KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Şubat 2026 Perşembe
°C

35 yıl önce arsa aldı şimdi o arsa için evini yaktılar!

Ağaçyolu köyündeki evi yanan İsmet Kıyak, evinin 1974 yılında satın aldığı arazi yüzünden yakıldığını iddia etti. Kıyak, İHD Bingöl şubesine başvurarak hukuki yardım talebinde bulundu...

35 yıl önce arsa aldı şimdi o arsa için evini yaktılar!
04 ARALIK 2009 CUMA 00:36
0
1848
0
AA aa
Merkez Ağaçyolu köyünde evi yanan İsmet Kıyak adındaki vatandaş, İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl şubesine başvuruda bulunarak, evinin kasıtlı olarak yakıldığını, bu konuda hukuki destek verilmesini istedi. Evinin aynı köyde bulunan bazı ailelerin kendisiyle olan arazi sorunu yüzünden yakıldığı şüphesi taşıdığını iddia eden İsmet Kıyak, jandarmanın yangının sabotaj nedeniyle çıktığını tutanaklara geçtiğini belirterek şunları söyledi; “Bizim köyde kimseyle bir husumetimiz yok. Yalnız ben 1974 yılında köyde geniş bir arazi parçasını satın aldım. Bu güne kadar sorun çıkmamıştı. Ta ki tapu kadastro çalışmaları başlayana kadar. Sonra satın aldığım arazi için haksız talepler oldu. Ve sorun çıkmaya başladı. Şu anda bu konuyla ilgili mahkeme sürüyor. Bende araziyi satın aldığımı gösteren senetleri sundum mahkemeye ve arazinin sahibi olduğumu ispatladım. Daha sonra bu olay yaşandı ve evim ateşe verilerek kül edildi” dedi.
 
Evlerinin arefe gecesi yakıldığını hatırlatan İsmet Kıyak, evinin gaz dökülerek yakıldığını söyledi. Bu konuda tutulan tutanaklarda bunun somut anlaşıldığını ifade eden Kıyak, şunları aktardı; “Arefe gecesi Bingöl'deydik. Ev boştu. Köyden tanıdığımız biri gece beni aradı ve evimin yandığını söyledi. Biz yola çıktık yetişene kadar, evdeki tüm eşyalar kül olmuştu. Bingöl belediyesine bağlı itfaiye aracı ve jandarma ekipleri yangını söndürdü. Ama yangından hiçbir eşyamızı kurtaramadık. Ben şüpheliyim, yangın arazi sorunu yaşadığım kişilerce çıkartılmış şüphesindeyim. Aktif olarak yapmamışlarsa da, bu işte parmaklarının olduğu kanaatindeyim. Çünkü başka kimseyle bir sorunum yok. Yetkililerden tek bir isteyim var. Kim yapmışsa bunu bir an önce bulunup cezasını çekmesini istiyorum”
 
Mehmet Ali YILDIRIM
Bingöl Online Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.02.2026
15:41
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah`ın Taksimatına Düşmanlıktır
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah'ın Taksimatına Düşmanlıktır
HÜDA PAR'ın Bingöl'de düzenlediği 'Anadilimi Seçiyorum' panelinde konuşan Mersin Milletvekili Faruk Dinç, dil çeşitliliğinin ilahi bir nimet olduğunu belirterek, dillere yönelik düşmanlığın fıtrata ve Allah'ın taksimatına karşı çıkmak anlamına geldiğini söyledi.
04.02.2026
15:06
Bingöl Devlet Hastanesi`nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne yapılan atamayla Hematoloji Uzmanı Uzm. Dr. Osman Can Öztürk hasta kabulüne başladı. Atama ile birlikte kentte hematoloji alanında ilk kez hizmet verilmeye başlandı.
04.02.2026
14:56
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Ocak ayında Bingöl'deki ihtiyaç sahibi aileler ile Filistin ve Suriye başta olmak üzere yurt dışında toplam 1 milyon 654 bin 311 TL tutarında ayni ve nakdi yardımda bulundu.
04.02.2026
14:39
Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi geliyor
Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi geliyor
Pilot uygulama olarak belirli illerde başlatılması planlanan sistemle, ekonomik olarak dezavantajlı hanelere gelir desteği sağlanması hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz; '2026'da birkaç ilimizde, 2027'de ise tüm ülkeye yaymayı planlıyoruz' dedi.
04.02.2026
13:04
Vatandaş erken seçim istiyor mu?
Vatandaş erken seçim istiyor mu?
Türkiye'de ekonomik gelişmeler ve siyasi gündemdeki hareketlilik, kamuoyu araştırmalarında erken seçim talebine yönelik dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu. İşte anketlere yansıyan sonuçlar;
04.02.2026
12:39
Kentsel dönüşümde yeni karar! Ya yıkılacak ya satılacak
Kentsel dönüşümde yeni karar! Ya yıkılacak ya satılacak
Kentsel dönüşüme girecek riskli binalar için yıkım ve karar alma süreci hızlandırıldı. Bir hak sahibinin isteği bile karar sürecini başlatmaya yeterli olacak, karara itiraz edilirse, itiraz edenin payı diğer hak sahiplerine devlet eliyle satılacak. Payı devlet de alabilecek. Bina arsa haline dönerse alım önceliği devletin olacak. Kararla birlikte gözler, Bingöl'de dönüştürülmesi planlanan Maden Sokak'a çevrildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın