KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

376 oyla kabul edildi

Dokunulmazlık teklifi referanduma gerek kalmayacak çoğunlukla kabul edildi.

376 oyla kabul edildi
21 MAYIS 2016 CUMARTESİ 09:34
0
3187
0
AA aa

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen dokunulmazlıkların kaldırılması teklifi, referanduma gerek kalmadan 3 turda da kabul edildi. 1. madde 373 kabul oyu aldı. 2. madde de 136 ret oyuna karşılık, 374 evet oyuyla kabul edildi. Teklifin tamamı da 376 oyla kabul edildi.

Haklarında fezekele düzenlenen HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy ve Bingöl eski milletvekili İdris Baluken'in de yer aldığı milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda ikinci tur oylamalar sonuçlandı. Teklifin tamamı resmi sonuçlara göre 376 oyla kabul edildi. Bu sonuca göre referanduma gidilmesine gerek kalmadı.

Teklifin 1'inci maddesi oylanırken CHP'li vekiller Genel Kurul'a döndü. Resmi sonuçlara göre 373 kabul oyu verilerek referandum aralığı aşıldı. Teklife 138 ret, çekimser 8, boş 9, geçersiz 3 oy kullanıldı. 1'inci maddenin ardından teklifin 2'nci maddesi için görüşülmeye geçildi.

İKİNCİ MADDE OYLANDI

TBMM Genel Kurulu'nda dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin kanun teklifi görüşüldü. Birinci maddenin oylanarak kabul edilmesinin ardından ikinci madde için oy verme işlemi tamamlandı. Teklifin ikinci maddesi de 136 ret oyuna karşılık, 374 evet oyuyla kabul edildi. Oylamada 4 çekimser, 11 boş ve 1 geçersiz oy kullanıldı. Teklifin tümü 138 ret oyuna karşılık 376 oyla kabul edildi.

HDP'LİLERDEN ALKIŞLI PROTESTO

TBMM Genel Kurulunda dokunulmazlıklarla ilgili teklifin görüşmelerinin sonucuna AK Partili milletvekilleri alkışlarla sevinirken, HDP'li milletvekilleri ise AK Partili vekilleri alkışlayarak protesto etti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.08.2026
22:07
`O sellektörün ölüm işareti olduğunu birkaç saniye sonra anladık`
'O sellektörün ölüm işareti olduğunu birkaç saniye sonra anladık'
Bingöl'ün merhum Belediye Başkanı Hikmet Tekin, şehadetinin 47. yılında dualarla anılacak. O kanlı saldırının canlı tanıklarından Mithat Dopdoğru, 47 yıl sonra Bingöl Online'a konuştu. Dopdoğru'nun anlattıkları, yalnızca bir suikastın değil; yarım kalan hayatların, çocuk yaşta taşınan korkuların ve Bingöl'ün hafızasında hiç kapanmayan bir yaranın hikâyesi.
11.08.2026
22:06
Bingöl`de inşaatta feci iş kazası! Genç işçi kurtarılamadı
Bingöl'de inşaatta feci iş kazası! Genç işçi kurtarılamadı
Bingöl'de bir inşaatta asansör montajı yaptığı sırada üzerine asansör kabini düşen 32 yaşındaki işçi Muhammed Uyğur, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
11.08.2026
22:04
Hesarek hedefi: Bölgenin turizm merkezi olacak
Hesarek hedefi: Bölgenin turizm merkezi olacak
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Hesarek Kayak Merkezi'ne ulaşımı sağlayan yolda başlatılan genişletme çalışmalarını yerinde inceledi. Çelik, ulaşım altyapısının güçlendirilmesiyle birlikte Hesarek'i ilin ve bölgenin önemli turizm merkezlerinden biri haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
11.08.2026
22:03
Çalıştığı inşaattan düştü, hayatını kaybetti
Çalıştığı inşaattan düştü, hayatını kaybetti
Bingöl'ün Adaklı ilçesinde çalıştığı inşaatta dengesini yitirerek düşen 70 yaşındaki işçi Necmettin Barut, hayatını kaybetti.
11.08.2026
22:02
Bingöl`de Kaldırımlar Yenileniyor
Bingöl'de Kaldırımlar Yenileniyor
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı çalışma programı kapsamında kentin dört bir yanında kaldırımları yeniliyor. Bazalt, begonit ve kilitli parke uygulamalarıyla hem yaya güvenliği artırılıyor hem de engelli vatandaşlar için erişilebilir güzergahlar oluşturuluyor.
11.08.2026
22:00
Bingöl`ün içme suyu hattında kritik etap tamamlandı
Bingöl'ün içme suyu hattında kritik etap tamamlandı
DSİ, Bingöl içmesuyu isale hattındaki çalışmaları tamamladı. Yeni hat ve 5 bin metreküplük depo ile kentin içme suyu ihtiyacının 2055 yılına kadar karşılanması hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın