KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Şubat 2026 Cuma
°C

301.maddede değişiklik sinyali

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, “Bir düşüncenenin arkasında şiddet veya şiddete tahriki yoksa ve şiddete yol açmıyorsa bütün düşüncelerin bu ülkede serbestçe konuşulmasını ve yazılmasını istiyoruz” diyerek, 301.maddede değişiklik konusunda sinyal verdi.

301.maddede değişiklik sinyali
24 OCAK 2007 ÇARŞAMBA 16:34
0
1034
0
AA aa
Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Lübnan'ın yeniden yapılandırılmasına Türkiye adına destek vermek üzere Fransa'ya gitti. Gül, hareketinden önce Esenboğa havaalanında yaptığı açıklamada, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinin çok üzücü olduğunu söyledi. Gül, “Hükümet olarak konuya el koyduk ve Dink'in cenazesi kaldırılmadan, katil yakalandı. Cinayetin arkasında hangi örgütler var, ortaya çıkartılacak” dedi.

Hrant Dink cinayetini Türkiye'deki herkesin lanetlediğini belirten Abdullah Gül, “Diasporanın önemli isimlerini davet ettik, sanıyorum ki onlar da pozitif duygularla ayrıldı” diye konuştu.

301. maddede bazı problemler yaşandığını bildiklerini belirten Gül, “301. maddede değişiklik yapılmasının gerekli olduğunu biz de görüyoruz” dedi.

Bu konuda herkesin farkı düşüncede olduğunu ve sivil toplum kuruluşları ile temas içerisinde olduklarını da ifade eden Gül, “Bir düşüncenenin arkasında şiddet veya şiddete tahriki yoksa ve şiddete yol açmıyorsa bütün düşüncelerin bu ülkede serbestçe konuşulmasını ve yazılmasını istiyoruz. Hiç kimsenin düşüncesini açıkladığı, fikrini söylediği için hapise girmesini istemeyiz” dedi.

NTV-MSNBC

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.02.2026
02:01
Bingöl Belediyesi`nden Günlük 2 Bin Kişilik İftar Sofrası
Bingöl Belediyesi'nden Günlük 2 Bin Kişilik İftar Sofrası
Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Birlik ve beraberliğimizin simgesi olan iftar sofralarımızda hemşehrilerimizle aynı ekmeği paylaşmaya devam edeceğiz' dedi.
20.02.2026
02:00
Bingöl ve Fırat Üniversiteleri arasında İş Birliği!
Bingöl ve Fırat Üniversiteleri arasında İş Birliği!
Bingöl Üniversitesi ile Fırat Üniversitesi arasında imzalanan bilimsel iş birliği protokolü kapsamında 3 milyon TL bütçeyle 10 ortak Ar-Ge projesi hayata geçirilecek. Üniversite-sanayi odaklı projelerle hem bölgesel kalkınmaya katkı sağlanması hem de uluslararası düzeyde nitelikli akademik yayın üretilmesi hedefleniyor.
20.02.2026
01:59
Genç için ‘Mesleki Eğitim Kampüsü` önerisi
Genç için 'Mesleki Eğitim Kampüsü' önerisi
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanan strateji raporunda, artan okul terkleri ve sosyal risklere karşı ilçeye müstakil bir Meslek Lisesi ile üretim odaklı 'Mesleki Eğitim Kampüsü' kurulması önerildi. Modelin, gençleri hem istihdama hem de toplumsal hayata güçlü şekilde kazandırması hedefleniyor. Rapor, ilgili makamlara sunuldu.
20.02.2026
01:58
Bingöl`de ‘Araba Çekilişi` tuzağı! 1 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de 'Araba Çekilişi' tuzağı! 1 şüpheli tutuklandı
Bingöl'den 557 bin TL'nin aktarıldığı olayla ilgili yakalanan 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çekilişe katılım bahanesiyle para talep eden şüphelilerin, vatandaşlardan topladıkları paraları farklı banka hesaplarına yönlendirdiği tespit edildi.
20.02.2026
01:57
Yayladere`de iki metreyi bulan karla mücadele
Yayladere'de iki metreyi bulan karla mücadele
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde İl Özel İdaresi ekipleri 2 metreyi bulan karla mücadelesini sürdürüyor.
20.02.2026
01:56
Bingöl`de kontrolden çıkan otomobil takla attı! 7 yaralı
Bingöl'de kontrolden çıkan otomobil takla attı! 7 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın