KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ağustos 2025 Salı
°C

33 asker törenle anıldı

Bingöl'de 24 Mayıs 1993 tarihinde yol kesen PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen silahsız 33 er, şehit edildikleri yerde yaptırılan Anıttepe'de düzenlenen törenle anıldı.

33 asker törenle anıldı
25 MAYIS 2011 ÇARŞAMBA 08:45
0
2092
2
AA aa

Bingöl'ün Bilaloğlu Mevkii'nde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 33 er anısına yaptırılan Anıttepe'de düzenlenen törene Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi, 49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Önder, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay ve Bingöl Şehit Aileleri ve Malulleri Derneği (BİŞHAK) Başkanı Ziya Sözen, şehit aileleri, kurum amirleri ve çok sayıda askeri yetkili katıldı.

 
Törene katılan ve ellerinde Türk bayrağı taşıyan gençler, üzerlerine de şehit edilen erlerin fotoğraflarının bulunduğu tişörtler giydiler.
 
Devlet Bakanı Yılmaz, 33 askere 18 yıl önce sıkılan kurşunların ülkenin barışına ve huzuruna sıkılan kurşunlar olduğunu ifade ederek, “18 yıl önce bu menfur cinayeti işleyenler sadece 18 yavrumuzu şehit etmediler. Aynı zamanda o kurşunlar Bingöl'e sıkılan kurşunlardı. O kurşunlar bütün insanlığa sıkılan kurşunlardı. Masum bir insanı öldürmek, bütün insanlığı öldürmek gibidir. O cinayetleri işleyenlerin ve onları teşvik edenlerin boyunlarında bu utanç ebediyete kadar sallanacaktır. Bizler hiçbir zaman bu yaşananları unutmayacağız” diye konuştu.
 
Bu olayın tüm Türkiye'yi üzdüğü gibi, en fazla Bingöl'ü üzdüğünü söyleyen Devlet Bakanı Yılmaz, “Ailelerimizin yüreğine ateş düştü. Bize misafir olan şehit ailelerimize şunu söylemek istiyorum. İnsan olan herkes bu olaya üzüldü, ama en fazla bu olaya Bingöllüler üzüldü. O gün Bingöl'ümüz için kara bir gün oldu. Bingöl'ün halen bu olay ile anılması bizleri derinden üzmektedir. Bingöl'ün hiçbir dahiliyeti olmamasına rağmen sadece buranın bir mekan olarak kullanılmasına rağmen Bingöllüler olarak bundan büyük üzüntü duyuyoruz. Şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. 33 şehidimizin yakınlarına, Bingöl ve tüm Türkiye halkına başsağlığı diliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu halk için en büyük fedakârlığı yapmış olan tüm şehitlerimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.
 
Devlet Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz'dan sonra katılımcılara hitap eden Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, “Hatırlamak dahi istemediğimiz, ancak unutamadığımız vahşi bir hadisenin 18. yılında sevgili kardeşlerimizi, sevgili yavrularımızı onların aziz hatıralarını bir kez daha anmak için bir araya geldik. Unutmak Allah'ın kullarına lütfettiği fıtri bir kabiliyet olmakla beraber, hayatımıza şekil verecek önemli dönüm noktalarını insan ve millet olarak hatırlamak boynumuzun borcudur. Şehitlerimizi rahmetle yad ederken olmuş olanı olmamış yapamayacağımıza göre ve zamanı geri çeviremeyeceğimize göre o ihaneti ve vahşeti hiç yaşamamış olamayacağımıza göre bugün bizlere düşen göz yaşlarımızı içimize akıtarak da olsa bundan sonra ne Bingöl'de ne de ülkemizin herhangi bir köşesinde benzer bir olayın meydana gelmemesi için ne yapmamız gerektiğini bir kez daha ciddiyetle ve vakarla gözden geçirmemiz olacaktır. O vahşete şahit olan bu gök kubbenin, bu dağların, rüzgârın sesine kulak verelim. Bu gök kubbe bu dağlar, bu rüzgâr birliğin, beraberliğin ve zafer şarkılarının coşkularına aşinadır” şeklinde konuştu.
 
Buradaki anma programının ardından, Bingöl şehir merkezinde bulunan Şehitlik Parkı'nda da bir tören düzenlendi ve yapılan kısa konuşmaların ardından program sona erdi.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ömer baraç (@Misafir_4679)
26 Mayıs 2011 Perşembe 20:14
bu şehitlerimizi jitem şehit etmemişmiydi erdogan bunu yapanları buldu iftira atmayın kimseye
hurmiye öğretmen (@Misafir_4666)
25 Mayıs 2011 Çarşamba 14:42
Nurlu kardeşlerim',nur içinde yatın. Kahpece kurşun saçanlar bizi asla yıldırmaz.yüreğimiz yanıp alev alev kavrulsa da inadına barış, inadına kardeşlik ,inadına birlik içinde sonsuza dek bu vatan da bu millet yaşayacaktır. Yüreciğimdeki hüznü anlatamam .nur içinde nurlar içinde yatın.
19.08.2025
01:26
Bingöl`de kaza! Otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti
Bingöl'de kaza! Otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti
Hayatını kaybeden 65 yaşındaki Kadriye Korkulu'nun, Belediye Başkanı Erdal Başkan Arıkan'ın teyzesi olduğu öğrenildi.
18.08.2025
23:46
Bingöl`de piknik yapan aile ölümden döndü
Bingöl'de piknik yapan aile ölümden döndü
Baraj sularının aniden yükselmesiyle piknik yapan aile mahsur kaldı. Ağaç dallarına tutunarak hayatta kalan ve güçlükle kurtarılan aile, siren uyarı sesinin duyulmadığını vurguladı.
18.08.2025
23:43
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kırtasiye Yardımı Çağrısı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kırtasiye Yardımı Çağrısı
Bingöl Umut Kervanı, Eylül ayında başlayacak olan 2025-2026 yılı eğitim ve öğretim yılında yetim ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamak için hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.
18.08.2025
20:45
Bingöl`de aranan 29 firari yakalandı
Bingöl'de aranan 29 firari yakalandı
Bingöl'de aranan şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, firari olan 29 şahıs yakalandı. Vali Usta: 'Aranması olup da hiçbir şey olmamışçasına aramızda dolaşanlara karşı mücadelemiz kararlılıkla sürüyor. Bingöl'ümüzün huzuru için onlara asla yer vermeyeceğiz' dedi.
18.08.2025
20:12
12 Bingölspor, bilet fiyatlarını açıkladı
12 Bingölspor, bilet fiyatlarını açıkladı
2025-2026 sezonunda 3. Lig'de mücadele edecek olan yeşil beyazlı temsilcimiz 12 Bingölspor, iç saha maçlarına dair bilet ve kombine fiyatlarını duyurdu ve 'Bu sezon sen de yerini al, şehrinin takımına omuz ver' çağrısında bulundu.
18.08.2025
19:44
Körtewliler yaylada şenlendi
Körtewliler yaylada şenlendi
Bingöl merkeze bağlı Çukurca köyü (Körtew) sakinleri, ikincisi bu yıl düzenlenen yayla şenliğinde bir araya geldi. Çeşitli ikramların yapıldığı şenlikte, sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde coşan yöre halkı, halaylar çekerek gönüllerince eğlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın