında, temasal açıdan David'in ilgi alanına giriyor, ama daha önce yaptığı hiçbir filme de benzemiyor” diyor senarist Josh Olson.

Filmin Künyesi
Yönetmen: David Cronenberg
Senaryo: Josh Olson
Yapımcı. Chris Bender
Tür: Suç, gerilim
Yapım : 2005 ABD
Süre: 96 dk.
Filmin Türkiye Hakları: PRA Films
Dağıtımcıı: Warner Bros.

Oyuncular:
Viggo Mortensen, Ed Harris, Maria Bello, William Hurt, Ashton Holmes, Sumela Kay


Çılgın Kardeşler (The Brothers Grimm)





Terry Gilliam'ın yönettiği -senaryosu Ehren Krueger'a ait olan- ‘Çılgın Kardeşler' filminin başrollerinde Matt Damon, Heath Ledger, Jonathan Pryce, Lena Headey, Peter Stormare ve Monica Bellucci var.

‘Çılgın Kardeşler'in macerası, kardeşlerin komik ve çarpıcı hikayesiyle başlıyor, içlerinden biri, Napolyon işgali altındaki Almanya'da zor günleri atlatabilmek için çabalayan, inatçı ve zeki bir üçkağıtçı, diğeri ise aklı bir karış havada, hâlâ büyülü masallara ve mutlu sonlara inanan bir hayalperest. Lanetlenmiş Marbaden köyüne gittiklerinde, ikisinin de inançları ciddi bir sınavdan geçecek.

Kaldıramayacağımız hiçbir lanet yok
Bozamayacağımız hiçbir büyü yok
Yok edemeyeceğimiz hiçbir şeytan yok

Terry Gilliam'ın klasik sayılabilecek “Brezilya” ve “The Adventures of Baron Munchhausen's” filmlerinden sonra bu filmde de yer alan iki Oscarlı Jonathan Pryce, filmde General Delatombe rolüyle karşımıza çıkıyor. Delatombe, Grimm Kardeşler'in şeytan avcılığı ve cin çıkarma işinde dümen çevirdikleri Alman taşrasında hüküm süren Fransız vâlisi.

FİLMİN ÖYKÜSÜ
Ünlü yönetmen Terry Gilliam (Balıkçı Kral, On İki Maymun) Çılgın Kardeş'ler filminde, Napolyon döneminde taşrada dolaşarak para karşılığında canavarları ve şeytanları yok eden efsanevi masal derleyicileri Will ve Jake Grimm'in (Matt Damon ve Heath Ledger) maceralarını anlatıyor. Ancak Fransız yetkililerin dönen dolapların farkına varmasıyla, düzenbaz kardeşler esrarengiz koşullarda genç kızların kaybolduğu büyülü bir ormanda gerçek bir lanetin ardındaki esrar perdesini aralamak zorunda kalıyor. Grimm Kardeşler, hayal ile gerçek arasındaki bu destansı savaşta, hayal güçlerinin ürünleriyle mücadele ederken, Külkedisi, Kırmızı Başlıklı Kız, Hansel ve Gretel gibi bilinen masallarından pek çok öğe ustaca hikayeye işleniyor.

Evvel zaman içinde, iki atılgan ama birbirine taban tabana zıt iki kardeş yaşarmış, kuşkucu Will ve hayalperest Jacob. Bu ikili, ‘Çılgın Kardeşler' olarak tanınmaya başlamış. Kardeşler taşrada dolaşır, masalları derler ve yayarlarmış - bugün bile yediden yetmişe herkesi büyüleyen ve korkutan, iyi ile kötü arasındaki destansı savaşları, canavarlar, efsanevi canavarlar ve kötü cadılarla sonsuz mücadeleler içine giren sıradan insanları anlatan, tehlike ve gizem dolu masallar. Gerçekten de Grimm Kardeşler asırlardır dünyanın en çılgın rüyaları ve en kötü kabuslarına temel oluşturan öyküleri bir araya getirmiştir.

Tabii ki Grimm masalları, ancak safların ve batıl inançlıların inanacağı türden eğlendirici hikayeler - bir nevi hurafeler. Gerçek olmadıkları kesin. Yoksa gerçek mi? “Brezilya”, “On İki Maymun” ve “Balıkçı Kral”ın inanılmaz görsel dünyasını yaratan yönetmen Terry Gilliam, kendilerini en çılgın ve en masalsı hayallerin gerçeğe dönüştüğü lanetli bir köyde bulan ünlü masalcıların maceralarını çarpıcı bir şekilde perdeye aktarıyor.

Günümüzün en karizmatik sinema yıldızlarından Matt Damon ve Heath Ledger daha önce hiç denemedikleri bu film türünde, önce karşımıza sahtekar olarak çıkıyor ve sonra da kahramanlaşıyorlar.

Gilliam bu filmde, komedi, hayal dünyası, korku ve aşk unsurlarını, destansı bir dille anlatıyor ve en iyi masallardan ilham alarak ortaya olağan üstü bir macera çıkarıyor.

‘Çılgın Kardeşler'in yönetmenliğini neden kabul ettiği sorusunu Terry Gilliam “Masallar benim dünyam - fantastik ve sıra dışı şeylerin dünyası” şeklinde cevaplıyor. “Gerçekten inandığım bir senaryo çıktı ortaya. Gerçek dünyada, gerçek karakterlerin olduğu bir ortamda tuhaf ve korkunç masal unsurlarının ön plana çıktığı ve ağırlık kazandığı bir dünya yaratılabilirse, seyircilerin bu dünyaya tamamen inanabileceğini ve bu dünyayı keşfederken bir hayli eğlenebileceğini düşünüyorduk.”

KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ, HANSEL VE GRETEL, RAPUNZEL
Grimmler'in mirasının ihtişamına ve korkunçluğuna sadık kalan Gilliam, filmin dur durak bilmeyen sürükleyici olay örgüsüne, dünyanın dört bir tarafında okunan ve sevilen popüler Grimm masallarından kolayca tanınabilir unsurlar ekledi.

Yönetmen “Kırmızı Başlıklı Kız, Hansel ve Gretel, Rapunzel - seyircinin çok iyi bildiği bu masallara film boyunca gönderme yapılmaktadır” diye belirtiyor. “Birkaç yüz Grimm masalı olmasına rağmen, bizler insanların hayal dünyalarında yankılarını devam ettiren masallarla yola çıkmak istedik.”

Filmin Künyesi
Yönetmen: Terry Gilliam
Senaryo: Ehren Kruger
Tür: Fantastik komedi
Yapım: 2005 Çek Cumhuriyeti, ABD
Süre: 118 dk.
Filmin İthalatçısı: Filmpop
Dağıtımcı: Warner Bros.

Oyuncular:
Matt Damon, Heath Ledger, Monica Bellucci, Jonathan Pryce, Lena Headey, Peter Stormare, Mackenzie Crook, Richard Ridings


Cesur Civciv (Chicken Little)




Walt Disney Pictures, tamamen bilgisayar ortamında hazırlanan ilk uzun metrajlı çizgi filmi ‘Chicken Little - Cesur Civciv' ile efsanevi karakterler, unutulmaz öyküler ve teknik yaratıcılık zincirine yepyeni bir boyut daha ekledi.

Mark Dindal'ın yönettiği ve Zach Braff, Garry Marshall, Joan Cusack ile Steve Zahn'ın seslendirdiği ‘Chicken Little'ın yapım bütçesi 60 milyon doları buluyor. Film Kuzey Amerika sinemalarında gösterilmeye başlandığı ilk hafta sonu, sinema seyircilerinin en çok ilgi gösterdiği film oldu. 1980'lerin başından beri animasyon filmlerde bilgisayar kullanımının öncülüğünü yapan Disney, kendisine özgü film yapım stilini ve yaklaşımını “bilgisayar animasyonu” adı verilen yepyeni ortama başarıyla taşımasını bildi.

Beş yıllık çalışma sonucunda, Disney'in en iyi niteliklerini yakalarken izleyicinin daha önce hiç görmediği görünüme sahip uzun metrajlı çizgi film hayata geçirildi. ‘Chicken Little - Cesur Civciv'in getirdiği bir başka yenilik de, ABD'deki bazı sinemalarda Disney Digital 3D adıyla bilinen gerçek üç-boyutlu digital sistemle izleyiciye sunulması oldu.

ÜNLÜ PİLİCİN YAŞADIĞI KASABANIN TA KENDİSİ ...
Bir kasaba düşünün... Burada piliçler beyzbol oynuyor ve yumurta şeklindeki arabalara biniyorlar. Kasabanın porselen dükkanını boğalar işletiyor. Yarasalar gözlükçülük yapıyor, smokin dükkanının başında penguenler var. Kitapçı dükkanında solucanlar çalışıyor. Peynir dükkanının yönetimi fareye verilmiş. Belediye başkanı ise gerçek bir hindi ...

Oakey Oaks kasabasına hoşgeldiniz. Burası, göklerin çöktüğünü öne sürerek kaosa yol açan ünlü pilicin yaşadığı kasabanın ta kendisidir.

FİLMİN ÖYKÜSÜ
Walt Disney Pictures'ın yeni animasyon çalışması “Chicken Little - Cesur Civciv”de bu kez gökyüzü gerçekten yere düşecek ve yer yerinden oynayacak. Devrilen bir meşe palamudu ağacını görünce “gökyüzü yere düşüyor” diyerek panikleyen ve kasabada geniş kapsamlı kaosa yol açan genç civcivimizin yepyeni maceraları yer alıyor.

Cesur civcivimiz geçen macerasında yerle bir olan karizmasını kurtarmaya kararlıdır. Kasabada kaosa yol açan meşe palamudu olayının üzerinden bir yıl geçmiştir. Kasabanın beyzbol takımına katılmayı kafasına koyan Cesur Civciv, böylelikle geçmişi unutturmayı ve babasının saygısını yeniden kazanmayı umut etmektedir. Beyzbol takımını zafere taşımayı başararak kasaba halkının gözdesi olur. Artık kabus dolu eski günler geride kalmış gibidir.

Ancak şampiyon civcivimizin başından felaketler eksik olmaz. Gökyüzünden kafasına yine bir “şey” düşmüştür. Kafasına düşen o şey ise bir uzaylı yaratıktır. Korkuya kapılır ama isminin “tescilli deli”ye çıkmış olması nedeniyle olup biteni hiç kimseye anlatmaya cesaret edemez. Kasabayı yeniden paniğe sürüklememek için bu işi en yakın arkadaşları Runt of the Litter, Abby Mallard ve Fish Out of Water ile beraber çözmeye karar verir. Hiç kimseyi ürkütmeden dünyayı kurtarmak için faaliyete geçer. Dünyamızı kurtarmak bu kez küçük bir civcive ve arkadaşlarına düşmüştür.

Gerilim, kaos ve dolu dolu kahkahanın hepsi ve daha fazlası “Chicken Little - Cesur Civciv”de ...

“SCRUBS”TAN ZACH BRAFF SESLENDİRME KADROSUNDA
“Chicken Little”ın seslendirme kadrosunda da birbirinden ünlü yıldızlar görev yaptı. Filmin baş karakteri olan Chicken Little'ın seslendirmesini, “Scrubs” adlı televizyon dizisiyle adını duyuran Zach Braff üstlendi. Sevimli kahramanımızın eski beyzbolcu babası Buck Cluck karakterini ise, “Pretty Woman” ve “The Princess Diaries” gibi filmlerin ünlü yönetmeni Garry Marshall yaptı.

Cesur Civciv'e her fırsatta akıl hocalığı yapan güzel arkadaşı Abby Mallard'ın sesini de ünlü kadın oyuncu Joan Cusack verdi. Kümesin en küçük boylu (!) üyesi sevimli domuz Runt of the Litter'ın seslendirmesi görevini Steve Zahn aldı. Filmin konuşmayan balık karakteri Fish Out of Water'ın çıkardığı birtakım sesler, beş galonluk bir su tankı ve bir pipet yardımıyla filmin kurgucusu Dan Molina tarafından hayata geçirildi. Cesur Civciv'in düşmanı Foxy Loxy'nin seslendirmesini ise, “Sex and the City” ve “Strangers with Candy” gibi programların popüler starı Amy Sedaris üstlendi.

Filmin Künyesi
Yönetmen: Mark Dindal
Yapımcı: Randy Fullmer
Senaryo: Mark Kennedy, Mark Dindal
Yapım Tasarımı: David Womersley
Kurgu: Dan Molina
Kostüm Tasarımı: Louise Frogley
Görsel Efektler Süpervizörü: Steve Goldberg
Teknik Süpervizör: Eric Powers
Sanat Yönetimi: Dan Cooper, Ian Gooding
Müzik: John Debney
Dağıtımcı: UIP Filmcilik

Seslendirme Kadrosu:
Zach Braff, Garry Marshall, Joan Cusack, Steve Zahn, Amy Sedaris, Don Knotts

NTV
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.04.2024
01:53
AK Parti değişim için düğmeye basıyor
AK Parti değişim için düğmeye basıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında, değişim ve yaz dönemi çalışmaları ele alınacak. Seçim sonuçlarının değerlendirme analizleri neticesinde de yeni yol haritasının belirlenmesi bekleniyor. Ayrıca değişime İl Başkanları'ndan başlanacağı belirtiliyor. Bingöl'de değişim olacak mı? İşte detaylar…
30.04.2024
01:34
Bingöl Valisi Usta:
Bingöl Valisi Usta: 'Suçlulara göz açtırmayacağız'
Haftalık asayiş raporunu açıklayan Vali Usta: 'Hemşehrilerimin bilmesini isterim ki; ne büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerine göz açtırmayacağız. Bu yapıları çökertmek ve adalete teslim etmek için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz' dedi.
29.04.2024
17:29
Bingöl`de zehir tacirleriyle mücadele! 17 gözaltı
Bingöl'de zehir tacirleriyle mücadele! 17 gözaltı
Güvenlik birimlerini tebrik eden Vali Usta; 'Operasyonları başarıyla gerçekleştiren kahraman Emniyet ve Jandarma ekiplerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle...' açıklamasında bulundu.
29.04.2024
15:56
IBAN`la ödeme alan esnaf 3 bin 400 TL ceza ödeyecek
IBAN'la ödeme alan esnaf 3 bin 400 TL ceza ödeyecek
Hazine ve Maliye Bakanlığı, IBAN yoluyla yapılan ödemeleri sıkı bir şekilde denetleyerek vergi kaybını önlemeye çalışıyor. Bu doğrultuda artık fiş kesmeyenlere her bir fiş için 3 bin 400 TL özel usulsüzlük cezası kesilecek.
29.04.2024
14:54
Başkan Özturan`dan sitem dolu açıklama!
Başkan Özturan'dan sitem dolu açıklama!
3. Lige yükselen Yozgat Bozospor'a 'kupanızın hikayesi kapkaranlıktır' diyen Başkan Özturan, şehrin sahipsizliğine de işaret etti; 'Ne yazık ki rakibimiz kadar şehrimize, gençlerimize, hayallerimize, bu işe harcanmış maddi manevi değerlere sahip çıkılmadı... Sesimiz, 'Canımız yanıyor, hakkımız yeniyor' feryatlarımız duyulması gereken mecralar tarafından bir türlü duyulmadı... Onların sözü, siyasi gücü birçok masada bizi ezdi geçti... Bir itirazımıza bile olumlu bir dönüş alma gücünü arkamızda hissedemedim, hissedemedik...'
29.04.2024
14:52
Bingöl`de ilk dört ayda 606 bebek dünyaya geldi
Bingöl'de ilk dört ayda 606 bebek dünyaya geldi
Doğumların 315'nin sezaryenle, 291'inin ise normal doğum yoluyla gerçekleştiği belirtildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın