KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ağustos 2025 Salı
°C

3'üncü dalga operasyonu

Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 17 ilde eş zamanlı olarak hileli işlemler yaptığı gerekçesiyle firmalara yönelik 'üçüncü dalga' operasyonu düzenlendi.

3`üncü dalga operasyonu
26 HAZİRAN 2019 ÇARŞAMBA 20:08
3
6352
2
AA aa

Konuyla açıklamada bulunan Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, 15 Ocak ve 5 Mart tarihlerinde iki aşamalı olarak yapılan operasyonlar sonrasında güvenlik güçleri tarafından 17 ilde ‘üçüncü dalga' operasyonunun bugün düzenlendiğini söyledi.

Vali Masatlı, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Hükümetimizin, çiftçiyi destekleme projesi kapsamında işi alan yüklenici firmanın devleti ve çiftçiyi zarara uğratacak şekilde hileli işlemler yaptığı şüphesi üzerine Ardahan İl Jandarma Komutanlığımız tarafından bugün saat 06.30'da 'üçüncü dalga' operasyon yapılmıştır. 15 Ocak ve 5 Mart tarihlerinde iki aşamalı olarak yapılan operasyonlarda toplam 57 şüpheli gözaltına alınmış ve 31 şüphelinin tutuklu yargılanmasına karar verilmişti. İlk 2 operasyonda kapsamında yapılan araştırmalar ve alınan ifadeler neticesinde, bugün de üçüncü ve son aşama operasyon yapılmıştır. 17 ilde eş zamanlı olarak 47 şüphelinin yakalanması için düzenlenen operasyonla soruşturma bütünlüğü sağlanmış durumdadır. Hakkında yakalama kararı çıkarılan 47 şüphelinin 1'i Tarım Reformu Genel Müdürlüğünde görevli Mühendis, 1'i Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü görevli memur, 1'i Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı, 31'i veteriner hekim (kamu görevlisi), 13'ü ise hayvan işletmesi sahibidir. Şüphelilerin, suç işlemek amacı ile örgüt kurmak ve örgüt faaliyeti kapsamında rüşvet almak/vermek, resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçlarıyla yargılanması yapılmaktadır. İller; Ardahan, Ankara, Van, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Çorum, Burdur, Denizli, Erzurum, Kars, İzmir, Giresun, Muş, Sinop, Şanlıurfa, Sivas. Genç Çiftçi Projesi kapsamında 2016 yılında 148 üreticiye 4 milyon 440 bin TL, 2017 yılında 160 üreticiye 5 milyon 40 bin TL, 2018 yılında 166 üreticiye 4 milyon 980 bin TL olmak üzere toplam 474 üreticiye 14 milyon 220 bin TL hibe verilmiştir.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45969)
27 Haziran 2019 Perşembe 08:13
Devlet devletliğini yapıyor ancak vatandaş üçkağıtçı olmuş bu sahtekarlara iyi bir ceza verilmesi lazım
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45952)
26 Haziran 2019 Çarşamba 22:20
Şu destekleme adı altında verilen paranın haddi hesabı Yok yazık günah bu devletin parasına mazot destek parası diyorlar ovada ekin Yok bunu nasıl yazıyorlar nasıl alıyorlar adamın tapusu var hiç bir zaman ekip biçmemiş ama para alıyor nasıl birşey bu yA bir emekçi hak talep eder kendini kapının önünde bulur böyle olmamalı yazık çok yazık..!
12.08.2025
05:13
Bingöl`de kuyumcudan küpe çalan şahıs tutuklandı
Bingöl'de kuyumcudan küpe çalan şahıs tutuklandı
Bingöl'de bir kuyumcudan küpe çalan şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalanarak tutuklandı.
12.08.2025
05:12
Bingöl Ulu Cami abdesthanesi yenileniyor
Bingöl Ulu Cami abdesthanesi yenileniyor
Bingöl Belediyesi tarafından yapılacak ihale ile yenilenecek tuvalet ve abdesthane, kısa sürede yeniden halkın kullanımına açılacak.
12.08.2025
05:12
Bingöl ova köylerinin su kullanımına nöbet ayarı
Bingöl ova köylerinin su kullanımına nöbet ayarı
Vali Usta başkanlığındaki toplantıda sulama suyunun köyler arasında adil ve verimli kullanılması amacıyla nöbetleşme sistemi uygulanması kararı çıktı.
12.08.2025
05:10
Bingöl`de toplu sünnet etkinliği
Bingöl'de toplu sünnet etkinliği
İl Sağlık Müdürü Samet Tatlı: 'Emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyor, toplum sağlığına katkı sağlayan bu tür projeleri kararlılıkla sürdüreceğimizi vurgulamak istiyorum' dedi.
12.08.2025
05:09
Vali Usta, haftalık asayiş verilerini paylaştı
Vali Usta, haftalık asayiş verilerini paylaştı
Bir haftalık uygulamalarda 36 firarinin yakalandığı bilgisini paylaşan Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, ele geçirilen silah, uyuşturucu madde miktarlarını da aktardı. İşte Bingöl'de son bir haftalık asayiş verileri….
12.08.2025
05:07
Bingöl Belediyesi 14 konut ve 5 işyeri satacak
Bingöl Belediyesi 14 konut ve 5 işyeri satacak
Bingöl Belediyesi tarafından Kültür TOKİ'de 14 konut ve 5 işyerinin satışı yapılacak. 25 Ağustos 2025 günü yapılacak ihalede satışa sunulacak konut ve işyerlerine dair detaylar şöyle;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın