KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2025 Pazartesi
°C

300 kişilik işe 8 bin kişi başvurdu

ABD'li dev Delphi Packard'ın dolar üzerinden maaşla işçi alımı için başvuruları kabul etmeye başlayacağını duyan vatandaşlar sabahın erken saatlerinde kuyruk oluşturdular.

300 kişilik işe 8 bin kişi başvurdu
21 KASIM 2005 PAZARTESİ 16:33
0
2181
0
AA aa
İzmir Gaziemir'deki Amerikan şirketine 300 kişi alınacağını duyan 8 bin Egeli başvuru formu için sabahın erken saatlerinden itibaren kuyruğa girdi. İzmir Gaziemir'deki Ege Serbest Bölgesi'nde faaliyet gösteren ABD'li dev Delphi Packard'ın dolar üzerinden maaşla işçi alımı için başvuruları kabul etmeye başlayacağını duyan Egeliler, dün adeta fabrikaya hücum etti. Yaklaşık 300 kişinin alınması beklenen iş için başta İzmir olmak üzere Ege'nin çeşitli bölgelerinden yaklaşık 8 bin kişi başvuru formu doldurmak için fabrikaya geldi. Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen fabrika önünde sabah saat 06.30-07.00'den itibaren bir kilometreden uzun kuyruklar oluştu. Bazı vatandaşların başvuru için yanlarında küçük çocuklarını da getirmesi dikkat çekti.

Halen bin 500 kişinin çalıştığı ve dünya otomotiv devlerinekablo sistemleri ihracatı yapan Delphi Packard yetkilileri, "Böylesine bir kalabalık yaşanacağını tahmin etmemiştik. 2006'daki kapasite artırımı için yeni personel alımını en geç yıl sonuna kadar bitecek" dedi.

İLAN BİLE VERİLMEDİ
Hiçbir iş ilanı vermediklerini kaydeden şirket yetkilileri, "Sadece çalışanlarımıza haber verdik ve fabrika girişine bir yazı asmıştık" diye konuştu. Şirket yeni alınan personele ne kadar maaş verileceğini de açıklanmadı. Ancak, Serbest Bölge rejimine göre çalışanların maaşları da dolar veya euro üzerinden ödeniyor. Şirket isterse, çalışanlarının maaşlarını o günkü kur üzerinden YTL olarak da ödeyebiliyor.


sabah
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2025
20:07
Şeyh Seyyid Muhammed Mübarek Bingöl`e geliyor
Şeyh Seyyid Muhammed Mübarek Bingöl'e geliyor
Çarşamba günü gerçekleştirilecek program, Bingöl Merkez İnönü Mahallesi, Maden Sokak'ta bulunan Semerkand Mescidi'nde düzenlenecek.
30.06.2025
19:47
Siz de koruyucu aile olabilirsiniz!
Siz de koruyucu aile olabilirsiniz!
Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 2025 Aile Yılı kapsamında '30 Haziran Koruyucu Aile Günü' dolayısıyla bir dizi farkındalık etkinliği gerçekleştirdi, vatandaşları bilgilendirildi.
30.06.2025
18:16
Türkiye`yi temsil edecekler
Türkiye'yi temsil edecekler
Bocce Bowling ve Dart Milli Takıma seçilen Bingöllü sporcular Sayak ve Gezli, 1-6 Eylül 2025 tarihlerinde İsviçre'de olacak Avrupa Büyükler Raffa Şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecekler.
30.06.2025
17:24
Zıkte Aşireti Hınıs`ta Buluştu
Zıkte Aşireti Hınıs'ta Buluştu
Bu buluşmayı sadece bir ziyaret değil, aynı zamanda bir toplumsal aidiyet ve gelecek nesillere bırakılacak güçlü bir miras olarak değerlendiren Ataoğlu: 'Elbette yollar uzun, şehirler uzak olabilir. Fakat bizler biliriz ki, mesafe sadece haritalarda vardır. Gönüllere sınır çizilemez. Ne zaman ki birbirimizi unutur, aramıza fitne düşmesine izin veririz; işte o zaman asıl kaybımız başlar' dedi.
30.06.2025
17:23
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de üzerinde uyuşturucu ile yakalanan şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.
30.06.2025
17:22
Özel Güvenlikçilerin taleplerini paylaştı
Özel Güvenlikçilerin taleplerini paylaştı
Yıpranma hakkı, statü tanımı, taltif ve KİT'lerde çalışan özel güvenlik işçilerinin kadroya alınması taleplerini dile getiren Güvenlik-İş Sendikası Bingöl İl Başkanı Cahit Ateş; 'Ve biz, emeğimizin hakkını, can güvenliğimizin teminat altına alınmasını, saygı görmeyi talep ediyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın