KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mayıs 2025 Pazartesi
°C

33 Asker Törenle Anıldı

24 Mayıs 1993 yılında PKK terör örgütü tarafından Bingöl- Elazığ karayolunda şehit edilen 33 asker, düzenlenen törenle anıldı.

33 Asker Törenle Anıldı
24 MAYIS 2021 PAZARTESİ 16:09
8
1536
5
AA aa

24 Mayıs 1993'te acemi birliklerini tamamlayan ve Malatya'daki toplanma merkezine geçerek usta birliklerine gitmek için yola çıkan sivil ve silahsız erler, Bingöl-Elazığ Karayolu'nda PKK'lı teröristler tarafından pusuya düşürülüp otobüsten indirilerek 33 asker şehit edilmiş, 3 asker de o dönemde yaralı kurtulmuştu.

33 şehidin 28'inci yılı nedeniyle Bingöl- Elazığ karayolunda bulunan şehitlik anıtında çelenk sunma töreni düzenlendi.

Töre Vali Kadir Ekinci, 49. Komando Tugay Komutan V. T. Albay Ercan Aygündüz, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan ile Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Naim Tan anıta çelenk bıraktı.

Çelenk sunma İstiklal Marşı ve Saygı duruşunun ardından bir açıklama yapan BİŞHAK Başkanı Naim Tan, “İnsanlıktan nasibini almamış PKK terör örgütü hainlerine ve katliamlarında özellikle Bingöl'ü seçmişlerdi. O dönemde terörün tüm baskılarına ve tehditlerine rağmen vatansever Bingöl halkı PKK terör örgütüne ve işbirlikçilerine asla taviz vermemiştir tam aksine devletin yanında yer alarak PKK terör örgütüyle mücadele etmiştir. Bingöl halkı askerlerimizin aileleri kadar bu olaylardan üzüntü duymuş ve bu olayların acısını çekmiştir” dedi.

49'uncu Tugay Komutanlığı'nda görevli İstihbarat Kurmay Binbaşı Ahmet Erbey de “Düzenlenen bu törenle amacımız vatanımız, milletimiz ve bayrağımız uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi asla unutmadığımızı ve ebediyete kadar da unutmayacağımızı, bununla birlikte karşı karşıya olan hainliğin hala farkında olmayan ve terörün dini, dili ve milleti olmadığını görmek istemeyen gözlere de bu hainliği göstermektir. Eli kanlı hainlerin Bingöl'ü seçmesinin nedeni, terörün gerçek yüzünü gören Bingöllülere diğer illerde yaşayan vatandaşlarımızın gözünde düşman etmektir. Oysa Bingöl halkı güzel ülkemizin dört bir köşesini geçmişte olduğu gibi düşmana karşı bugün de savunmakta ve şehit yada gazi olmaktadır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından şehitlerin anıtına il protokolü tarafından karanfil bırakılırken, anıt başında olan asker 33 şehit adına tekmil getirdi.

Törene Vali Kadir Ekinci, 49. Komando Tugay Komutan V. T. Albay Ercan Aygündüz, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan ile Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Naim Tan'ın yanı sıra jandarma personeli ve kurum amirleri katıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83329)
25 Mayıs 2021 Salı 10:59
Mekanları cennet olsun, yapanyarın da bin belasını versin inşallah
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83328)
25 Mayıs 2021 Salı 10:12
Gazi ve Şehitlerimizi Saygı İle Anıyoruz...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83326)
25 Mayıs 2021 Salı 10:00
keşke bingölümüzün girişinde böyle bir karşılama anıtı olmasaydı.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83382)
26 Mayıs 2021 Çarşamba 15:59
@Misafir Kullanıcı il dışından gelenlerin kafasında olumsuz algı vb. durumlar oluşabiliyor. İlimiz ve yoldan geçen bütün vatandaşlarımız için, aslında yeniden bi daha düşünmek gerekir gibi. Belki de yeniden tartışmak gerekir. belki de sosyologlara danışmak lazım. İlin girişinde bu acıyı tekrar tekrar hatırlatan Şehitlik Anıtının olması doğru mu yanlış mı ?? faydalı mı değil mi ??
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83317)
25 Mayıs 2021 Salı 00:16
33 tane yiğit 33 tane günahsız savunmasız bıyıkları yeni terlemiş. Tıpkı yemene gidip donmeyenler gibi tıpkı geliboluya gidip donemeyenler gibi.Bu vatan için her bir karış toprağın şehit kanı ile yoğrulması gerekiyor bunu bugünlerde bir kez daha görüyoruz. Hiç bir gücün boyunduruğuna girmeden ezanların sesi semada dinmeden sadece ve sadece kahraman milletimizin feraseti ile her şehidin hesabını sora sora dünyaya göstereceğiz. Yeterki içimizdeki hainlere teslim olmayalım düşman olan düşman kalsın şehadet elbisesi her zaman üstümüzde. Ruhunuz şad olsun.
04.05.2025
15:08
Genç Muratspor yarıfinalde
Genç Muratspor yarıfinalde
Play-Off Çeyrek Final maçında Solhanspor'u penaltılarda eleyen Ayral Grup Genç Muratspor, yarı finale yükseldi. Gözler, finalde….
04.05.2025
14:48
Yılmaz`dan ‘Terörsüz Türkiye` vurgusu
Yılmaz'dan 'Terörsüz Türkiye' vurgusu
KİSİAD yeni dernek binası açılışındaki konuşmasında terör örgütlerinin silahlarını bırakmasını ve illegal faaliyetlerini durdurmasını beklediklerini belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: 'Bu sürecin tamamlanmasıyla birlikte köklü bir şekilde bu sorun ülkemizin gündeminden kalkacak. Terörsüz Türkiye'de hem demokrasi hem kalkınma yeni bir atmosfere kavuşacak. Çok daha hızlı ve çok daha etkili bir şekilde standartlarımızı yükseltmiş olacağız' dedi.
04.05.2025
14:47
Bingöl`de şehit çocuğu jandarmada unutulmaz bir gün geçirdi
Bingöl'de şehit çocuğu jandarmada unutulmaz bir gün geçirdi
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada 9 yıl önce şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kadir Karaman'ın oğlu, Bingöl İl Jandarma Komutanlığında unutulmaz bir gün geçirdi.
03.05.2025
16:41
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den acı haber geldi. 18 gündür yoğun bakımda tedavi gören Önder, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Yapılan açıklamada, vefat sebebi olarak çoklu organ yetmezliği gösterildi.
02.05.2025
18:30
Zerginur`dan gururlandıran başarı!
Zerginur'dan gururlandıran başarı!
Bingöl Merkez Sarayiçi İlkokulu Öğrencisi Zerginur Bükey, Singapur ve Asya Okulları Matematik Olimpiyatında bronz madalya alarak Singapur'da yapılacak matematik olimpiyatlarına katılma hakkı elde etti.
02.05.2025
18:13
'Basın özgürlüğü yoksa, adaletin kalan yolu kapalıdır'
Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Tiryaki, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü açıklamasında; 'Fikir özgürlüğüne kelepçe vurmak isteyenler, bu milletin ufkunu karartmak isteyenlerdir. Farklı düşünceler bu ülkenin zenginliğidir. Her eleştiri bir tehdit değil, bir uyarıdır. Özgür bir toplum, ancak özgür fikirlerle var olabilir. Basın bu özgürlüğün taşıyıcısıdır' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın