KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Ekim 2026 Pazar

35 yıl önce arsa aldı şimdi o arsa için evini yaktılar!

Ağaçyolu köyündeki evi yanan İsmet Kıyak, evinin 1974 yılında satın aldığı arazi yüzünden yakıldığını iddia etti. Kıyak, İHD Bingöl şubesine başvurarak hukuki yardım talebinde bulundu...

35 yıl önce arsa aldı şimdi o arsa için evini yaktılar!
04 ARALIK 2009 CUMA 00:36
0
1997
0
AA aa
Merkez Ağaçyolu köyünde evi yanan İsmet Kıyak adındaki vatandaş, İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl şubesine başvuruda bulunarak, evinin kasıtlı olarak yakıldığını, bu konuda hukuki destek verilmesini istedi. Evinin aynı köyde bulunan bazı ailelerin kendisiyle olan arazi sorunu yüzünden yakıldığı şüphesi taşıdığını iddia eden İsmet Kıyak, jandarmanın yangının sabotaj nedeniyle çıktığını tutanaklara geçtiğini belirterek şunları söyledi; “Bizim köyde kimseyle bir husumetimiz yok. Yalnız ben 1974 yılında köyde geniş bir arazi parçasını satın aldım. Bu güne kadar sorun çıkmamıştı. Ta ki tapu kadastro çalışmaları başlayana kadar. Sonra satın aldığım arazi için haksız talepler oldu. Ve sorun çıkmaya başladı. Şu anda bu konuyla ilgili mahkeme sürüyor. Bende araziyi satın aldığımı gösteren senetleri sundum mahkemeye ve arazinin sahibi olduğumu ispatladım. Daha sonra bu olay yaşandı ve evim ateşe verilerek kül edildi” dedi.
 
Evlerinin arefe gecesi yakıldığını hatırlatan İsmet Kıyak, evinin gaz dökülerek yakıldığını söyledi. Bu konuda tutulan tutanaklarda bunun somut anlaşıldığını ifade eden Kıyak, şunları aktardı; “Arefe gecesi Bingöl'deydik. Ev boştu. Köyden tanıdığımız biri gece beni aradı ve evimin yandığını söyledi. Biz yola çıktık yetişene kadar, evdeki tüm eşyalar kül olmuştu. Bingöl belediyesine bağlı itfaiye aracı ve jandarma ekipleri yangını söndürdü. Ama yangından hiçbir eşyamızı kurtaramadık. Ben şüpheliyim, yangın arazi sorunu yaşadığım kişilerce çıkartılmış şüphesindeyim. Aktif olarak yapmamışlarsa da, bu işte parmaklarının olduğu kanaatindeyim. Çünkü başka kimseyle bir sorunum yok. Yetkililerden tek bir isteyim var. Kim yapmışsa bunu bir an önce bulunup cezasını çekmesini istiyorum”
 
Mehmet Ali YILDIRIM
Bingöl Online Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.10.2026
15:55
Çelik:
Çelik: 'Yeni Nesil Üniversite' vizyonu sürecek
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, basın mensuplarıyla buluşmasında üniversitenin son iki yıllık çalışmalarını ve yeni dönem hedeflerini anlattı. Çelik; 30 milyon TL destekle kurulan Milli Teknoloji Atölyesi'nden Dijital Diş Hekimliği Hastanesi'ne, Teknopark'tan öğrencilere yönelik yeni merkezlere kadar hayata geçirilen çalışmaları aktarırken, 'Yeni Nesil Üniversite' vizyonunun önümüzdeki dönemde de sürdürüleceğini söyledi.
02.10.2026
15:33
12Bingölspor`da Adana 01 mesaisi: Hedef 3 puan
12Bingölspor'da Adana 01 mesaisi: Hedef 3 puan
Nesine 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 12Bingölspor, KCT 1461 Trabzon FK karşısında aldığı mağlubiyeti Adana 01 deplasmanında telafi etmek istiyor. Yeşil-beyazlı ekip, zorlu mücadele öncesi hazırlıklarını yoğun tempoda tamamladı.
02.10.2026
15:15
Genç Umut Kervanı`ndan 113 aileye destek
Genç Umut Kervanı'ndan 113 aileye destek
İhtiyaç sahibi ailelerin yalnız olmadığını hissettirmeyi ve temel ihtiyaçlarına katkı sunmayı amaçladıklarını ifade eden Kalabalık, çalışmalara katkı sunan hayırseverlere teşekkür etti.
02.10.2026
14:45
Bingöl İHH`dan ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim desteği
Bingöl İHH'dan ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim desteği
Bingöl İHH, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kırtasiye desteğinde bulundu. Öğrencilere okul çantası, beslenme çantası ve çeşitli kırtasiye malzemelerinden oluşan eğitim setleri ulaştırıldı.
02.10.2026
14:32
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 76,12 gram skunk ele geçirildi. Gözaltına alınan 1 şüpheli, 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan tutuklandı.
02.10.2026
13:29
BİNTSO seçimi için geri sayım! Bingöl`de gözler yarın sandıkta
BİNTSO seçimi için geri sayım! Bingöl'de gözler yarın sandıkta
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2026 yılı olağan organ seçimleri yarın gerçekleştirilecek. 10 meslek grubunda yapılacak seçimlerde 27 asıl meclis üyesi belirlenecek. BİNTSO'nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri ise 7 Ekim Çarşamba günü yapılacak seçimle belli olacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın