KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Kasım 2025 Cuma
°C

33 Asker Törenle Anıldı

24 Mayıs 1993 yılında PKK terör örgütü tarafından Bingöl- Elazığ karayolunda şehit edilen 33 asker, düzenlenen törenle anıldı.

33 Asker Törenle Anıldı
24 MAYIS 2021 PAZARTESİ 16:09
8
1654
5
AA aa

24 Mayıs 1993'te acemi birliklerini tamamlayan ve Malatya'daki toplanma merkezine geçerek usta birliklerine gitmek için yola çıkan sivil ve silahsız erler, Bingöl-Elazığ Karayolu'nda PKK'lı teröristler tarafından pusuya düşürülüp otobüsten indirilerek 33 asker şehit edilmiş, 3 asker de o dönemde yaralı kurtulmuştu.

33 şehidin 28'inci yılı nedeniyle Bingöl- Elazığ karayolunda bulunan şehitlik anıtında çelenk sunma töreni düzenlendi.

Töre Vali Kadir Ekinci, 49. Komando Tugay Komutan V. T. Albay Ercan Aygündüz, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan ile Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Naim Tan anıta çelenk bıraktı.

Çelenk sunma İstiklal Marşı ve Saygı duruşunun ardından bir açıklama yapan BİŞHAK Başkanı Naim Tan, “İnsanlıktan nasibini almamış PKK terör örgütü hainlerine ve katliamlarında özellikle Bingöl'ü seçmişlerdi. O dönemde terörün tüm baskılarına ve tehditlerine rağmen vatansever Bingöl halkı PKK terör örgütüne ve işbirlikçilerine asla taviz vermemiştir tam aksine devletin yanında yer alarak PKK terör örgütüyle mücadele etmiştir. Bingöl halkı askerlerimizin aileleri kadar bu olaylardan üzüntü duymuş ve bu olayların acısını çekmiştir” dedi.

49'uncu Tugay Komutanlığı'nda görevli İstihbarat Kurmay Binbaşı Ahmet Erbey de “Düzenlenen bu törenle amacımız vatanımız, milletimiz ve bayrağımız uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi asla unutmadığımızı ve ebediyete kadar da unutmayacağımızı, bununla birlikte karşı karşıya olan hainliğin hala farkında olmayan ve terörün dini, dili ve milleti olmadığını görmek istemeyen gözlere de bu hainliği göstermektir. Eli kanlı hainlerin Bingöl'ü seçmesinin nedeni, terörün gerçek yüzünü gören Bingöllülere diğer illerde yaşayan vatandaşlarımızın gözünde düşman etmektir. Oysa Bingöl halkı güzel ülkemizin dört bir köşesini geçmişte olduğu gibi düşmana karşı bugün de savunmakta ve şehit yada gazi olmaktadır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından şehitlerin anıtına il protokolü tarafından karanfil bırakılırken, anıt başında olan asker 33 şehit adına tekmil getirdi.

Törene Vali Kadir Ekinci, 49. Komando Tugay Komutan V. T. Albay Ercan Aygündüz, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan ile Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Naim Tan'ın yanı sıra jandarma personeli ve kurum amirleri katıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83329)
25 Mayıs 2021 Salı 10:59
Mekanları cennet olsun, yapanyarın da bin belasını versin inşallah
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83328)
25 Mayıs 2021 Salı 10:12
Gazi ve Şehitlerimizi Saygı İle Anıyoruz...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83326)
25 Mayıs 2021 Salı 10:00
keşke bingölümüzün girişinde böyle bir karşılama anıtı olmasaydı.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83382)
26 Mayıs 2021 Çarşamba 15:59
@Misafir Kullanıcı il dışından gelenlerin kafasında olumsuz algı vb. durumlar oluşabiliyor. İlimiz ve yoldan geçen bütün vatandaşlarımız için, aslında yeniden bi daha düşünmek gerekir gibi. Belki de yeniden tartışmak gerekir. belki de sosyologlara danışmak lazım. İlin girişinde bu acıyı tekrar tekrar hatırlatan Şehitlik Anıtının olması doğru mu yanlış mı ?? faydalı mı değil mi ??
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83317)
25 Mayıs 2021 Salı 00:16
33 tane yiğit 33 tane günahsız savunmasız bıyıkları yeni terlemiş. Tıpkı yemene gidip donmeyenler gibi tıpkı geliboluya gidip donemeyenler gibi.Bu vatan için her bir karış toprağın şehit kanı ile yoğrulması gerekiyor bunu bugünlerde bir kez daha görüyoruz. Hiç bir gücün boyunduruğuna girmeden ezanların sesi semada dinmeden sadece ve sadece kahraman milletimizin feraseti ile her şehidin hesabını sora sora dünyaya göstereceğiz. Yeterki içimizdeki hainlere teslim olmayalım düşman olan düşman kalsın şehadet elbisesi her zaman üstümüzde. Ruhunuz şad olsun.
20.11.2025
17:41
Bingöl`de Öğretmenler Arası Satranç Turnuvası
Bingöl'de Öğretmenler Arası Satranç Turnuvası
24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen turnuvada öğretmenler kıyasıya mücadele etti.
20.11.2025
15:30
PFDK kararını açıkladı! 12Bingölspor ağır yara aldı
PFDK kararını açıkladı! 12Bingölspor ağır yara aldı
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 20.11.2025 tarihli 30 sayılı toplantısında, Futbol Disiplin Talimatı'nın 57. maddesi kapsamında sevk edilen 3. Lig sporcularına ilişkin kararlarını açıkladı. 12Bingölspor'un cezası ağır oldu! En büyük cezayı ise 12 Ay ile Umut Dilek aldı.
20.11.2025
14:19
12 Bingölspor Başkanı Özturan`dan Birlik Çağrısı
12 Bingölspor Başkanı Özturan'dan Birlik Çağrısı
TFF'nin yürüttüğü bahis soruşturmasına ilişkin konuşan 12 Bingölspor Başkanı Mehmet Engin Özturan, camiaya 'yan yana durma' çağrısı yaparak hedeflerinin değişmediğini vurguladı: 'Bugün yaşanan hiçbir gelişme, yarın kuracağımız büyük hayallerin önüne geçemeyecektir. 12 Bingölspor'un hedefi her zaman şampiyonluktur.'
20.11.2025
13:59
TÜİK Boşanma İstatistiklerini Açıkladı: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK Boşanma İstatistiklerini Açıkladı: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok hangi iller boşandı? Bingöl listede nerede? TÜİK'in güncel boşanma rakamları hem şaşırttı hem düşündürdü.
19.11.2025
14:19
Akaryakıta zam geliyor! Depoları doldurmak için acele edin!
Akaryakıta zam geliyor! Depoları doldurmak için acele edin!
Motorinin litre fiyatına Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere zam geliyor. Depoları doldurmak için acele edin! İşte yeni zam miktarı ve diğer detaylar…
19.11.2025
12:50
Bingöl merkezli 5 ilde dolandırıcılık operasyonu: 10 tutuklama
Bingöl merkezli 5 ilde dolandırıcılık operasyonu: 10 tutuklama
Nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik Bingöl merkezli 5 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 10 şüpheli tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın